65 درصد جوانان ایرانی در شبکههای اجتماعی عضو هستند
مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان درباره فیلتر کردن تلگرام و برخی از شبکههای اجتماعی اظهار کرد: 65 درصد جوانان ایرانی در شبکههای اجتماعی عضو هستند و بیش از 2 ساعت در روز وقت خود را در این شبکهها سپری میکنند. که منع کردن این شبکه به نفع جامعه نیست.
وی ادامه داد: قبل از ورود هر فنآوری باید بستر فکری و فرهنگی برای آن ایجاد شود و با توجه به اینکه انواع وی پی انها و فیلتر شکنهای قوی در کوتاه ترین زمان به طور رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد، برخوردهای سلبی نه تنها نتیجهای نداد بلکه باعث قرار دادن جوانان در موضع انفعالی میشود.
آموزش به جوانان اصلیترین راه پیشگیری از ناهنجاریهای کاربردی است
دبیر گروه اجتماعی بنیاد رفتاری با تاکید بر اینکه فیلتر کردن دیگر مفید و جوابگو نیست، مطرح کرد: بنده بعد از 30 سال پژوهش و فعالیت در امور جوانان و آسیبهای اجتماعی اعتقاد دارم آموزش به جوانان اصلیترین راه پیشگیری از ناهنجاریهای کاربردی است.
ابهری بالا بردن سواد دیجیتال جوانان و پرکردن شکاف کاربری در جامعه همراه با آموزش و ایجاد سامانههای مشابه را تنها راه مقابله با شبکههای اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: شبکههای اجتماعی به طور رایگان امکان برقراری ارتباط را در اختیار جوانان قرار داده و اعتماد به نفس آنان را بالا می برد،از نگاه رفتار شناسی وقتی یک نوجوان وجوان تولید فکری خود را در معرض دید و قضاوت میلیونها کاربر قرار میدهد و میتواند به راحتی با دیگر افراد ارتباط پیدا کند اعتماد به نفس پیدا کرده و نوعی رشد فکری در خود احساس میکند.
این جامعه شناس در ادامه عنوان کرد: فیلتر کردن یعنی محروم کردن کاربران از این گونه مزایا که اصلا قابل پذیرش نیست اگر ما غفلت کردهایم و بستر سازی فکری برای فرزندان خود نکردهایم حالا باید جوانان تاوان آن را بدهند؟
وی اذعان کرد: بیش از 6 سال است که این شبکهها وارد جامعه ما شده است.در این مدت،در زمینه آموزش و پیشگیری چه کردهایم که امروز با برخورد سلبی و چکشی میخواهیم مشکلات را حل کنیم؟