صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به 10 دلیل ماهی بخورید

۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶:۰۱
کد خبر: ۹۵۹۷۶
خبرگزاری میزان - در تمام مقالات تغذیه ای و سلامتی خوردن ماهی را راهی برای سالم ماندن عنوان می کنند. این حرف کاملاً درست است و ماهی یکی از مواد غذایی لازم برای داشتن تغذیه ای سالم و متعادل است.
به گزارش به نقل از مشرق، این ماده غذایی برآمده از آب به لاغری و داشتن بدنی سالم کمک می کند. در این مطلب ده دلیل خوب می آوریم تا به مصرف ماهی اشتیاق بیشتری نشان دهید.

ماهی منبع فوق العاده ی پروتئین
 
تمام ماهی ها چه ماهی های روغنی و چه ماهی های کم چرب تر سرشار از پروتئین هستند. 100 گرم ماهی بین 18 تا 20 گرم پروتئین به بدن می رساند که تقریباً برابر میزان پروتئین همین مقدار گوشت است. تنها تفاوت این دو گوشت در این است که میزان چربی ماهی کمتر است.

 یادتان باشد که پروتئین برای عملکردهای بدن لازم و ضروری است. این ماده ی مغذی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر بروز بیماری ها را کاهش می دهد. علاوه بر این پروتئین در احیای تمام بافت های زنده ی بدن مانند پوست، ناخن و موها شرکت دارد. برای سالم ماندن حتماً هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی میل کنید.

ماهی برای تقویت حافظه
 
ماهی حاوی میزان قابل توجهی فسفر است که برای بافت غشای مغز از اهمیت بالایی برخوردار است. تأثیر این ماده ی غذایی در حافظه هنوز در حال بررسی است. با این حال امگا 3 ها یا همان اسیدهای چرب ضروری برای ساخت سلول های عصبی و بهبود و پیشرفت قدرت مغز نوزادان لازم است؛ خبر خوب اینکه ماهی یک ماده ی غذایی سرشار از امگا 3 است.

هر چه ماهی از نوع چرب تر باشد میزان این اسیدهای چرب در آن بیشتر است و کمک زیادی به بهبود قدرت حافظه می کند. ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، ساردین و غیره جزو ماهی های مفید برای مقابله با حافظه ی ضعیف محسوب می شوند.

آلزایمر که نوعی زوال عقل هست روی منطق و رفتار افراد مسن تأثیر گذاشته و باعث کاهش فعالیت های روزمره ی آن ها می شود. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که امگا 3 روی حافظه تأثیر مثبت می گذارد و علائم مربوط به بیماری آلزایمر را به تأخیر انداخته و کاهش می دهد.

ماهی مفید برای قلب و عروق
 
محققان به این نتیجه رسیده اند که خوردن ماهی ضربان قلب را کنترل کرده و خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. برای این منظور هم بهتر است به ماهی های چرب اعتماد کنید. به عقیده متخصصان خطر گرفتگی عروق و سکته در افرادی که دو مرتبه در هفته ماهی میل می کنند به میزان 40 درصد کمتر است. دلیل آن نیز وجود پروتئین و امگا 3 هایی است که به وفور در ماهی وجود دارند و برای سلامتی فوق العاده هستند.

 
ماهی انرژی زا است
 
ماهی منبع خوب ویتامین D است و باعث شادابی و افزایش قدرت بدن می شود. این ماده ی غذایی بدون تحمیل کالری زیاد انرژی بدن را افزایش می دهد و باعث ایجاد احساس سیری زودهنگام و طولانی مدتی می شود.

اگر یک وعده ماهی میل کنید احتمال اینکه بعد از آن دچار ریزه خواری و دل ضعفه بشوید بسیار کم است. برای این کار بهتر است از ماهی هایی که شاخص سیری بالایی دارند استفاده کنید. ماهی تن با شاخص سیری 212.3، ماهی آزاد دودی با شاخص سیری 220.6 و میگو با شاخص سیری 174.8 جزو بهترین مواد غذایی سیرکننده ی دریایی هستند.

 
ماهی برای کاهش استرس
 
ماهی یک ماده ی غذایی ضداسترس طبیعی است و میزان استرس و عصبانیت را کاهش می دهد؛ به خاطر اینکه سرشار از ویتامین E و B هست. این ویتامین های آنتی اکسیدانی با آسیب های رادیکال های آزاد مقابله می کنند و سرشار از تریپتوفان هستند که به تولید سروتونین و ملاتونین (هورمون های خوش خلقی) کمک می کنند. مصرف ماهی این امکان را فراهم می کند که بدن به آرامش برسد و انرژی کسب کند. این دو عامل نیز برای مقابله با استرس، خستگی و عصبانیت مفید هستند.

ماهی برای مقابله با پیری پوست
 
ماهی حاوی زینک (روی) و سلنیوم است که باعث کاهش پیری سلول ها می شوند. ویتامین های E و B موجود در آن نیز باعث بهبود جریان خون شده و به این ترتیب به مرطوب ماندن و تغذیه ی پوست کمک می کنند؛ در نتیجه پوست، جوانی و شادابی خود را حفظ می کند و مشکلاتی مانند چین و چروک، تیره و خسته شدن پوست و غیره دیرتر به سراغ آن می آید.

 
ماهی؛ ضدافسردگی
 
اسیدهای چرب امگا 3 با افسردگی مقابله می کنند. روغن ماهی شهرت زیادی در مقابله با حالت افسردگی جزئی و حتی پیشرفته دارد. ماهی به دلیل دارا بودن امگا 3 ها باعث بهبود تکثیر هورمون های لذت و آرامش بخشی مانند سروتونین و ملاتونین و همچنین آندورفین می شود و افسردگی را از فرد دور می سازد.

ماهی برای تقویت استخوان ها
 
فسفر موجود در ماهی برای سلامت استخوان ها و همچنین دندان ها مفید است. میزان فسفر موجود در ماهی حدود 85 درصد است. باید بدانید که کمبود این ماده ی معدنی که به ندرت اتفاق می افتد می تواند باعث بروز دردهای استخوانی، کرخی، خستگی زیاد، ضعف عضلانی و همچنین از دست دادن اشتها و تمرکز شود. برای مقابله با این قبیل مشکلات و جذب فسفر کافی ماهی میل کنید.

ماهی یک ماده ی غذایی ضداسترس طبیعی است و میزان استرس و عصبانیت را کاهش می دهد؛ به خاطر اینکه سرشار از ویتامین E و B هست

 
ماهی برای جلوگیری از زوال عقل
 
خدا نکند که گذشته و خاطرات رنگ خاکستری گرفته و کم کم محو شوند. امگا 3 ها باعث کاهش بروز زوال عقل می شوند. این بیماری در افراد مسن دیده می شود. متأسفانه آلزایمر که نوعی زوال عقل هست روی منطق و رفتار افراد مسن تأثیر گذاشته و باعث کاهش فعالیت های روزمره ی آن ها می شود. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که امگا 3 روی حافظه تأثیر مثبت می گذارد و علائم مربوط به بیماری آلزایمر را به تأخیر انداخته و کاهش می دهد.


ماهی کم کالری است
 
آخرین و دل گرم کننده ترین دلیل برای مصرف ماهی بیشتر، کم کالری بودن این ماده ی غذایی است. حتی چرب ترین ماهی ها نیز کالری کمی دارند به طوری که میزان کالری موجود در 100 گرم از این ماهی ها از 150 کالری تجاوز نمی کند.

اگر قصد لاغر شدن دارید و یا به تناسب اندام تان اهمیت زیادی می دهید بهتر است ماهی را وارد برنامه ی غذای تان کرده و هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی میل کنید. حواستان به شیوه ی پخت آن نیز باشد و فراموش نکنید که حرارت و روغن زیاد باعث از بین رفتن مهم ترین ترکیب آن یعنی امگا 3 ها می شوند.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *