صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجازات‌های جایگزین حبس، راهی موثر در عدم بازگشت مجرمان به سوی جرم / توسعه حمایت‌های معنوی از خانواده‌های زندانیان

۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۷:۰۱
کد خبر: ۹۵۷۶۴
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان - جهانگیر گفت: مجازات‌های جایگزین حبس ابزار مناسبی است که در قانون مجازاتهای اسلامی به آن اشاره شده است.
«علی اصغر جهانگیر» در گفت‌وگو با در خصوص مجازات های جایگزین حبس،گفت: این موضوع یکی از مهمترین شیوه ها در کاهش جمعیت کیفری و همچنین اجرای مجازات ها است .از آنجا که هدف از مجازات در کشور ما اصلاح و ترییت زندانی است در برخی موارد می توان از مجازات های جایگزین استفاده نمود چرا که اثرات خوبی در پی خواهد داشت.

رئیس سازمان زندان هابا اشاره به آثار تبعات زندانی شدن افراد برای خانواده هایشان،گفت: با زندانی شدن فرد ،خانواده او به طور مضاعف دچار آسیب و بحران می شوند . یکی از اهدافی که ما در حوزه اقدامات تامینی و تربیتی سازمان زندان ها دنبال می کنیم توسعه حمایت های معنوی و کاهش آسیب های ناشی از زندان در خانواده های زندانیان است که از طریق انجمن حمایت از خانواده های زندانیان آن را پیگیری می نماییم.

وی با بیان اینکه  استفاده از مجازات جایگزین حبس یکی از راهکارهای مناسب در تحقق این هدف است،اظهار داشت: متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد هستیم که ورود فرد به زندان و دوری او از خانواده باعث آسیب های جدی بویژه در ارتباط با کودکان می شود.
 
آسیب های اجتماعی خانواده زندانیان را تهدید می کند

 
جهانگیر افزود: عدم نظارت سرپرست بر خانواده ، کاهش درآمد خانواده و روی آوردن آنها به مشاغل کاذب ، افت تحصیلی فرزندان و رها کردن تحصیل  و قرار گرفتن افراد خانواده در معرض ناهنجاریهای مختلف از جمله آسیب های ناشی از زندانی شدن افراد است.

مجازات های جایگزین حبس روشی موثر در بازسازی شخصیت

وی اصلاح و تربیت فرد خاطی را هدف نهایی از مجازات ها دانست و افزود: مجازات های جایگزین حبس می تواند راه مناسبی برای جلوگیری از اینگونه آسیب ها باشد. از طرف دیگر با توجه به اینکه هدف نهایی مجازات ها در نظام زندانبانی اسلامی،اصلاح و تربیت فرد خاطی و اصلاح شخصیت است  در برخی موارد ، مجازات های جایگزین به مراتب تأثیر بهتری در بازسازی شخصیت فرد دارند.

ضرورت جایگزینی نگاه حبس زدایی به جای نگاه حبس محور

رئیس سازمان زندان ها تصریح کرد:آنچه که در اجرای مجازات های جایگزین به عنوان پیش زمینه مطرح است اصلاح قوانین و تغییر نگرش در قوانین قضایی است. باید نگاه حبس زدا را جایگزین نگاه حبس محور و حبس زا نماییم.آنچه که در این میان اهمیت دارد نگاه قضات و فرهنگ سازی در این خصوص است.
 
وی به موضوع مجازات های تعزیری اشاره کرد و افزود: مجازات های تعزیری برای تأمین سلامت جامعه وضع گردیده و در برخی موارد گریزی از آن نیست،اتفاقا آن چه که مهم است و باید در نظر گرفته شود این است که در اجرای مجازات های جایگزین حبس باید دقت شود تا بدون کم اهمیت تر شدن احکام جزایی و با هدف اصلاح و تربیت بهتر و کاهش آسیب های زندان این اقدام صورت پذیرد.
 
جهانگیر تاکید کرد:در مجازات های جایگزین هدف کاهش آسیب های زندان و تاثیر گذاری بیشتر در راستای تربیت و بازسازی شخصیت فرد است. قطعاً اگر  استفاده از مجازاتهای جایگزین با این نگاه و با مدیریت خوب و برنامه ریزی های دقیق ، همانگونه که ریاست قوه قضاییه اخیرا به آن اشاره نمودند صورت بگیرد تأثیر بسزایی در عدم بازگشت فرد مجرم به سوی جرم و بزه خواهد داشت .
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *