صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام رسانه ها از حضور در نمایشگاه مطبوعات انصراف دادند؟+ متن اطلاعیه ها

۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶:۱۹
کد خبر: ۹۵۴۸۶
خبرگزاری میزان - برخی از خبرگزاریها، سایتها و روزنامه های کشور با انتشار اطلاعیه هایی از شرکت در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات انصراف دادند.
به گزارش، بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات امروز در حالی گشایش یافت که تا به این لحظه موجی از انصراف رسانه ها را در پی داشته است.
 
خبرگزاری فارس یکی از اولین رسانه هایی بود که انصراف خود را از نمایشگاه مطبوعات به صورت رسمی اعلام کرد.
 
سیدنظام‌الدین موسوی مدیرمسئول خبرگزاری فارس ضمن اعلام صریح غیبت این خبرگزاری در نمایشگاه امسال، گفت: خبرگزاری فارس در نمایشگاه مطبوعات امسال حضور نخواهد یافت و علت این تصمیم را بعداً - اگر لازم شد - اعلام خواهیم کرد.
 
روزنامه وطن امروز انصراف خود را از حضور در نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد
 
البته از دیگر رسانه هایی که خیلی زود انصراف خود را از شرکت در نمایشگاه مطبوعات اعلام کردند روزنامه وطن امروز بود که سردبیر این روزنامه با اعلام خبر عدم شرکت روزنامه وطن امروز در نمایشگاه مطبوعات امسال در صفحه شخصی ایسنتاگرامش نوشت: طنز روزگار؛ شعار نمایشگاه امسال "نقد منصفانه، پاسخ مسوولانه" است؛ دولتی که نقد را نمی پذیرد و با دادگاه و فشار امنیتی انتظامی اقتصادی پاسخ رسانه های منتقد را می دهد و حتی برای تیتری درباره پادشاه خبیث سعودی رسانه را روانه دادگاه می کند.
 
وی همچنین درباره توزیع یارانه مطبوعات نوشت: در حالی که معاونت مطبوعاتی ارشاد به روزنامه استانی خبر جنوب در شش ماهه امسال 600 میلیون تومان و به روزنامه خبر ورزشی 400 میلیون تومان یارانه پرداخت کرده، سهم روزنامه وطن امروز 70 میلیون تومان بوده است. "هفته نامه" ها و برخی "ماهنامه" های همسو با دولت چندین برابر "روزنامه" وطن امروز یارانه دریافت می کنند و در این باره حرف و عدد بسیار است.
 
پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز انصراف خود را از نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد
 
در ادامه نیز پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد، در اعتراض به برخوردهای شدید دولت با رسانه های منتقد و ارسال پرونده آنان به دادگاه و نیز عملکرد تبعیض آمیز معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در توزیع یارانه ها و تحریم اقتصادی رسانه های منتقد، امسال در نمایشگاه مطبوعات شرکت نمی کند.
 
پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز در بیانیه‎ای علت تصمیم خود برای عدم حضور در نمایشگاه مطبوعات امسال را اینگونه اعلام کرد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
روال پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز در طول مدت فعالیت اطلاع رسانی خود از سال 1385 تا کنون، حضور فعال در مجامع صنفی مرتبط با حوزه خبرنگاری و اطلاع رسانی بوده است و شرکت فعال و پر نشاط در نمایشگاه مطبوعات به عنوان گردهمایی سالیانه صنف مطبوعات و جامعه اطلاع رسانی کشور را برای خود فرض دانسته و همواره آنرا فرصتی مغتنم برای تعامل بیشتر با مخاطبینی می دانسته است که روزها و ماه ها و سال‎ها از پشت مانیتور در قالب صفحه ‎های بی جان خبر با آنها مرتبط بوده است.
 
این رویه در سال جاری نیز پیگیری شد و با وجود محدودیت‎های جدی مالی که در نتیجه تحریم اقتصادی پیچیده و مفصل دولت تدبیر و امید در قبال رسانه‎های مستقل، حضور رجانیوز را در نمایشگاه مطبوعات دشوار کرده بود، بازهم تصمیم بر آن شد که خللی در این حضور بوجود نیاید.
 
اما انتشار خبر تذکر چندین و چند باره به رسانه‎های منتقد دولت و ارجاع پرونده آنها به دادگاه به جهت استفاده از تیترها و عناوینی مغایر با سیاست مورد پسند دولت توسط هیات نظارت بر مطبوعات سبب شد تا این پایگاه خبری درباره حضور خود در نمایشگاه مطبوعات تجدید نظر کرده و حداقل از این طریق صدای اعتراض خود را به گوش مسئولین و سیاست‌گذاران اطلاع رسانی در دولت یازدهم برساند.
 
شاید اگر نماینده مدیران مسئول رسانه‎ها در هیات نظارت بر مطبوعات، که قانون مطبوعات او را به عنوان تنها نماینده رسانه‎ها در هیات نظارت بر مطبوعات و مدافع فعالان حوزه خصوصی رسانه در برابر حوزه عمومی و نمایندگان حاکمیت در این جمع قرار داده است، یکی از مدیران مسئول مطبوعات مطرح کشور بود، جای این گلایه باقی نمی ماند، چرا که مطبوعات به هر حال زبان گویایی برای دفاع از خود داشتند. اما سیاست‌گذاران مطبوعات در دولت یازدهم، مسیر را به گونه‎ای تعریف کرده اند که نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و اتفاقا مسئول مستقیم حاکمیت در امور مطبوعات باشد! تا به این ترتیب وزارت ارشاد در این هیات برای اولین بار دو رای داشته باشد و عملا صاحبان رسانه‎ای صدایی برای دفاع از خود در این هیات نداشته باشند.
 
نتیجه این رویه آن شده است که در طول نزدیک به سه سال فعالیت دولت یازدهم، یک نشریه منتقد همچون 9 دی سه بار توقیف و چندین بار به دادگاه ارجاع داده شود و فهرست تذکرات پر شود از نام دیگر نشریات و رسانه ها همچون وطن امروز، یالثارات، کیهان و رجانیوز که یک ویژگی مشترک داشته‎اند و آنهم انتقاد از سیاست‎های دولت و آنهم به بهانه انتشار مطالب و تیترهایی که در موضوعاتی چون پرونده کرسنت، ارتباط با امریکا و عربستان و پرونده هسته‎ای، مغایر با خواست و یا سیاست دولت مستقر بوده است و نه هیچ مستمسک و دلیل محکمه پسند قانونی دیگر.
 
اما متاسفانه این رویه پس از نامه رهبر انقلاب به رئیس جمهور درباره برجام و تقدیر از رسانه‎های منتقد هم ادامه یافت و باز هم این رسانه‎ها به دلیل آنچه که رهبر انقلاب بخاطرش از این رسانه‎ها تقدیر کرده بود، راهی دادگاه شدند، یعنی انتقاد از برجام و حواشی آن.
 
هر چند که این فشارها و محدودیت‎ها در کنار تبعیض‎های صورت گرفته در قبال نشریات برای توزیع عادلانه یارانه مطبوعات میان همه رسانه‎ها، گلایه‎ها را نسبت به سیاست گزاران رسانه‎ای دولت یازدهم افزایش داده است. محرومیت سایت رجانیوز از یارانه مطبوعاتی سال 1393، و یارانه بیمه کارکنان نیمه اول سال 94، سه ماه پایانی سال 93 و شش ماه پایانی سال 92 تنها بخشی از این محدودیت‎هاست.
 
به هر ترتیب، پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز با وجود ثبت نام و جانمایی غرفه خود در نمایشگاه مطبوعات، ترجیح داد در نمایشگاه حاضر نشود تا بلکه با این شیوه اعتراضی، تاثیری در اصلاح رویه سیاست گزاران اطلاع رسانی در دولت یازدهم گذاشته باشد.
 
 خبرگزاری تسنیم نیز انصراف خود را از نمایشگاه اعلام کرد
 
 محمد عزیزی مدیر روابط عمومی خبرگزاری تسنیم درباره علت نبود نام این رسانه در میان فهرست ۵۷۶ رسانه حاضر در نمایشگاه بیست و یکم گفت: ما همه مراحل مقدماتی برای حضور در نمایشگاه مطبوعات را انجام داده‌ایم اما تا این لحظه حضور خبرگزاری تسنیم در این نمایشگاه قطعی نیست.
 
که البته این خبرگزاری تا به این لحظه به صورت رسمی دلیلی برای انصراف خود اعلام نکرده است.
 
شبکه اطلاع رسانی راه دانا از حضور در نمایشگاه مطبوعات انصراف داد
 
روز گذشته هم شبکه اطلاع رسانی راه دانا طی نامه ای به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد رسما از حضور در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات انصراف داد.
 
در همین رابطه دانا دلایل خود را برای عدم حضور در این نمایشگاه در بیانیه ای به شرح ذیل در اختیار مخاطبان خود قرار داد.
 
بسمه تعالی
 
شبکه اطلاع رسانی دانا حدود 3 سال است که در عرصه خبری و مطبوعاتی کشور فعالیت کرده و در طول این مدت همواره سعی داشته تا ضمن انعکاس اخبار به طور دقیق به مخاطبان، نقد منصفانه مسئولان را نیز در دستور کار خود قرار دهد.
 
2 اصل یاد شده که همواره سرلوحه کار مسئولان و خبرنگاران شبکه اطلاع رسانی دانا بوده، باعث شد تا در طول مدت فعالیت این مجموعه، مخاطبان متعدد و بسیاری پیگیر اخبار و رویدادهای روز داخلی و خارجی از طریق وبگاه دانا باشند.
 
البته اقبال مسئولان در قوا و دستگاه های مختلف برای همکاری و ارتباط مداوم با مجموعه دانا، از دیگر نکاتی است که سبب شده خبرنگاران این مجموعه با دلگرمی بیشتری در راستای رفع مشکلات مردم تلاش کنند.
 
اما برخی سیاست های نادرست سیاست گذاران رسانه ای دستگاه اجرایی، موجب شد تا در برخی مقاطع نتوانیم آنطور که باید و شاید از عهده رسالت مهم مطبوعاتی خود برآییم.
 
از جمله این موارد نیز می توان به فیلترینگ غیرقانونی شبکه اطلاع رسانی دانا به بهانه عدم دریافت پروانه فعالیت توسط معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اشاره کرد که با وجود تاکید مراجع مختلف قانونی، مسئولان این معاونت حاضر نشدند اقدام غیر قانونی خود را پذیرفته و حتی با یک عذرخواهی ساده اشتباه خود را جبران کنند.
 
لازم به ذکر است که بهانه عدم دریافت مجوز از سوی معاون مطبوعاتی ارشاد ظاهرا تنها دانا و چند پایگاه خبری دیگررا فیلتر کرد و صدها پایگاه خبری دیگر هنوز بدون دریافت مجوز مشغول فعالیت هستند.
 
البته سیاست های نادرست مطبوعاتی به همین جا ختم نشده و فشار بر رسانه های منتقد دولت از طرق مختلف در طول 2 سال گذشته باعث شد تا محدودیت ها در این رسانه ها بیش از گذشته نمایان شود؛ به طوری که در طول این مدت هیئت نظارت بر مطبوعات بارها اقدام به تذکر و ارجاع پرونده رسانه های اصولگرا به دادگاه کرد که البته بهانه این اقدام هم صرفا انتقاد از اقدامات دولت به خصوص در زمینه مسائل هسته ای و سیاست خارجی بود.
 
شاید اگر نماینده مدیران مسئول رسانه‎ها در هیات نظارت بر مطبوعات، به جای نماینده دولت یکی از مدیران مسئول مطبوعات کشور بود، این موارد کمتر به چشم می خورد؛اما حضور شخص معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد که مسئول مستقیم حاکمیت در امور مطبوعات است در هیئت نظارت بر مطبوعات به عنوان نماینده رسانه ها این گمان را بیشتر کرده که سیاست های دولت در هیئت نظارت اعمال می شود.
 
همچنین نگاه تبعیض آمیز هیئت نظارت بر مطبوعات به رسانه ها تا جایی پیش رفت که حتی توهین مکرر برخی رسانه های زنجیره‌ای و نزدیک به دولت به مقدسات مردم هم نادیده گرفته شد و حتی کوچکترین تذکری هم بابت این مسائل به این رسانه ارائه نشد.
 
به هر صورت شبکه اطلاع رسانی دانا تصمیم گرفت تا در اعتراض به سیاست های نادرست معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد انصراف خود را از حضور در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری اعلام کند تا شاید از این طریق صدای اعتراض ما به گوش مسئولان برسد.
 
در پایان شبکه اطلاع رسانی دانا از همه مخاطبان خود بابت عدم حضور در نمایشگاه مطبوعات سال جاری که محلی برای دیدار چهره به چهره مخاطبان و دست اندرکاران شبکه اطلاع رسانی دانا بود، عذرخواهی می کند.
 
مقداد ذکی‌زاده
 
مدیر مسئول دانا
 
روزنامه کیهان هم از حضور در نمایشگاه مطبوعات انصراف داد
 
در ادامه‌ی همین انصراف رسانه‌های خبری از نمایشگاه مطبوعات،روزنامه کیهان هم اعلام کرد در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات حضور نخواهد یافت.
 
محمد صرفی، دبیر سرویس سیاسی روزنامه کیهان بدون اینکه دلایل انصراف خود را بیان کند،عنوان کرد: روزنامه کیهان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات که در مصلی تهران برگزار می‌شود حضور نخواهد داشت.

هفته نامه 9 دی هم از حضور در نمایشگاه مطبوعات انصراف داد 
 
حمید رسایی مدیر مسئول این هفته نامه با انتشار پیامی در کانل تلگرام خود از عدم حضور هفته نامه 9 دی در نمایشگاه مطبوع امسال خبر داد.
 
رسائی دلیل عدم حضور غرفه این هفته نامه را به خاطر رفتارهای گاز انبری وزارت ارشاد در برخورد با رسانه های منتقد ، انفعال در برابر رسانه های بزک کننده دشمنی آمریکا ، سکوت در برابر رسانه های توهین کننده به مقدسات وتبعیض در برابر رسانه های مداح و منتقد برشمرد .
 
رسائی با بیان اینکه تذکرات به 9 دی عادی شده است ، افزود: برای ارشاد، خطوط بنفش مهم‌تر از خطوط قرمز است!
 
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: رسانه‌هایی که به مقدسات توهین می‌کنند هیچ وقت از وزارت ارشاد تذکر نمی‌گیرند و وقتی قوه‌قضائیه با آنها برخورد می‌کند هم وزیر ارشاد اظهار تاسف می‌کند.
 
وی ادامه داد: اما اگر کسی به دولت انتقاد کند، آنها تحمل نمی‌کنند و سریعا برخورد می‌کنند. تذکری که به «9 دی» و «وطن امروز» داده شد از همین بابت است و متاسفانه آقایان تحمل ندارند و بارها آن را نشان داده‌اند.
 
رسایی با بیان اینکه ارشاد با خطوط قرمز مشکل ندارد، گفت: برای ارشاد خطوط بنفش مهمتر از خطوط قرمز است و اگر کسی از خطوط بنفش رد شود حتما تیغ ارشاد آن را می‌گیرد و اگر کسی از خطوط قرمز مانند توهین به مقدسات یا توهین به نظام رد شود برای آقایان مهم نیست.
 
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: رهبر انقلاب صراحتا تذکراتی در مورد بزک کردن آمریکا می‌دهند و ما هر روز شاهد بزک کردن جنایات آمریکا توسط برخی رسانه‌ها هستیم.
 
 
پایگاه خبری جهان نیوز هم از ابتدا در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات شرکت نکرد
 
مرتضی خلفی زاده، مدیر مسئول سایت جهان نیوز در همین راستا گفت: شرایطی که برای رسانه های منتقد دولت از حدود 2 سال پیش آغاز شده است به لحاظ سیاسی و صنفی بسیار بد است.
 
وی در ادامه گفت: به لحاظ صنفی شرایطی برای ما به وجود آورده اند که شرایط مالی ما برای حضور در نمایشگاه مطبوعات و رسانه اصلا مناسب نبود و تنها ممر در آمد سایت هایی مانند سایت ما استفاده از تبلیغات است که از سوی دولت با مشکل مواجه شده ایم.
 
مدیر مسئول سایت جهان نیوز در ادامه با اشاره به برخی از سخنان رهبر انقلاب گفت: برخی از رسانه‌هایی که امروز در حال بزک کردن چهره آمریکا هستند، نه تنها هیچ برخوردی با آنها نمی شود بلکه بسیار راحت به فعالیت خود ادامه می دهند.
 
خلفی زاده با انتقاد از عملکرد دولت در قبال رسانه‌هایی که برجام را نقد کردند تصریح کرد: فضای دولت بسیار امنیتی شده است به طوری که نمی توانند صدای مخالف را تحمل کنند.

با بیان اینکه برخورد هیأت نظارت بر مطبوعات عامل اصلی انصراف رسانه ها از حضور در نمایشگاه مطبوعات است گفت: همان بهتر که رسانه های حامی دولت زیر یک سقف قرار بگیرند و با هم نمایشگاه برگزار کنند؛ هر گاه فضای این چنینی در کشور از بین رفت آنگاه حتماً برای حضور در نمایشگاه مطبوعات برنامه ریزی می کنیم.
 
انتهای پیام/



نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
بهتر که نیستند
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *