صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماجرای همدستی رئیس جمهور "افغانستان" با آلمانی‌ها

۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷:۱۸
کد خبر: ۹۳۳۲۴
خبرگزاری میزان - فعالان شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده‌اند که «اشرف غنی» یک هفته پیش از تصمیم دولت آلمان برای بازگرداندن مهاجرین افغانستانی، هیأتی غیر رسمی را به این کشور اعزام کرده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، تصمیم اخیر دولت آلمان مبنی بر بازگرداندن پناهجویان افغانستانی از این کشور، حدس و گمان‌های زیادی را به دنبال داشته است.
 
شنیده‌ها حاکی از این است که «اشرف غنی» رئیس جمهور کشور در تاریخ 23 اکتبر، به طور غیر رسمی یک هیات غیررسمی به ریاست «مجید قرار» از اقوام نزدیک خود را به آلمان فرستاده تا آنها را متقاعد سازد پناهندگان افغانستانی را به کشورشان بازگرداند.
 
گفته می‌شود مقدمات این سفر پیش از این به طور غیر رسمی و پشت پرده در تماس تلفنی غنی با مقامات وزارت داخله المان فراهم شده بود اما  این سوال در ذهن همه مردم مطرح شده که هدف سفر فرستاده شخصی غنی به آلمان چه بوده است؟
 
بنا به اظهارات یکی از منابع آگاه داخل ارگ ریاست جمهوری که نخواسته نامش فاش شود، هدف از این ملاقات، گفت‌وگو پیرامون جلب رضایت غنی برای پذیرش پناهندگان دیپورتی افغانستان از آلمان بوده است.
 
چرا که پیش از این وزیر مهاجران صریحاً مخالفت خودرا با این اقدام آلمان اعلام نموده و تهدید کرده بود که اخراج مهاجرین افغانستانی به معنای لغو تفاهمنامه دوجانبه با کابل بوده و ما دوباره مهاجرین اخراجی را به آلمان عودت می‌دهیم.
 
فعالان شبکه‌های اجتماعی همچنین ضمن بی‌اطلاعی از جزئیات مذاکرات فرستاده غنی با مقامات وزارت کشور آلمان ادعا کرده‌اند بدیهی است که مقامات آلمانی موفق شده‌اند با وعده مبلغی هنگفت رضایت غنی در پذیرفتن مهاجران اخراجی را جلب نمایند.
 
به گفته این فعالان فضای مجازی، پیش از این هم خبرهای ضد و نقیضی در رسانه‌های محلی کابل در مورد اختلاف نظر شدید میان بلخی و اشرف غنی در مورد پذیرش پناهندگان اخراجی منتشر می‌شد.
 
طی چند روز گذشته برنامه دولت آلمان برای بازگرداندن پناهجویان افغانستانی با مخالفت برخی مقامات کابل روبرو شد.
 
در همین راستا «سید حسین عالمی بلخی» وزیر امور مهاجرین در مصاحبه با دویچه‌وله گفت: در صورتی که آلمان مهاجران افغان را خلاف تفاهم‌نامه دوجانبه اخراج کند، این کشور آنان را نخواهد پذیرفت.
 
وی با بیان اینکه وضعیت افغانستان با سوریه فرقی ندارند از کشورهای اروپایی خواست با مهاجران افغان تبعیض‌آمیز برخورد نکنند.
 
ماجرا این جالب‌تر نیز می‌شود، رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک آلمان ادعا کرده است که در این گفت‌وگوی تلفنی، «رئیس جمهور غنی [با اشاره با اظهارات وزیر امور مهاجرین] اطمینان داده است که این موضع حکومت وی نیست و افغانستان در این مساله نیز طبعاً مسئولیت‌های بین المللی خود را ادا می‌کند».
 
از آنجا که هیچ مقام رسمی افغانستان نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده، صحت و سقم این ماجرا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
حال باید منتظر ماند و دید که دولت آلمان چه اقدامی انجام می‌دهد و واکنش دولت افغانستان رسماً چه خواهد بود.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *