سخنگوی وزارت مخابرات و تکنولوژی افغانستان: توسعه تکنولوژی اولویت اول جامعه ماست
خبرگزاری میزان - سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان گفت: استفاده از تکنولوژی در جامعه امروز ضرورتی انکارناپذیر است از این رو دولت برنامههای جامعی برای پیشرفت این بخش همانند حوزه مخابرات طراحی و به مورد اجرا خواهد شد.
در این یادداشت آمده است: نرمافزارهای پیشرفته و با کیفیتی در بازارها وجود دارد و شرکتهای افغانستانی قادر به تولید اپلیکشن شدهاند و بدون شک این یک گام موثر در تکنولوژی بوده اما با وجود این پیشرفتها در بخش تکنولوژی اطلاعاتی، ما نیازمند پیشرفت در بخش سختافزاری نیز هستیم.
مهمترین دلیل عدم پیشرفت در بخش سختافزاری تازه کاری بخش تکنولوژی اطلاعاتی در کشور است و به همین دلیل وزارت مخابرات روی سیاست جدیدی با نام «صنعت رُشد تکنولوژی» کار میکند و با تصویب آن، تلاش خواهیم کرد که در بخش سختافزاری مانند تولید تلفنهای همراه اقداماتی را با همکاری سرمایهگذاران و مردم انجام دهیم.
در کنار سختافزارها ما در تلاش هستیم که با بکارگیری سیاست «صنعت رُشد تکنولوژی» در بخش اپلیکشنهای مورد نیاز نیز فعالیت کرده و جدیدترین اپلیکشنها را با کیفیت برتر آماده عرضه در بازار کنیم و ضرورت پنداشته میشود تا این موارد از سوی «د افغانستان بانک» بانک مرکزی افغانستان، سرمایهگذاران و مردم مورد حمایت قرار گرفته و در این بخش سرمایههای خود را اختصاص دهند.
آغاز برنامههای «ابتکار» و «هوسا»
یکی دیگر از برنامههای وزارت مخابرات در بخش تکنولوژی راهاندازی برنامههای «ابتکار» و «هوسا» است که با بکارگیری این برنامه فرصت مناسبی برای آزمایش مهارت برای علاقمندان و زمینه آموزش در بخش تکنولوژی در افغانستان فراهم خواهد شد.
برنامه هوسا برای ترویج اپلیکشنها و نرمافزارهای تلفنهای همراه بکار گرفته خواهد شد و در بخشهای فنی و مالی کسانی که خلاقیت به خرج دهند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت، اما با بکارگیری برنامه «ابتکار» بیشتر شرکتهای مبتکر که طرح جدیدی را مطرح کردهاند را برای عملی شدن آن طرح و برنامهها مورد حمایت قرار میدهیم.
اکنون شرایط بگونهای است که روی این برنامهها کار شده و متن آن کاملاً آماده و در آینده نزدیک تصویب و تأیید خواهد شد، اما با آنهم مسئولان وزارت مخابرات منتظر تأیید این برنامهها و سیاست نبوده و در راستای تکنولوژی اطلاعاتی که کارآفرین و استعداد پرور است، فعالیت میکند.
در زمان حاضر نیز کار روی برنامههای متعددی آغاز شده و بخشی از برنامههای ابتکار و هوسا نیز شامل آن است و در برخی موارد ما روی برخی پروژهها حتی یکسال هم کار کردهایم.
توسعه تکنولوژی ضرورت مهم جامعه افغانستانی
کار مسئولان وزارت مخابرات و تکنولوژی روی بخش مخابرات در جریان سالهای گذشته ستودنی است و اکنون دستکم اکثر مناطق مسکونی تحت پوشش این بخش قرار گرفته، اما در بخش تکنولوژی اطلاعاتی پیشرفت چندانی صورت نگرفته است و به همین منظور ما در این راستا تلاشهای بیشتری انجام خواهیم داد.
جای رُشد در بخش تکنولوژی بسیار زیاد است، اما مشکلاتی زیادی مانند نوپایی فناوری اطلاعات همچنین موجود است و در این بخش سرمایهگذاری کافی صورت نگرفته و بازار مناسب داخلی هم نیست.
با وجود این همه مشکلات فرا رو، اما کارهایی نیز مانند، تصویب و تأیید برنامههای مهم انجام شده، راهبرد توسعه تکنولوژی در حال تأیید شدن است و بنابرین ما توسعه تکنولوژی را یک ضرورت مهم برای جامعه افغانستانی میدانیم.
برای اینکه حکومتداری الکترونیک در افغانستان نهادینه شود ما نیازمند حمایت و تقویت بخش تکنولوژی مخابراتی هستیم و همچنین آگاهی مردم نیز باید افزوده شود.
شهرک تکنولوژی با همکاری شهرداری
ما در حال گفتوگو با مسئولان تکنولوژی برخی کشورهای منطقه و جهان هستیم تا با تطبیق برنامههای مهم و موثر روی دست خدمات انترنتی بهتر شده و افغانستان از یک کشور مصرفی در بخش تکنولوژی به یک کشور نسبتاً خودکفا تبدیل شود.
در کنار این مورد ما در تلاش هستیم تا یک شهرک تکنولوژیک افغانستان را فعال سازیم و در این راستا با مسئولان شهرداری کابل صحبتهای انجام شده و در کنار آن در هر شهرک که از سوی شهرداری ایجاد میشود باید بخش تکنولوژی نیز در آن فعال شود.
چرا از نمایشگاهها حمایت میکنیم؟
نمایشگاه و برگزاری آن در عصر کنونی گام بزرگی جهت شناسایی کالاهای جدید در بازار است و با برگزاری یک نمایشگاه مردم میتوانند از جدیدترین پیشرفتها آگاهی یافته و با کالاهای جدید آشنا شوند.
نمایشگاه تلفنهای همراه یک اقدام ستودنی در بخش تکنولوژی در افغانستان بود و با برگزاری این دست نمایشگاهها معتقدیم در گام نخست مردم با جدیدترین نسخههای تلفن آشنا شوند، دوم فرصت خوب افزایش خرید و فروش را برای شرکتهای خصوصی فراهم میکند، سوم اینکه با وجود این دست نمایشگاهها آگاهی مردم از چگونگی استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای روز بالا میرود و همچنین فرصت خوب برای شرکتهایی که در بخش نرمافزارها فعالیت دارند، است و آنها میتوانند آخرین دستآوردهای خود را که بیشتر در بخش اپلیکشن است را به نمایش بگذارند.
با وجود این همه دستآورد از یک نمایشگاه، وزارت مخابرات تاکنون بیش از 6 نمایشگاه را در بخش محصولات، تولیدات و انکشافات جدید در بخشهای مخابرات و تکنولوژی اطلاعاتی برگزار کرده و آخرین مورد آن نمایشگاهی با حضور شرکتهای مخابراتی و شرکتهای مهم خدمات اینترنتی و فناوری اطلاعاتی در اوائل سال جاری بوده است.
در نمایشگاههای بینالمللی نیز افغانستان سهم فعال داشته و برنامه ما در آینده این است که شرکتهای مخابراتی، اینترنتی و شرکتهای بازاریابی و مرتبط با تکنولوژی اطلاعاتی در نمایشگاهها شرکت کند و هم فرصت آشنایی مردم از شرکتهای فعال در عرصه تکنولوژی باشد.
روی این طرح کار جریان دارد و آن پروژهای بسیار بزرگ است، شرکتهای مخابراتی، خدماتی و تکنولوژی سهم خواهند داشت و مدیریت آن با وزارت مخابرات و تکنولوژی خواهد بود و در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *