صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازنمایی خشونت توسط برخی از فیلم‌های ایرانی/ ضرورت تشکیل شناسنامه شخصیت از دوران طفولیت

۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰:۵۰
کد خبر: ۹۵۶۶۱
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- اولین جلسه کمیته پیشگیری از خشونت به میزبانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و با حضور مسئولان و نمایندگان سازمانهای مختلف برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، دکتر صابری ظفر قندی دبیر کمیته کشوری پیشگیری از خشونت در اولین جلسه این کمیته گفت: در رابطه تعریف خشونت لازم به ذکر است که مجازاتهای قانونی معادل خشونت محسوب نمی شود در سایر کشورها نیز به هیچ عنوان مجازات قانونی در زمره خشونتها قرار نمی گیرند.

دکتر صابری ظفر قندی با بیان اینکه خشونت انواع مختلفی دارد اظهار داشت: علاوه بر نوع آشکار خشونت نوع پنهان آن آسیب های جدی تری را به دنبال داردبه عنوان مثال طلاق عاطفی محرومیت هایی که در خانواده ها اعمال می شود و همچنین خشونت علیه زنان توهین و تهدید از عواقب بیشتری برخوردار است.

وی ادامه داد: برخی ازدواج های اجباری نیز نوعی خشونت پنهان محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیر کمیته کشوری پیشگیری از خشونت با اشاره به برنامه های انجام شده توسط دانشکده علوم رفتاری گفت: پایش و ارزش و همچنین بررسی پیشگیری از خشونت سلاح سرد در استان اردبیل و بررسی پیشگیری از خشونت با نزاعهای جمعی در استان چهارمحال بختیاری از جمله برنامه های انجام شده توسط این دانشکده است.

صابری با اشاره به خشونت هایی که علیه زنان انجام می شود تصریح کرد: دررابطه با این نوع از خشونتهای پنهان وزارت بهداشت وظایفی را بر عهده دارد که عضو این کمیته نیز محسوب می شود.

وی در خصوص اهداف این کمیته عنوان کرد: هدف این کمیته در کنار فراهم کردن بستر علمی و استفاده از ظرفیتهای محققان و دانشگاهیان توجه به وظایف دستگاههای مختلف ومسئول در رابطه با پیشگیری از خشونت است.

صابری به برخی از کارگروه های این کمیته اشاره و تصریح کرد: کارگروه پیشگیری از خشونت با سلاح سرد، خشونت با نزاع جمعی، خشونت علیه زنان و همچنین حمایت از قربانیان خشونت از جمله کارگاه هایی هستند که اساتید مختلف در آنها مشارکت می کنند.

دبیر کمیته کشوری پیشگیری از خشونت اظهار داشت: در رابطه با کارگاه حمایت از قربانیان خشونت باید به خانواده قربانیان فاجعه منا اشاره و از آنها حمایت کرد به همین منظور باید فکری اساسی برای خانواده و قربانیان خشونت نیز انجام داد.

گلزاری عضو دیگر کمیته پیشگیری از خشونت در ادامه این جلسه با اشاره به سه آسیب بزرگ اجتماعی عنوان کرد: اعتیاد و طلاق و خشونت که آسیب بزرگ اجتماعی هستند که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر خانه آن در حال بررسی است.

معاون سابق وزیر ورزش و جوانان درخصوص علل بروز خشونت گفت: عوامل محیطی در بروز این نوع از جرایم بسیار موثر هستند به عنوان مثال می توان به بحث شرایط ناشی از خشکسالی در برخی از مناطق وهمچنین عامل ترافیک در برخی از شهرها اشاره کرد.

گلزاری با انتقاد از محتوای منتشره در برخی از رسانه ها عنوان کرد: نقش رسانه های در افزایش خشونت را نباید نادیده گرفت و متاسفانه بخشی از فیلمهای خودمان بازنمایی خشونت  می کنند.

وی با ابراز نگرانی در مورد افزایش مصرف الکل در جامعه گفت: مسئله الکل و مصرف آن در سالهای اخیر به طرز نگران کننده ای افزایش داشته است علاوه بر این همه می دانند که بین الکل وبروز خشونت رابطه مستقیمی وجود دارد به همین منظور باید به این مسئله توجه وافری صورت گیرد.

گلزاری با ابراز نگرانی از آمارهای مربوط به بحران های خانوادگی گفت: مسائل خانوادگی و بحران های خانواده از جمله کودک آزاری و همسرآزاری به طور نگران کننده ای افزایش داشته است علاوه بر این قتلهای خانوادگی نیز با افزایش در آمارها مواجه بوده است.

وی ادامه داد: مسائلی از جمله طلاق و خشونت، فقر و خشونت و بیکاری و خشونت باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

معاون سابق ورزش و جوانان در خصوص آمار قربانیان تجاوز به عنف نیز گفت: رسیدگی نکردن به قربانیان خشونت خصوصاَ خشونت ناشی از تجاوز به عنف آثار منفی زیادی را به همراه دارد به عنوان مثال پسرانی که تجاوز شده اند ممکن است در آینده متجاوز به عنف شوند که خفاش شب و پرونده های این چنینی گواه این مسئله است.

وی با تأکید بر ضرورت افزایش بخشش و مهربانی در جامعه گفت: متقابل با خشونت بحث فرهنگی بخشش را داریم. برای مثال در رابطه با بحث بخشش می توان به وضعیت نوجوانان وافرادی که بدون تصمیم قبلی مرتکب قتل می شوند اشاره کرد که باید مورد بخشش قرار دادن آنها بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد به همین منظور ما باید به افزایش بخشش در جامعه سامانی بدهیم.

گلزاری به فعالیت کلینیک کنترل خشم نیز اشاره و تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیت های صورت گرفته در رابطه با پیشگیری از خشونت در جامعه راه اندازی کلینیک های کنترل خشم بود که با همکاری شهرداری تهران اولین کلینیک در منطقه 7 تهران راه اندازی شد که آثار خوبی را نیز به همراه داشت.

ضرورت تشکیل شناسنامه شخصیت از دوران طفولیت

فراهانی نماینده دادستان کل کشور درادامه این جلسه گفت: در قانون آیین دادرسی کیفری جدید که قانون بسیار خوبی نیز محسوب می شود در ماده 279 شاهد ضرورت تشکیل شناسنامه شخصیتی برای مجرمین هستیم.

وی ادامه داد: جای خالی این مسئله در جامعه آشکار است که ما باید شخصیت فرد را از همان دوران طفولیت رصد کنیم. متناسب با این مسئله شناسنامه شخصیت برای مجرمین خطرناک نیز در نظر گرفته شده است. بنابراین تشکیل پرونده شخصیت از دوران طفولیت و سپس در مرحله ازدواج باید برای افراد در نظر گرفته شود.

نماینده دادستان کل کشور با بیان اینکه باید فرهنگ متناسب با پیشگیری ازوقوع جرم نیز مدنظر قرار گیرد، افزود: اگر پیشگیری از وقوع جرم را درنظر می گیریم متناسب آن باید فرهنگ آن را نیز مورد توجه قرار دهیم. از تمامی فرهنگیان متولی کشور از جمله آموزش و پرورش، صدا و سیما و همچنین حوزه های علمیه درخواست دارم با توجه به قانون پیشگیری از وقوع جرم پا به میدان عمل بگذارند. 

فراهانی با تأکید بر اینکه در کشور اسلامی نباید شاهد این همه خشونت باشیم، گفت: در حوزه های مختلف دادستانی کل شاهد جرائم مختلف است و نظارت بر تمامی دادسراها را بر عهده دارد به همین منظور آمادگی کامل این نهاد را برای قدم گذاشتن در راه پیشگیری از خشونت اعلام می کنیم و معتقد هستیم قبل از رسیدن جرم به دادسرا مشکلات حل و فصل شود. در این راه می توان از کمک نهادهای مختلف و همچنین خیرین محلی استفاده کرد.

در ادامه این جلسه کاظمی رئیس مرکز امور مترجان و اسناد رسمی قوه قضاییه اظهار داشت: در جامعه ما جرم امری مستمر شده است و این در حالی است که قانون اساسی بحث پیشگیری از جرم را به خوبی بیان داشته است. 

کاظمی اعلام کرد: گاهی اوقات الگو های ناکارآمدی را استفاده می کنیم که نتایج نامطلوبی را نیز به همراه دارد.

50 درصد اختلالات روانی مربوط به سنین کمتر از 14 سال

دکتر فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان آمارهای اختلالات روانی در کشور گفت: 50 درصد اختلالات روانی مربوط به سنین کمتر از 14 سال و 75 درصد مربوط به سنین کنتر از24 سال است.

وی ادامه داد: اقدامات لازم درخصوص جرایم به ویژه خشونت نیاز به فراگیر کردن دارد در چند سال گذشته نیز شاهد آموزش مهارتهای زندگی بودیم که باید فراگیرتر ادامه یابد.

زمانی مدیر کل سلامت شهرداری در ادامه این جلسه افزایش آمارهای ناشی از خشونت را حاصل بی تدبیری مسئولان دانست و گفت: این آمارها نشان می دهد که موضوع خشونت بسیار جدی شده است بخش عمده ای از موضوعات مرتبط با این مسئله گواه ضرورت جدی تر شدن فعالیتهای آموزشی توسط آموزش وپرورش است.

مدیر کل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت افزایش مهربانی در جامعه گفت: بحث مهربانی بسیار مهم واساسی است و آموزش وپرورش باید دراین زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

وی ادامه داد: وقتی مهربانی درجامعه کمرنگ می شود افراد بد خلق می شوند بنابراین مهربانی نیاز به آموزشهای اساسی دارد.

زمانی با بیان اینکه خشونت خروجی عوامل مختلف است عنوان کرد: تمامی ریشه ها وعلل های خشونت باید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان مرتبط باید جدی تر از گذشته به این مسئله توجه کنند.

9 درصد از جامعه معتادان را زنان تشکیل می دهند

سوسن باستانی نماینده معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه این جلسه اظهار داشت: در بررسی آمارهای اولیه شاید ما شاهد این جلسه باشیم که درصد جرایم در زنان کمتر از مردان است اما آنچه که در واقع بسیار نگران کننده است افزایش درصد این جرایم است.

وی با ارائه درخواستی از مسئولان مختلف ادامه داد: درخواست داریم توجه به دورانهای مختلف زندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد وآمار و ارقام ارائه شده در گزارش نهادهای مختلف به تفکیک جنسیت باشد تا متناسب با آن برنامه های لازم طراحی واجرا شود.

باستانی با اشاره به اینکه 9 درصد از جامعه معتادان را زنان تشکیل می دهند گفت: در زمینه اعتیاد زنان باید گفت که خانواده ها اعتیاد مردان را به عنوان بیماری قبول کردند اما در مورد زنان شاهد تابوهستیم و این باعث شده است که اعتیاد در بین زنان مخفی تر بماند.

44 درصد جمعیت زندانهای کشور را زندانیان با جرایم مواد مخدر تشکیل می دهد

معاون کاهش تقاضا و توزیع مشارکتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه این جلسه اظهار داشت: بیش از 40 تا 44 درصد جمعیت زندانهای کشور به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندانها هستند و این در حالی است که در واقعیت این رقم ها بیش از این است.

وی ادامه داد: علت تامه بروز جرم در بین زندانیان در رابطه با تامین مواد مخدر یا ناشی از مصرف آن بوده است که باید این مسئله مورد توجه وبررسی قرار گیرد.

افشار تاکید کرد: اگر پیشگیری از اعتیاد به عنوان یک اولویت جدی به نحو احسنت انجام شود بخش قابل توجهی از خشونت در جامعه نیز کمرنگ می شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی اولین جلسه پیشگیری از خشونت به میزبانی معاونت اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم و با حضور مسئولان و نمایندگان مختلف از سازمانهای مربوطه تشکیل شد و قرار است در جلسات بعدی ابعاد بیشتری از پیشگیری از خشونت و وظایف دستگاه ها مورد بررسی قرار گیرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *