صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هزینه بالای جرایم خشن برای حاکمیت/ تأثیر بلندمدت این نوع جرایم روی خانواده افراد بزه دیده

۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱:۴۵
کد خبر: ۹۵۶۴۷
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان - الفت با اشاره به اینکه جرایم خشن آثار منفی بلند مدتی را به همراه دارند، گفت: بروز جرایم خشن برای فرد بزه دیده و نزدیکانش آثار منفی بلندمدتی را به دنبال دارد. علاوه بر این، این نوع از جرائم هزینه های بالایی برای حکومت دارند.
به گزارش، محمد باقر الفت معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در اولین جلسه کمیته پیشگیری از خشونت با اشاره به ضرورت همکاری درست و صحیح رسانه ها در خصوص اطلاع رسانی خشونت گفت: وقتی رسانه ها آمارهایی از قتل عمد منتشر می کنند باید توجه کنند که قتل انواع مختلفی دارد و تشخیص عمدی یا غیر عمدی بودن نوع آن بر عهده دادگاه است و آمار پزشکی قانونی مرجع تعیین کننده  قتلها نیست.

الفت با بیان اینکه جرایم خشن آثار متعددی در جامعه به همراه دارد، گفت: این نوع از جرائم تأثیر منفی درازمدتی روی افراد بزه دیده و نزدیکان آنها خواهد داشت چرا که بزه همراه با خشونت تقلیل دهنده رفتار فرد است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از این آثار بلندمدت این است که فردی که دچار خشونت می شود ممکن است در آینده نتواند نقش خود را به درستی ایفا کند و عملکرد قابل قبول و موفقی را در این زمینه نداشته باشد علاوه بر این  جرائم خشن سبب می شود علاوه بر آسیب های اجتماعی آسیب های دیگری به نزدیکان فرد بزه دیده برسد.

الفت بروز جرایم خشن را سبب بی اعتمادی شهروندان دانست و افزود: بروز جرائم خشن سبب بی اعتمادی شهروندان به نهادهای قضایی و انتظامی می شود و هر چقدر این آمار رو به افزایش باشد سبب می شود که مردم در اقتدار برخی نهادها دچار تشکیک شوند.

وی با بیان اینکه جرائم خشن هزینه های بالایی برای  حکومت دارد، گفت: یک جرم خشن چه در حوزه دادرسی و چه در مرحله اجرای احکام و رفع آثار منفی آن هزینه های قابل توجهی را به همراه دارد. قتل های سریالی که در دهه گذشته رخ داد در حوزه کشف هزینه‌های زیادی برای ما داشت. محاکمات آن هزینه فوق العاده ای برای ما دارد.هزینه برگزاری یک محاکمه قتل سریالی تا رساندن آن به حکم از چند ده میلیارد تومان برای حاکمیت بالاتر می رود.

الفت ادامه داد: در مورد احکام صادره از ناحیه  حاکمیت نیز همواره ممکن است برای شهروندان علامت سوال های زیادی ایجاد شود. بنابر این باید بررسی کرد که چرا تعدادی از شهروندان مبتلا به این میزان از خشونت مشمول حکم قضایی می شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: در مورد ابتلا به خشونت ممکن است عقده های روانی منشاء و دلیل برخی رفتارها باشند. 

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به دستور کار کمیته پیشگیری از خشونت عنوان کرد: در کمیته کشوری پیشگیری از خشونت تلاش می کنیم مسئولان مرتبط را به آگاهی های لازم در این خصوص برسانیم و به دور از هر گونه رفتار هیجانی سعی نمی کنیم واقعیت ها را کمرنگ کنیم.

الفت خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم با بهره گیری از تحقیقات علمی برخی نکات و مسائل را به سمع و نظر مسئولان برسانیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *