صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت عربستان باید دادگاه ویژه برای رسیدگی به فاجعه منا تشکیل دهد/ ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب

۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۵:۰۱
کد خبر: ۹۲۷۳۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
خبرگزاری میزان – غریب آبادی موضوع مهم در خصوص فاجعه دلخراش منا را تشکیل کمیسیون حقیقت یاب دانست و گفت: دولت عربستان باید یک دادگاه ویژه برای رسیدگی به این فاجعه تشکیل می داد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان،  کاظم غریب ابادی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر  عصر امروز در حاشیه جلسه هم اندیشی مقامات ستادحقوق بشر و حقوق شهروندی قوه قضائیه با مقامات قضائی وانتظامی استان کرمان با اشاره به این مهم که بیش از 5 هزار نفر جان خود را در حادثه منا را از دست داده اند،گفت: دولت عربستان در این زمینه. مسئولیت بین المللی دارد و حداقل کاری که باید انجام می داد،عذر خواهی رسمی از کشور ها و خانواده های قربانی بود.

معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضائی ستاد حقوق بشر گفت:دولت عربستان باید یک دادگاه ویژه برای رسیدگی به این فاجعه تشکیل می داد.

وی  خاطر نشان کرد: وقتی در هر کشوری جرمی کوچک صورت میگیرد محکمه تشکیل و دادگاه وارد موضوع میشود و پیگیری می کند اما متاسفانه در این حادثه بیش از 5هزار تن جان خود را ازدست دادند ودولت عربستان برای رسیدگی قضایی کاری انجام نداده است.

غریب آبادی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری بود که جنازه تمامی قربانیان را به کشور برگرداند و کشورهای دیگر این حساسیت و پیگیری را در این زمینه نداشتند.

وی خاطر نشان کرد: دولت عربستان پاسخگو به هیچ کدام از کشورهای حادثه دیده نبوده، ولی با پیگیری های جمهوری اسلامی ایران، دولت عربستان همکاری های بیشتری را با دولت ایران نشان داد.

معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضائی ستاد حقوق بشر گفت: تهران در این زمینه شعبه ویژه ای را در دادسرای جنایی ناحیه 27تهران مامور کرده است که،شکایات خانواده های قربانی و قربانیانی که در این حادثه مجروح شده اند را جمع آوری کند و به نمایندگی از انان در محاکم عربستان پیگیری کند.

وی با اشاره به قانون مجازات اسلامی 1393 و قانون آیین دادرسی کیفری افزود: قوه قضائیه  صلاحیت دارد که به این دعاوی رسیدگی کند.

غریب آبادی  بیان داشت: موضوع مهم دیگر در خصوص حادثه منا پیگیری این فاجعه در سازمان های بین المللی،هم در شورای حقوق بشر و هم در سازمان ملل است.

وی افزود: ایران از این دو نهاد درخواست کرد که وارد این موضوع شوند و یک کمیسیون حقیقت یاب مستقل و بی طرف باید تشکیل گردد.

وی با اشاره به این مهم که متاسفانه این سازمان ها رویکرد سیاسی دارند،تصریح کرد: در حالی که در موضوعات بسیار کوچک تبلیغات بسیار گسترده به راه می اندازند در قبال این چنین قضایایی و مشابه ان چه در یمن و فلسطین اشغالی می گذرد متاسفانه اقدام خاصی را انجام نمی دهند که نشان از رویکرده های دو گانه این سازمان ها دارد.

وی افزود: در این کمیته باید بررسی شود ایا مقامات دولت عربستان در این زمینه مقصر بوده اند یا نه؟که در صورت تقصیر دولت عربستان باید با انها برخورد کند.

غریب آبادی ابراز گفت: عربستان در این زمینه مسئولیت بین المللی دارد و نمی تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *