شغلی که با رفتن "افغانها" از سمنان از بین میرود
خبرگزاری میزان - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دامغان معتقد است: دیگر مراتع ایران برای دامداری سنتی مناسب نیست.
وی با بیان اینکه عشایر بیشتر از دامغان به عنوان "میانبند" استفاده میکنند، افزود: اگر ممیزی درستی صورت گیرد و ورود و خروج عشایر مدیریت شود و به موقع از منطقه کوچ کنند، نه تنها آسیب چندانی به مراتع نمیرسد بلکه شاهد بازپروری مرتعی نیز خواهیم بود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست دامغان با اشاره به اینکه در سالهای نه چندان دور و پیش از خشکسالیهای یک دهه گذشته، وضعیت مراتع بسیار مناسب بود، اضافه کرد: صنعت دامداری و دامپروری باید متناسب با این تغییرات، تغییر شکل میداد تا شاهد تخریب بیش از پیش مراتع در کشور نباشیم.
اسفندیاری با بیان اینکه دامداری سنتی دیگر در ایران جواب نمیدهد، به ویژگیها و مضرات این نوع از دامداری اشاره و اظهار کرد: دامداری سنتی بسیار سخت و پرمشغله است، از همین روست که امروزه در استان سمنان تقریبا تمامی چوپانها از مهاجران افغان هستند، لذا اگر آنها از استان سمنان بروند، دامداری نیز در این استان از بین میرود.
وی با بیان اینکه باید به سمت دامداری صنعتی برویم، تصریح کرد: این نوع از دامداری جدای از اینکه مشکلات کمتری دارد، بهرهوری بالاتری نیز برای فعالان این بخش به همراه دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست دامغان اضافه کرد: علاوه بر این دامداری سنتی آسیب کمتری نیز به محیطزیست و مراتع میزند.
اسفندیاری خواستار حمایت ویژه مسئولان از دامداری صنعتی شد و افزود: برای حفاظت از محیطزیست و مراتع موجود و با توجه به نیاز روزافزون به تولیدات دامی راهی جز حرکت به سمت دامداری صنعتی نداریم.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *