صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گردان‌های مسیحیان عراق در مسیر مبارزه با داعش + تصاویر

۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹:۰۱
کد خبر: ۹۴۲۸۲
خبرگزاری میزان - در مبارزات اخیر بر ضد تروریسم به ویژه در روند آزادسازی شهر تکریت و بیجی داوطلبانی از مردم عراق وارد درگیری‌ها شدند که بر روی بدن خود عکس صلیب را خال‌کوبی کرده بودند.‌ برخی دیگر گردن‌بندهایی از صلیب را به گردن آویخته یا تصاویری از حضرت مریم و مسیح بر بدن آن ها دیده می شود.
به گزارش به نقل از مشرق، مسیحیت دومین دین بزرگ رسمی در عراق پس از اسلام است، این دین در قانون اساسی عراق به ‌رسمیت ‌شناخته ‌شده است. مسیحیان عراق شامل 14 طایفه هستند که اکثریت آنها به زبان عربی سخن می‌گویند، این در حالی است که در میان آنها تعدادی نیز به زبان سریانی و ارمنی صحبت می کنند. کلدانی‌ها، سریانی‌ها و آشوری‌ها بیشترین طوائف مسیحیان عراق را تشکیل می دهند.

مسیحیان عراق تقریباً در تمام استان‌های این کشور توزیع شده اند، اما تمرکز اصلی آنها در بغداد پایتخت عراق و سهل نینوا در نزدیکی موصل واقع در شمال عراق است، قبل از سقوط رژیم بعث عراق و اشغال این کشور از سوی آمریکایی‌ها تعداد مسیحیان عراق تا عدد یک و نیم میلیون نفر ارزیابی می شد، البته در آن زمان نیز به علت سیاست های صدام حسین آمار دقیقی از این تعداد در دست نبود و تعداد مطرح شده به صورت تقریبی است، اما در حال حاضر این رقم به شدت کاهش پیدا کرده و به عدد 400 هزار نفر رسیده است.





مسیحیان عراق برخلاف مسیحیان سوریه و مصر و سایر کشورهای عربی ماهیت اصلی خود را حفظ کرده اند، به گونه ای که مسیحیت سریانی در این کشور باقی مانده است، البته بیشتر مسیحیان به خوبی عربی بلد هستند. بزرگ‌ترین کلیسای مسیحیان عراق کلیسای کاتولیک کلدانی ها در بغداد است و بعد از آن کلیسای المشرق آشوری ها است. همچنین کلیساهای ارتودکس و کاتولیک سریانی ها نیز در عراق وجود دارد.


سالم الکلدانی




جنایت های داعش بر ضد مسیحیان

گرچه مسیحیان در طول تاریخ عراق با صلح و سازش و همزیستی مسالمت‌آمیز در کنار مسلمانان زندگی می‌کردند، اما تسلط گروه تروریستی و افراط‌گرای داعش بر شهر موصل که تابستان سال گذشته روی داد، جنایت‌های زیادی را بر ضد اقلیت مسیحی این شهر رقم زد. به همین مناسبت داعش با صدور بیانیه ای خواستار حضور شخصیت های اصلی مسیحی و حامیان آن ها در "توبه خانه های داعش" برای ورود به اسلام شد.

اکثریت مسیحیان موصل خواستار آزادی در انجام مناسک دینی خود و عدم پرداخت جزیه بودند، به همین علت کم کم موصل را ترک کردند و برای اولین بار در طول تاریخ عراق، موصل به صورت کامل از مسیحیان تخلیه شد و اموال و دارایی ها و کلیساهای آن ها در این شهر باقی ماند.

بعد از تسلط داعش بر موصل اخبار زیادی از کشتار و غارت اموال مسیحیان در این شهر منتشر شد، گزارش‌های مطبوعاتی حکایت از آن دارد که تقریباً تمامی خانواده‌های مسیحی در موصل هدف غارت اموال و کشتار قرار گرفته اند. بعد از اشغال موصل به دست داعش بالغ بر 25 هزار مسیحی این شهر را ترک کرده و 30 کلیسایی که عمر برخی از آن ها به 1500 سال می رسید را رها کردند. برخی از این کلیساها به آتش کشیده شده است.

گردان‌های بابلیون چیست؟

در مبارزات اخیر بر ضد تروریسم به ویژه در روند آزادسازی شهر تکریت و بیجی داوطلبانی از مردم عراق وارد درگیری‌ها شدند که بر روی بدن خود عکس صلیب را خال‌کوبی کرده بودند.‌ برخی دیگر گردن‌بندهایی از صلیب را به گردن آویخته یا تصاویری از حضرت مریم و حضرت مسیح بر بدن آن ها دیده می شود. آنها لباس نظامی بر تن و سلاح بر دوش در درگیری‌های مختلف بر ضد عناصر تروریستی داعش فعالیت دارند.

این جنبش، جنبش مسیحیان عراق یا گردان های بابلیون است که یکی از تشکیلات زیر مجموعه الحشد الشعبی (بسیج عمومی مردم عراق) به شمار می رود. گردان های بابلیون اخیرا به علت نقشی که در جنگ بر ضد تروریست ها دارند و همچنین همکاری که بین آن ها با الحشد الشعبی در مبارزه با داعش وجود دارد، مطرح شده اند.



















شیخ ریان سالم الکلدانی جوان مسیحی عراقی فرمانده مجاهدین مسیحی بابلیون است. فرماندهی که بارها در سخنان خویش اعلام کرده که ما فرزندان "جون" و "وهب" [دو تن از شهدای کربلا] هستیم و داعشی ها فرزندان یزید، هستند. این سخنان با استقبال گسترده شیعیان عراق روبرو شده است.

الکلدانی اخیراً در اظهاراتی ضمن اعلام آمادگی برای مشارکت در عملیات آزادسازی موصل تصریح کرده که این گروه 800 تن از عناصر خود را که آموزش‌هایشان را در سه اردوگاه در بغداد و صلاح‌الدین دریافت کرده اند، برای مشارکت در این عملیات و عقب راندن تروریست‌های داعش از موصل در اختیار خواهد داشت. وی تأکید کرد که این نیروها تحت لوای نیروهای الحشد الشعبی برای آزادسازی موصل فعالیت خواهند کرد.

وی در این اظهارات تعداد کامل عناصر مسیحی وابسته به گردان های بابلیون را محرمانه خواند، اما شبکه ان بی سی آمریکا اخیراً در گزارشی تعداد عناصر این گردان ها را بالغ بر 1000 نفر خوانده و تأکید کرد که آنها صد در صد زیر نظر نیروهای داوطلب مردمی عراق (الحشد الشعبی) فعالیت می‌کنند.

این شبکه آمریکایی به تشکیل این گروه از میان مسیحیان اشاره کرده و نوشت که مسیحیانی که داعش آنها را از خانه و کاشانه خود آواره کرده، با یکدیگر متحد شده و گردان های بابلیون را در کنار  مسلمانان برای مبارزه با این گروه تروریستی تشکیل دادند.






ریان الکلدانی در این رابطه می‌گوید: آنها ما را از خانه‌های خود بیرون کرده و اموال ما را غارت کردند. آنها جوانان و زنان ما را کشته و املاک ما را تحت تصرف گرفتند، به همین علت ما تصمیم به مبارزه با آنها گرفته‌ایم. وی می‌افزاید: تروریست‌های داعش تفاوتی بین مسیحی و مسلمان، شیعه و سنی قائل نیستند. آنها همه را می‌کشند. به همین علت ما نیز باید در آزادسازی عراق با برادران مسلمان خود همکاری کنیم.

یکی از مهم‌ترین اهداف اعلام شده گردان‌های بابلیون مبارزه با داعش و آزادسازی شهر موصل اعلام شده است. به همین علت است که بیشتر عناصر داوطلب حاضر در این گردان‌ها از اهالی موصل هستند. موصل که به داشتن کلیساهای قدیمی و باستانی خود معروف است، یکی از نمادهای اصلی مشرق زمین برای مسیحیان است که برای اولین بار در تاریخ  به علت سخت‌گیری ها و افراط‌گرایی های داعش تقریبا از عناصر مسیحی خالی شده است.



یکی از مهم‌ترین موضع‌گیری‌های گردان های بابلیون به عنوان زیر مجموعه الحشد الشعبی در پی تجاوز دولت ترکیه به تمامیت ارضی عراق و حضور صدها نظامی این کشور در نزدیکی موصل مطرح شد. این گردان‌ها با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که دولت ترکیه هزینه تجاوز به تمامیت ارضی عراق را پرداخت خواهد کرد. این بیانیه تأکید کرد که توهم‌های امپراتوری به پایان رسیده و دیگر بازنخواهد گشت. بابلیون مداخله ترکیه در عراق را تجاوزی آشکار به تمامیت ارضی این کشور در روز روشن خواند و تاکید کرد که این تجاوز به هدف دنبال کردن طرح های تجزیه طلبانه در آن دنبال می شود.









این گردان‌ها از ترکیه خواست به جای لشگرکشی به عراق مانع از ورود تروریست های داعش به اراضی و فرودگاه های خود شود.

تشکیل گروه‌هایی از طوایف مختلف عراق نظیر گردان‌های بابلیون یا گردان های "روح الله عیسی بن مریم" از میان مسیحیان یا گردان هایی از میان اهل تسنن نشان می‌دهد که مبارزه با تروریست‌های داعش در عراق منحصر به شیعیان نبوده و مردم عراق در طیف ها و فرقه های مختلف خواستار خروج تروریست ها از این کشور هستند.

این موضوع نشان می‌دهد گرچه بیشتر عناصر داوطلب مبارزه با تروریست‌ها در عراق از میان شیعیان هستند، اما اکثریت مردم این کشور در گروه ها و مذاهب مختلف پشتیبان آنها و نیروهای ارتش بوده و برای موفقیت آن ها دعا می کنند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *