برنج شناسنامهدار میشود
خبرگزاری میزان - دبیر انجمن برنج کشور با بیان اینکه این محصول جزو کالاهای راهبردی کشاورزی محسوب می شود، گفت: عرضه برنج های داخلی و وارداتی شناسنامه دار می شود تا مصرف کنندگان از کیفیت برنج مطمئن شوند.
وی افزود: البته این طرح پیچیدگی های خاص خود را دارد و برای نمونه برنج طارم بیش از 50 نوع کشت می شود که نمی توان برای همه آنها از یک برند و شناسنامه استفاده کرد.
علیزاده شایق گفت: برای برنج وارداتی نیز باید شناسنامه و کد رهگیری تهیه شود تا بهداشت، سلامت و کیفیت مشخص باشد و در صورتی که مشکلی برای مصرف کنندگان پیش آید به راحتی قابل ردیابی باشد.
وی افزود: در حال حاضر برنج صادراتی ایران دارای شناسنامه است و امیدواریم در داخل کشور هم گسترش یابد که به سلامتی بازار و انتخاب مطمئن مشتریان کمک خواهد کرد.
دبیر انجمن برنج ایران تاکید کرد: برنج خالص ایرانی کاملا سالم و بهداشتی است اما مشکل ما در توزیع برنج خوب داخلی است که در بخشی از شبکه توزیع با برنج خارجی مخلوط می شود.
علیزاده شایق با بیان اینکه کیفیت تولید داخلی امسال افزایش یافته است، از هموطنان خواست این برنج ها را از مراکز معتبر خریداری کنند.
شایق از شهروندانی که به شهرهای شمالی سفر می کنند خواست با شناخت کافی از برنج های کیفی خریداری کنند و فریب نخورند و اگر مشتریان این محصول را از مراکز شناسنامه دار خریداری کنند، زیان نخواهند دید.
وی به خانوارها توصیه کرد با ایجاد گروه های همگن و خرید یکپارچه از مراکز تولید برنج تلاش کنند این محصول را با قیمت مناسب تهیه کنند و هم از کیفیت آن مطمئن باشند.
دبیر انجمن برنج ایران پیش از این هم با بیان اینکه عرضه برنج مختلط و تقلبی نوعی حسادت به کیفیت بالای محصول ایرانی است، اضافه کرد: نهادهای ناظر باید بر این موضوع نظارت کنند که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان فعال است.
علیزاده شایق خواستار برخورد شدید و قاطع نهادهای نظارتی با این تخلف شد و اظهار کرد: سازمانهای نظارتی برای جلوگیری از عرضه برنج ایرانی تقلبی در کشور به اندازه کافی وجود دارد و باید اثربخشی داشته باشند.
وی ادامه داد: قیمت برنج وارداتی از سال گذشته روندکاهشی داشته است و برخی ها برنج وارداتی را در کیسه هایی با مشخصات برنج مرغوب ایرانی عرضه می کنند تا با قیمت بالا تر بفروشند و حتی عده ای برنج پر محصول داخلی را هم با برنج های باکیفیت بالاتر مخلوط می کنند.
وی گفت: سازمان نظارت و بازرسی، سازمان ملی استاندارد، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و وزارت بهداشت باید نظارت کنند.
دبیر انجمن برنج کشور اضافه کرد: گاهی برنج بی کیفیت وارداتی با برنج داخلی مخلوط و به نام برنج مرغوب ایرانی مانند برنج درجه یک هاشمی، برنج درجه یک آستانه اشرفیه و ... عرضه می شود که تقلب در عرضه برنج ایرانی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *