صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شینهوا: مذاکرات صلح در مثلث آمریکا، "پاکستان" و افغانستان

۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴:۲۳
کد خبر: ۹۰۹۸۳
خبرگزاری میزان - خبرگزاری شینهوا در گزارشی با اشاره به حمایت واشنگتن و اسلام‌آباد از روند مذاکرات صلح افغانستان، نوشت: کابل باید از فرصت استفاده کرده و طرحی جدید برای احیای مذاکرات ارائه کند.
گزارش گروه فضای مجازی ، رئیس جمهور آمریکا بامداد روز 5شنبه (30 میزان) با نواز شریف نخست وزیر پاکستان در کاخ سفید دیدار کرد.
 
طرفین در این دیدار رهبران طالبان را به شروع مذاکرات مستقیم با کابل و تلاش برای رسیدن به راه‌حلی مسالمت آمیز تشویق کردند.
 
مذاکرات میان طالبان و دولت کابل، گفت‌وگو در مورد آخرین وضعیت برنامه هسته‌ای پاکستان و تلاش برای دستیابی به ثبات راهبردی در جنوب آسیا، محورهای اصلی مذاکرات باراک اوباما و نواز شریف در واشنگتن بود.
 
خبرگزاری شینهوا با اشاره به اینکه اوباما و شریف، طالبان افغانستان را تحت فشار قرار داده‌اند تا وارد مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان شوند، نوشت: مذاکرات مستقیم بین طالبان و دولت افغانستان بهترین گزینه برای یافتن راه حلی برای پایان دادن به جنگ در افغانستان قلمداد می‌شود.
 
بنابر این گزارش، بیانیه‌ای مشترکی که سران 2 کشور پس از این دیدار منتشر کردند، حاکی از این است که اوباما و نواز شریف از سران طالبان خواستند وارد مذاکرات صلح با کابل شده و به منظور دستیابی به صلحی پایدار تلاش کنند.
 
مشاهد حسین رئیس کمیته دفاعی سنای پاکستان اعلام کرد این نخستین بار است که پاکستان و آمریکا به طور مشترک از طالبان درخواست کرده‌اند در مذاکرات مستقیم با کابل شرکت کند.
 
گزینه نظامی نمی‌تواند مشکل افغانستان را رفع کند
 
در این گزارش آمده است: مشاهد حسین روز شنبه به خبرگزاری شینهوا گفت آمریکا این واقعیت را پذیرفته است که گزینه نظامی نمی تواند مشکل افغانستان را حل و فصل کند.
 
وی افزود: واشنگتن طالبان را به عنوان یک عنصر مهم در مذاکرات صلح پذیرفته است و بر نقش اسلام‌آباد در این روند تاکید کرده است.
 
شینهوا نوشت: بیانیه مشترک سران آمریکا و پاکستان از این جهت اهمیت دارد که آنها بر راه‌حل مذاکره برای حل مشکلات افغانستان تاکید کرده‌اند زیرا گزینه نظامی طی 15 سال گذشته با شکست مواجه شده است.
 
نگرانی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی از فعالیت‌های طالبان
 
این گزارش می‌افزاید: شورش در سراسر افغانستان گسترش یافته است و طالبان جنگ را به بخش‌های نسبتاً امن شمال افغانستان کشانده است که این امر همچنین نگرانی جدی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی را به دنبال داشته است.
 
در ادامه این گزارش آمده است: طالبان تمایل به مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان ندارد، زیرا می‌خواهند به پیوستن به گفتگو میان افغان ها در این مرحله ندارد و تاکید می کند نخست می‌خواهند با آمریکا مذاکراتی را برگزار کنند.
 
سرکردگان طالبان مدت‌هاست اعلام کرده‌اند پس از آنکه به توافقی در خصوص پایان دادن به تهاجم 15 ساله آمریکا و متحدانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دست یافتند، مذاکرات را با دولت افغانستان برگزار خواهند کرد.
 
درخواست طالبان از واشنگتن
 
اطمینان از زمانبندی واشنگتن برای خروج کامل نیروهای خارجی تحت رهبری این کشور از افغانستان، لغو ممنوعیت بین‌المللی بر سران ارشدش و آزادی دیگر سرکردگان این گروه که در بازداشت آمریکا هستند، از جمله محورهای اصلی مذاکرات طالبان و آمریکا خواهد بود.
 
شینهوا با اشاره به حمایت واشنگتن از تلاش‌های پاکستان برای برقراری آشتی سیاسی در افغانستان، نوشت: اسلام‌آباد در هفتم ژوئیه میزبان نخستین مذاکرات مستقیم بین نمایندگان دولت افغانستان و طالبان بود.
 
اوباما از پاکستان به علت میزبانی نخستین مذاکرات مستقیم بین دولت افغانستان و طالبان در ژوئیه 2015 میلادی، تمجید کرد و بر فرصتی که اسلام‌آباد برای پایان دادن به شورش‌های خشونت آمیز در افغانستان دارد، تاکید کرد.
 
دور دوم مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان با تایید خبر کشته شدن ملاعمر به تعویق افتاد. اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در پی مجموعه‌ای از حملات که در ماه اوت در این کشور راه‌اندازی شد، مذاکرات با میانجیگری پاکستان را متوقف کرد.
 
کابل طرح جدیدی برای احیای مذاکرات صلح ارائه دهد.
 
شینهوا نوشت: تحلیلگران بر این باورند درخواست اوباما و نواز شریف برای برگزاری مذاکرات مستقیم بین طالبان و دولت افغانستان، مقامات ارشد افغانستان ترغیب خواهد کرد طرح جدیدی را در خصوص چگونگی احیای مذاکرات صلح متوقف شده، بیابند.
 
تحلیلگران استدلال کردند حمایت آمریکا و پاکستان از روند صلح تحت رهبری افغانستان به منظور کمک به این روند وجود دارد و کابل نباید این فرصت را از دست بدهد.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *