صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اردوغان در انتخابات 10 آبان شکست می خورد؟

۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰:۱۴
کد خبر: ۹۱۷۸۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان - ترکیه و دولتمردان این کشور که ادعای اسلامگرایی دارند، در 5 سال گذشته با همراهی با گروه های تروریستی تکفیری داعش در سوریه، حیثیت اسلام را همچون آل سعود به خطر انداخته اند.
به گزارش گروه بین الملل حمایت های حکام ترکیه از تروریست ها در سوریه برای سرنگونی دولت قانونی بشار اسد، جایگاه این کشور را در منطقه تنزل داده است، حتی مردم این کشور هم نسبت به رفتارهای سیاسی دولتمردان خود در منطقه معترض هستند و اعتراضات آنها تاکنون منجر به تظاهرات و درگیری نیروهای پلیس و امنیتی با مردم شده است.

افول محبوبیت حزب عدالت و توسعه از زمانی آغاز شد که دشمنی های مقامات ترکیه با دولت بشار اسد و با حمایت از تروریست ها و مخالفین این کشور شکل گرفت.

سوریه تا 5 سال پیش از این در شرایط مطلوب و آرامی قرار داشت و روابط بسیار نزدیک دو کشور و دو دولت سوریه و ترکیه در منطقه فضای مطلوب سیاسی را ایجاد کرده بود.

اما دخالت ها، حمایت ها از شورشیان و تروریست های تکفیری در خاک سوریه، دشمنی با بشار اسد، مخالفت با سیاست های خیرخواهانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همراهی با اهداف آمریکا در غرب آسیا نه تنها ترکیه را به هدف خود نرساند بلکه شرایط را برای این کشور بحرانی کرد.

بحران سوریه و دخالت ترکیه در این کشور، باعث افت چشمگیر ارزش لیره این کشور شد، نبود چشم انداز روشن از آینده سیاسی این کشور هم باعث شده است تا شرایط متزلزل اقتصادی در این کشور حاکم شود. پایان خوشی هم برای روند نزولی لیره ترکیه به چشم نمی‌خورد.

بود و نبود حزب عدالت و توسعه در قدرت سیاسی این کشور مهم است و آینده روابط با کشورهای همسایه را هم شرایط سیاسی این کشور تعیین می کند. اما اینگونه که در ترکیه پیش می رود گمان نمیرود که این حزب بتواند در انتخابات زودهنگام پارلمانی اکثریت را به دست آورد.

شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات فروردین ماه 94 جایگاه این حزب را نزد افکار عمومی پس از 13 سال در دست داشتن قدرت در ترکیه نشان داد. این حزب نتوانست به طور مستقل دولت تشکیل بدهد و از ائتلاف هم دوری کرد.

10 آبان ماه 1394 زمان برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی است. حزب حاکم امیدوار است بتواند در این انتخابات اکثریت کرسی های پارلمان را به دست بیاورد تا بتواند طرح بعدی خود را برای ریاستی کردن دولت اجرا کند. اما پیش بینی می شود نتیجه انتخابات 10 آبان ماه هم همچون انتخابات فروردین ماه شود و اردوغان این بار شکست سنگین تری را تجربه کند.

نظرسنجی هایی که در ترکیه انجام می شود، این نوید را می دهد که محبوبیت اردوغان و حزب عدالت و توسعه در میان مردم این کشور افول کرده است به همین خاطر امیدی به پیروزی در این انتخابات نمی رود.

اما در صورت شکست این حزب چه دولتی در این کشور بر سر کار خواهد آمد؟ دولتی ائتلافی با مشارکت دیگر احزاب ترکیه با حزب عدالت و توسعه یا حزبی که توانسته اکثریت را در انتخابات پارلمانی به دست آورد؟ آیا دوباره ترکیه حکومت لائیک ها را تجربه خواهد کرد؟ با توجه به شرایط سیاسی این کشور تصور نمی رود که یک حزب دیگر بتواند اکثریت کرسی های پارلمان را برای تشکیل دولت به دست آورد. اردوغان  هر گونه شده می خواهد در قدرت باقی بماند و امکان دارد دست به هر اقدامی هم بزند به هر قیمتی که شده.

اکنون در زمان باقی مانده هم فرصت تجدید نظر در رفتارها و سیاست های دولت حاکم باقی نمانده تا بتواند جبران کند و گذشته خود را اصلاح نماید.تنها 5 روز دیگر تا انتخابات سرنوشت ساز ترکیه باقی است. آیا اردوغان در این 5 روز می تواند همه اشتباهات گذشته خود را در این 5 ساله جبران کند و اقبال عمومی مردم را دوباره به سوی خود جلب نماید؟!

در خوشبینانه ترین حالت هم می توان ترکیب پارلمان را همینگونه که هست پیش بینی کرد و در این صورت باز هم حزب عدالت و توسعه مجبور به تشکیل دولت ائتلافی خواهد شد.

ادامه روند رفتارهای دولت ترکیه باعث ادامه کاهش رشد اقتصادی و سقوط ارزش لیره ترکیه می شود و از توسعه اقتصادی این کشور جلوگیری می کند، این اتفاق ریزش حمایت مردمی از حزب متبوع خود را به دنبال دارد. عوامل دیگری همچون دشمنی با دولت و ملت سوریه، حمایت از تروریست های تکفیری، دشمنی با کردهای این کشور و جنگ با آنها، همراهی با سیاست های آمریکا و آل سعود در منطقه این کشور را در شرایط انزوای سیاسی هم قرار داده است.

شاید اکنون بهترین گزینه برای ترکیه تغییر دولت این کشور باشد. حزب عدالت و توسعه نیازمند وقت تنفس است. باید کمی به خود استراحت دهد و به بازآفرینی و بازسازی خود بپردازد. 13 سال است که این حزب بر سر کار است. مدت زیادی است که بر سر کار است هر چند این حزب پس از گذشت سال های طولانی توانستند به قدرت برسند و حزب اسلامی گرای خود را محبوب ترکیه کنند.

اما اکنون محبوبیت این حزب در حال افول است. اردوغان هم به خودش فرصت بدهد و هم به مردم ترکیه و دیگر احزاب این کشور. اگر می خواهد در صحنه سیاسی این کشور همچنان حضور داشته باشد، هم ترکیه و هم حزب عدالت و توسعه باید از هم دور شوند. دوری نه به معنای جدایی که اسلام از بدنه مردم ترکیه جدا ناشدنی است. حزب اسلام گرای عدالت و توسعه نیازمند بازسازی ایدئولوژیکی حزبی در خودش است و بازنگری و اصلاح اندیشه هایی که آنها و ترکیه را به اینجا کشانده است.



نظرات بینندگان
سلام
|
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
اردوغان با ادامه سياست‌هاي الانش قطعا نميتونه تو انتخابات بعدي پيرزو بشه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *