رسیدگی به 15 میلیون پرونده با کمبود نیرو و بودجه، اقدام عظیمی است/ قوه قضائیه در رسیدگی به پروندههای کلان به جناح چپ و راست کار ندارد
خبرگزاری میزان - آیت الله آملی لاریجانی گفت: رسیدگی به 15 میلیون پرونده در همه موارد واقعا کار طاقت فرسایی است و با کمبود نیرو و بودجه این کار بسیار عظیم است.
وی در ابتدای این دیدار در خصوص اهمیت بحث قضا در شرع و قانون اساسی گفت: در قانون اساسی در اصول متعدد به بحث استقلال دستگاه قضا و وظایف این قوه اشاره شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس این اصول قوه قضائیه از قوای دیگر مجزا شده است و استقلال دارد که البته نمی خواهیم بگویم که به صورت جزیره ای عمل می کنند و از هم بیگانه اند اما، مجزا و مستقل عمل می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: بر اساس همین اصول است که میگوییم قوه مجریه هر چند که در قانون اساسی به عنوان مجری قانون اساسی شناخته شده است اما حق دخالت در دستگاه قضا و امورات این قوه را ندارد.
وی خطاب به قضات گفت: این منصب عظیم و کاری که انجام می دهید بسیار بزرگ است و در قانون اساسی شان قاضی بسیار بزرگ شمرده شده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به وظایف دستگاه قضا و قاضی ادامه داد: احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی، نظارت بر حسن اجرای قانون، کشف جرم، اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم، نظارت بر عملکرد قوه مجریه و ابطال آئین نامه هایی که برخلاف قانون هستند، از جمله وظایف قوه قضائیه است و در قانون اختیارات بسیار وسیعی برای دستگاه قضایی در نظر گرفته شده، بنابراین تحقق این عوامل نیازمند مجاهدت و صبوری قضات است و با کم کاری نمیتوان به این اهداف رسید.
وی در ادامه تصریح کرد: رسیدگی به 15 میلیون پرونده در همه موارد واقعا کار طاقت فرسایی است و با کمبود نیرو و بودجه این کار بسیار عظیم است.
آیت الله آملی لاریجانی در واکنش به سخنان نماینده قضات که در ابتدای جلسه از حقوق 17 میلیونی یکی از دادستانهای کابل صحبت کرده بود، گفت: در دیداری که با یکی از مسئولان قضایی کشور افغانستان داشتم، آن ها اعلام می کردند که فقط 50 هزار پرونده دارند و در خیلی از مناطق نمی توانند دادگستری تشکیل دهند. البته نمی گویم همه راضی هستیم ولی کار قضاوت به گونه ای است که برخی اوقات توام با عدم رضایت بعضی افراد است.
وی ادامه داد: یک اعتماد عمومی به دستگاه قضایی وجود دارد که باید آن را قدر بدانیم و به نسبت آن پاسخ صحیح و کار مجاهدانه داشته باشیم و علیرغم کمبودها باید کمر همت را ببندیم و قضاوت را تنها برای مادیات انجام ندهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *