اراده دستگاه قضایی برخورد جدی با زمین خواری است/ 25 آبان ماه دادگاه مرتضوی برگزار می شود
خبرگزاری میزان – غلامحسین اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده های زمین خواری نیز اظهار کرد: اراده دستگاه قضایی در دوره جدید برخورد جدی با زمین خواری است.
وی در خصوص دادگاه مرتضوی نیز گفت: جلسه بعدی دادگاه مرتضوی 25 آبان ماه برگزار میشود.
وی همچنین در رابطه با تعاونی مسکن دادگستری و اینکه پرونده ای در قوه قضائیه مطرح است یا خیر بیان کرد: پرونده در رابطه تعاونی مسکن زیاد بوده و یکی از پرونده ها نیز در دادسرا مطرح است.
وی همچنین در خصوص اینکه بابک زنجانی اعلام کرده که کارشناسی اموالش به درستی صورت نگرفته است گفت: من در مورد این فرد خاص چیزی نمی دانم اما قانون پیش بینی کرده است که فرد حق دارد نسبت به نظر کارشناسی اعتراض کند و ما آن را به هیات کارشناسی ارجاع می دهیم و اینکه آیا واقعیت دارد یا خیر اطلاعی ندارم.
وی گفت: در این مورد از کارشناسان رسمی دادگستری استفاده کردیم و غیر از کارشناسان رسمی کسی اظهارنظر نکرده است.
غلامحسین اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده های زمین خواری نیز اظهار کرد: اراده دستگاه قضایی در دوره جدید برخورد جدی با زمین خواری است.
وی با بیان اینکه در پرونده های زمین خواری سعی کردیم ریشه ها و عوامل اصلی را با کمک دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و حفاظت دستگاهها شناسایی کنیم، تصریح کرد: بازداشتی های زمین خواری افزایش پیدا کرده است و باید با دانه درشت ها برخورد جدی کنیم، اقدامی دیگر در رابطه با منابع طبیعی، منابع کشاورزی و حریم رودخانه ها بوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه با تقاضای سازمانهای ذی ربط همچون جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و با حمایت دادستان در آغاز کار بدون تشکیل پرونده کیفری اقدام به اعاده وضع به سابق می کنیمف تصریح کرد: ما در سال 94 نسبت به سال 93 پیگیری پرونده ها، اعاده به وضع سابق، رشد چشمگیری داشته است.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که خلاء قانونی در رابطه با زمین خواری وجود دارد گفت: نمی گوییم خلاء قانونی نداریم اما ممکن است قوانین نیاز به اصلاح و روزآمدی داشته باشند و ما در این زمینه برخورد جدی را انجام می دهیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران در این همایش با بیان اینکه کارشناس باید ایجاد علم کند اضافه کرد: در فرایند دادرسی و عدالت هرچه رو به جلو حرکت می کنیم نیاز و ضرورت به بهره برداری از کار کارشناسی افزایش می یابد قطعا در امروز بیش از دیروز از کارشناسی استفاده می کنیم و هرچه به جلو برویم این امر نیاز و ضرورتش بیشتر خواهد شد نیاز به کارشناس زیاد است زیرا شگردها متنوع می شود فضا و حوزه ها نیز عوض می شود.
اسماعیلی تصریح کرد: امروز فضای مجازی و فضای سایبری اهمیتش از فضای واقعی بیشتر است از کجا می دانیم که فضای سومی کشف نشود با پیشرفت علوم زمینه و بستر برای اظهار نظر فراهم می شود در حال حاضر 72 رشته کارشناسی وجود دارد که پیشرفت علوم، تنوع و دقت کار ایجاد می کند، علم میزان دقت و کارشناسی را افزایش می دهد.
وی اضافه کرد: کارشناس باید دقیق باشد و قاعده کارشناسی این است که حقیقت، دقت و عدالت محوری باید نمود و تجلی داشته باشد.
وی گفت: گزارش کارشناس نباید خلاف واقع و حقیقت باشد و نظر کارشناس نباید با احتمالا، شاید، به نظر می رسد، حدودا و تقریبا باشد، به عنوان قاضی اگر جایی دیده شود کارشناس نوشته است احتمالا این کارشناسی نیست.
رئیس کل دادگستری استان تهران بیان کرد: در کارشناسی باید دقت باشد بنده اختلاف نظرهای هزار درصدی دیده ام، اختلاف نظر بین دو کارشناس 312 میلیارد تومان بوده است آیا اختلاف نظر دو کارشناس باید به این اندازه باشد؟
وی با اشاره به قانون کارشناس بیان کرد: در ماده 4 این قانون اهداف کانون شمرده شده است، بند یک مربوط به جذب نیروی متخصص و متعهد به منظور ارائه خدمات کارشناسی و تلاش در جهت تعمیم و تامین عدالت است.
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: کارشناسی سه مولفه تخصص، تعهد و عدالت محوری دارد.
اسماعیلی اضافه کرد: در ماده 7 این قانون در وظایف شورای عالی نیز آمده است که بررسی و تدوین ضوابط و روش های کارشناسی در خصوص استعلام ها و ارائه رویه واحد کار کارشناسی حتما ضابطه می خواهد و اصول و مبانی باید رویه واحد ایجاد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *