صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گسترش سلطه طالبان بر معادن "افغانستان"

۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰:۰۱
کد خبر: ۹۰۴۴۴
خبرگزاری میزان - شبکه نظارت بر منابع طبیعی و محیط زیست اعلام کرده طالبان برای کسب ثروت یک تریلیون دلاری به معادن افغانستان چشم دوخته و سلطه آنها بر منابع افغانستان در حال گسترش است .
 به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از طلوع نیوز، به گفته مسئولان این شبکه، درآمد اصلی طالبان از سالهای گذشته تاکنون استخراج غیرقانونی از معادن و باجگیری از شرکتهایی بوده است که معادن را استخراج میکنند.
 
«ابراهیم جعفری» عضو شبکه نظارت بر محیط زیست و منابع طبیعی اظهارداشت: از سالیان گذشته تاکنون، معادن یکی از منابع درآمد اصلی طالبان به شمار میرود و حتی شرکتهایی که جواز وزارت معادن را دارند مجبور می شوند به طالبان باج بدهند تا اجازه استخراج معادن را داشته باشند.
 
جعفری گفت: در سال جاری درآمد معادن 36 میلیون پیش‌بینی شده است در حالی که قرار بود طبق وعدههای اولیه حکومت افغانستان 1.5 میلیارد دلار از معادن درآمد داشته باشد.
 
«داوودشاه صبا» وزیر معادن در گفت‌وگو با سایت خبری بلومبرگ با انتقاد از وزیر پیشین معادن که گفته بود ما سالانه 1.5 میلیارد دلار از استخراج معادن درآمد خواهیم داشت و افغانستان تا یک دهه دیگر به خود بسندگی خواهد رسید، گفت: این کار در شرایط کنونی ممکن نیست و افغانستان نیاز به ادامه کمک‌های جهانی دارد .
 
«طاهر هاشمی» کارشناس حقوقی خاطرنشان کرد: این ضعف حکومت افغانستان است که نتوانسته قوانین را درباره استخراج معادن وضع کند و معادن را استخراج نماید.
 
از سویی دیگر معادن بزرگ به گونه‌ای قانونی از سوی شرکت‌های جهانی استخراج نمی‌شوند از جمله می‌توان به پیمان 3 میلیارد دلاری «مس عینک» اشاره کرد که در سال 2007 میلادی امضا شد؛ اما تاکنون روند استخراج آن آغاز نشده و از سرنوشت معدن آهن «حاجیگک» نیز خبری نیست .
 
داوود شاه صبا در ادامه گفت: یک کنسرسیوم از شرکت‌های هندی که تمایل به سرمایه گذاری 11 میلیارد دلاری در معدن حاجیگ را داشت و سالانه 200 میلیون دلار به واسطه آن پول در اختیار افغانستان قرار می‌گرفت، دیگر تمایلی برای استخراج ندارد.
 
درهمین حال شورای امنیت سازمان ملل در ماه فوریه در گزارشی تأیید کرد که معادن افغانستان دومین منبع درآمد طالبان است.
 
شبکه نظارت بر محیط زیست و منابع طبیعی می‌گوید که منابع معدنی با ارزشی در ولایت‌های شرقی ناامن کشور وجود دارند که حکومت هیچ دستری به این معادن ندارد.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *