شناسایی 25 فروچاله در دشتهای استان همدان
خبرگزاری میزان - معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان از شناسایی 25 فروچاله در دشتهای این استان خبر داد.
وی با بیان اینکه در لایههایی که آب از سنگهای آهکی تخلیه شده فروچاله ایجاد میشود، افزود: بیشتر این فروچالهها با وجود تذکرات داده شده در عدم برداشت از منابع آبی زیرزمینی و عدم حفاری در سنگهای آهکی، ایجاد شده است.
ستوده فروچالههای شناسایی شده در استان را 25 مورد عنوان کرد و گفت: آخرین فروچاله در روستای بابان شهرستان کبوداهنگ به علت برداشت بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه خطری بافت روستاها را تهدید نمیکند چراکه بیشتر فروچالهها در صحرا و مزارع کشاورزی ایجاد شده، تصریح کرد: بیشتر فروچالهها در دشتهای مطالعاتی کبودراهنگ، رزن و قهاوند است به طوریکه مهمترین روستاها بابان، جهانآباد، همهکسی و کردآباد هستند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان با تاکید بر اینکه وجود فروچالههایی در حوالی نیروگاه مفتح در آینده تهدیدی به شمار میآید، اظهار کرد: به منظور جلوگیری از وقوع حوادث، خط انتقال پساب تصفیهخانه فاضلاب همدان به نیروگاه را اجرا کردیم تا از آبهای زیرزمینی کمتر برداشت کنند هر چند در حال حاضر ظرفیت پساب خروجی 250 لیتردر ثانیه است و تا افق 1410 به 500 لیتر در ثانیه میرسد.
وی با اشاره به اینکه با انتقال پساب به نیروگاه دو حلقه چاه مسدود شده است، افزود: در مجموع نیروگاه 24 حلقه چاه دارد که از این تعداد 4 حلقه خشک بوده، سه حلقه برای شرب و 15 حلقه برای مجموعه سردکننده و خنککننده استفاده میشود.
ستوده در ادامه به گازدهی برخی چاهها در اثر ایجاد فروچاله اشاره کرد و گفت: ایجاد فروچاله با کیفیت آب و گازدهی آن ارتباط دارد به طوریکه وقتی آب کم شود غلظت املاح بالا میرود و در لایههای زمینشناسی اگر سنگهایی که لابه لای آن آب قرار دارد از جنسی باشد که در برخورد با آب گاز ایجاد کند، این اتفاق میافتد که نشاندهنده کاهش کیفیت آب است.
وی تصریح کرد: در برخی روستاهای استان همچون عمان رزن این اتفاق افتاده بود به طوریکه در چاهی به علت گازدهی، آب فوران میکرد همچنین در برخی قنوات شهرستانهای فامنین و قهاوند نیز این موضوع پیش آمده است که این آب برای شرب مناسب نیست اما برای مصارف کشاروزی و صنعتی با تایید آزمایشگاه میتوان استفاده کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *