هیئت منصفه مطبوعات نماینده افکار عمومی جامعه است
خبرگزاری میزان- حجت الاسلام و المسلمین قدرتی گفت: هیئت منصفه مطبوعات نماینده افکار عمومی جامعه است و باید همه اقشار در آن نماینده داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد : از سال 1301 قانون موقت هیئت منصفه مطبوعات در کشور مصوب و بعد از انقلاب نیز در سال 1358 قانون جدید تصویب شد و دو وظیفه اصلی را بر عهده دارد که آیا متهم بزهکار ( مجرم ) است و آیا مستحق تخفیف مجازات هست یا خیر .
وی با اشاره به شرایط اعضاي این هيئت اظهار داشت : داشتن حداقل سي سال سن و تاهل ، نداشتن سابقه محكوميت مؤثر كيفري ، اشتهار به امانت، صداقت و حسن شهرت و داشتن صلاحيت علمي و آشنايي با مسايل فرهنگي و مطبوعاتي از جمله شرایط افراد جهت احراز این مسئولیت است و از اقشار مختلف جامعه با توجه به اینکه هیئت منصفه نماینده جامعه است عضویت دارند .
این مقام مسئول بیان کرد: دادگاه رسيدگي كننده به جرايم مطبوعاتي، پس از انجام تحقیقات حداقل يك هفته قبل از زمان رسيدگي، از تمامي اعضاي هيئت منصفه دعوت ميكند تا درجلسه محاكمه حضور يابند.
وی افزود : پس از ختم دادرسی چنانچه نظر هیئت بر برائت بود دادگاه مکلف به تعقیب است ، اما اگر نظر هیئت بر مجرمیت باشد مکلف به متابعت نیست .
امام جمعه مرکز استان نیز در ادامه جلسه گفت : رفع موانع و اختلافات و ایجاد زمینه های همدلی و هم سویی از وظایف هیئت منصفه مطبوعات است .
وی خاطرنشان کرد : انصاف در ساماندهی امور اجتماعی نقش بسزایی دارد ، در حوزه مطبوعات نیز باید مرز انتقاد و انتقام رعایت شود .
شایان ذکر است در پایان جلسه آقایان حاتم ، طیبی نسب ، نیازی ، ثابت قدم ، انصاری مود ، ایزانلو ، پیلتن ، حمیدی ، صمدی ، علیزاده ، عفتی ، نوری و خانم ها رفیع و افشین فر به عنوان اعضای هیئت منصفه مطبوعات استان انتخاب شدند .
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *