صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سی و هشتمین کنفرانس عمومی دوسالانه یونسکو برگزار می‌شود

۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸:۰۱
کد خبر: ۹۳۶۱۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- سی و هشتمین کنفرانس عمومی دوسالانه یونسکو از سوم تا 18 نوامبر 2015 برابر با 12 تا 27 آبان ماه 1394 در مقر اصلی این سازمان در پاریس برگزار می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ، سعدالله نصیری قیداری گفت: سی و هشتمین کنفرانس عمومی دوسالانه یونسکو از سوم تا 18 نوامبر 2015 برابر با 12 تا 27 آبان ماه 1394 در مقر اصلی این سازمان در پاریس برگزار می‌شود و هیئتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این دوره از اجلاس حضور خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: این کنفرانس هر دو سال یکبار در مقر یونسکو در فرانسه برگزار می‌شود و مهم‌ترین رویداد سالانه یونسکو به صورت عمومی در این کنفرانس مطرح می‌شود. تقریبا از 200 کشور عضو یونسکو دبیرکل‌های کمیسیون‌های ملی و اعضای دیگر هیئت که وزرای علوم یا آموزش عالی و آموزش عمومی هستند در این کنفرانس شرکت می‌کنند.

سرپرست کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اینکه تصمیمات مهم بودجه‌ای و برنامه‌‌های یونسکو،‌ اعلامیه نهایی و توصیه‌نامه‌ها و قطعنامه‌ها در این کنفرانس مشخص می‌شود، مطرح کرد: تمام تصمیم‌گیری‌های سراسر دنیا در حوزه علم،‌ آموزش و فرهنگ در این کنفرانس صورت می‌گیرد. وزرای علوم کشورهای مختلف هر کدام فرصت دارند درباره سیاست‌های کشور خود صحبت و قطعنامه‌های جمعی را که قبلا در کشور خود کار کرده‌اند، به تصویب برسانند.

ایران با پنج قطعنامه در سی و هشتمین کنفرانس عمومی یونسکو حضور می‌یابد

نصیری با بیان اینکه به طور معمول کشورهای حاضر در کنفرانس عمومی یونسکو به ارائه و دفاع از قطعنامه‌های پیشنهادی خود می‌پردازند، گفت: ما نیز با پنج قطعنامه در این دوره از کنفرانس حضور خواهیم داشت. علاوه بر قطعنامه‌ها درخصوص چهارچوب عمل آموزش اصلاحیه‌های خوبی توسط گروه آموزش کمیسیون‌ملی یونسکو داده شده است.

به گفته وی، قطعنامه در رابطه با مسائلی نظیر مقابله با افراط‌گیری در فضای مجازی (38C/DR.4)، جلوگیری از تولید بازی‌های، رایانه‌ای ضد میراث جهانی و تنوع فرهنگی(38C/DR.3)، استفاده از نیروهای داوطلب جوان در بخش‌های مختلف یونسکو(38C/DR.2)، پیوند آب و انرژی (38C/DR.8)، بین‌بخشی بودن علوم و تحقیقات مهندسی برای توسعه پایدار(38C/DR.9) است.

سرپرست کمیسیون ملی یونسکو تصریح کرد: بازی‌های رایانه‌ای که به طور انبوه در سراسر دنیا تولید می‌شود و از کودکان خردسال تا افراد سالمند مشغول بازی با آنها هستند به دلیل ترویج خشونت و جنگ با اهداف صلح آمیز یونسکو مغایرت دارد و باید چاره ای برای آن اندیشیده شود.

49 بنای فرهنگی ایران آماده ثبت جهانی است

نصیری در زمینه وضعیت ثبت جهانی میراث فرهنگی ایران نیز اظهار کرد: تعداد 49 ابنیه فرهنگی را برای ثبت جهانی آماده داریم اما از سال 2007 سازمان یونسکو تصویب کرد که هر کشور یک سهمیه برای ثبت میراث فرهنگی در سال داشته باشد از همین رو با محدودیت ثبت آثار فرهنگی مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم در زمینه ثبت آثار فرهنگی نباید وزن یکسان برای کشورهای مختلف قائل شد زیرا نمی‌توان یک کشور که تعداد میراث فرهنگی آن بسیار محدود است را با کشوری غنی مانند ایران مقایسه کرد.

نصیری از رایزنی‌های کمیته ملی یونسکو در ایران با مسوولان این سازمان جهانی به منظور تعیین سهمیه متفاوت برای کشورها در زمینه ثبت آثار میراث فرهنگی خبر داد.

سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در زمینه وضعیت ثبت میراث معنوی که درباره مالکیت آنها بین کشورهای مختلف، توافق نظر وجود ندارد نیز گفت: قرار نیست در ثبت میراث معنوی مشترک، اسم یک کشور حذف شود بلکه حتی الامکان آن موضوع مشخص به صورت مشترک میان کشورها به ثبت خواهد رسید که به عنوان مثال مراسم نوروز، به صورت مشترک میان 9 تا 10 کشور برای ثبت جهانی پیشنهاد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *