صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وجود هزار و 700 زندانی مهریه در زندان‌های کشور

۱۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵:۰۴
کد خبر: ۹۵۰۷۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان - جهانگیر گفت: از هشت هزار نفر زندانی جرایم غیرعمد در کشور، ۱۷۰۰ نفر مربوط به مهریه هستند و تلاش می‌کنیم با استفاده از مددکاری و سایر مجموعه‌های حمایتی شرایطی را فراهم کنیم که در زندان نمانند.
به گزارش به نقل از روابط عمومی سازمان زندان‌ها، اصغر جهانگیر در حاشیه ادای احترام به شهدای نوشهر در گلزار شهدای این شهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هشت هزار نفر زندانیان جرایم غیر عمد در کشور داریم که با برنامه‌هایی که در دستور کار است در تلاش هستیم با استفاده از مجازات‌های جایگزین امکان آزادی آنها را فراهم کنیم.

وی افزود: از هشت هزار نفر زندانی کشور، ۱۷۰۰ نفر مربوط به مهریه است  و تلاش می کنیم با استفاده از مددکاری و سایر مجموعه‌های حمایتی شرایطی را فراهم کنیم که در زندان نمانند.

رئیس سازمان زندان‌ها با بیان اینکه تعداد زندانیان چک‌ها زیاد نیست و رقم قابل توجهی به شمار نمی‌رود، تصریح کرد: در زمینه بحث چک و زندانیان مالی، بخشی از زندانیان زندانی دیه هستند که هزار نفر در این قالب قرار گرفته و بقیه نیز محکومین مالی هستند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه درباره اشتغال زندانیان و حمایت خانواده‌های زندانی ابراز کرد: یکی از وظایف سازمان زندان‌ها حمایت از خانواده زندانی  و حمایت از خود زندانی پس از خروج است تا با ایجاد اشتغال مناسب  از بازگشت مجدد وی به چرخه جرم جلوگیری شود و امکان ادامه زندگی به صورت سالم فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه زمانی که شخصی وارد زندان می‌شود آسیب‌های بیشتری به خانواده وی می‌رسد، خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در دستور کار سازمان زندان‌ها است اشتغال زندانیان از طریق حرفه آموزی است.

این مقام ارشد قضایی تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ رشته فنی – حرفه ای و صنایع دستی در زندان‌ها حرفه‌آموزی می‌شود که افراد تخصص‌های لازم را بیاموزند و از محل این تخصص‌ها درآمدهای موقت برای خود و خانواده‌هایشان ایجاد کنیم ضمن اینکه بتوانند پس از آزادی هم بتوانند این حرفه را ادامه دهند.

این مقام ارشد قضایی اظهار کرد: با توجه به امکاناتی که وجود داشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت زندان ما شاغل هستند و درآمد دارند و تلاش ما این است که بتوانیم ظرف سال‌های آتی این رقم را به مرحله‌ای برسانیم که روزی اگر کسی در زندان بود در بیرون زندان هم شغلی داشته باشد برای خود و خانواده خود درآمد ایجاد کند.

وی با بیان اینکه اصلاح و تربیت یکی از وظایف اصلی سازمان زندان‌ها است و در قانون نیز تصریح شده است، بیان  کرد: برنامه‌های فرهنگی متعددی را در زندان‌ها در دستور کار قرار دارد و کلاس‌های متنوعی در زندان‌ها اجرا می‌شود.

رئیس سازمان زندان ها در خصوص تعداد زندانیان خارجی گفت: حدود هفت هزار نفر زندانی خارجی در زندان‌های کشور هستند که بیشتر از کشورهای همسایه و خصوصا افغانستان می باشد که به علت ورود غیرمجاز و موادمخدر در ایران زندانی هستند.

جهانگیر با بیان اینکه تعداد زندانیان بی‌سواد و در سطح تحصیلات ابتدائی ۶۵درصد زندانیان را تشکیل می‌دهد، افزود: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که در ماه‌های گذشته با وزیر آموزش و پرورش امضاء کردیم، تمام زندان‌های کشور کد مدرسه گرفتند تا بتوانیم معلمین و مربیان مربوطه را در مقاطع مختلف تحصیلی به زندان‌ها اعزام کنیم.

رئیس سازمان زندان ها ارتقای سطح تحصیلی مددجویان و زندانیان و آشنایی با فضای جامعه را از ویژگی‌های این تفاهم‌نامه بیان کرد و گفت: تلاش شده است تا با برگزاری کلاس‌های قرآن، احکام و مهارت‌های زندگی، نگاه زندانی را به زندگی خود و جامعه عوض کنیم.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *