صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اشتباهات نظامی آمریکا در "افغانستان" قابل جبران نیست

۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۴:۰۱
کد خبر: ۹۰۰۰۸
خبرگزاری میزان - خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی به اشتباهاتی که نیروهای هوایی آمریکا در "افغانستان" انجام داده و در نتیجه آن غیرنظامیان زیادی کشته و زخمی شده‌اند، پرداخته است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از اسپوتنیک، از زمان آغاز عملیات نظامی آمریکا در افغانستان در ماه اکتبر سال 2001، بارها و بارها گزارشاتی مبنی بر حملات نیروی هوایی ایالات متحده مخابره شده که منجر به تلفات جانی در بین شهروندان غیرنظامی و یا نیروهای ائتلاف ضد تروریستی شده است.
 
در دسامبر سال 2001 نیروی هوایی ایالات متحده، به عنوان بخشی از نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت در افغانستان (ISAF) را انجام داد.
 
ماموریت آیساف در 28 دسامبر 2014 به پایان رسید، اما هنوز نیروی هوایی ایالات متحده به اجرای عملیات رزمی در آن کشور ادامه می‌دهند. ارتش ایالات متحده در نظر دارد تا در سال 2016 خاک افغانستان را ترک کند.
 
خبرگزاری اسپوتنیک طی گزارشی به تعدادی از مواردی که طی این سال‌ها منجر به کشته شدن بیش از 10 شهروند غیرنظامی افغانستانی شده است، اشاره می‌کند.
 
17اکتبر 2001، حداقل 29 غیرنظامی در روستایی در نزدیکی «قندهار» بر اثر بمباران هواپیماهای نیروی هوایی ایالات متحده کشته شدند.
 
در همان روز، بنا به اعلامیه وزارت اطلاعات امارت اسلامی افغانستان (نام این کشور در هنگام زمامداری جنبش «طالبان»، اینگونه عنوان می‌شد)، در حومه قندهار، هواپیمای آمریکایی، یک کامیون را به همراه افرادی که از بمباران‌ها فرار می‌کردند، منهدم کرد. در این حادثه 12 نفر کشته و 25 نفر زخمی شدند.
 
21 دسامبر 2001 در ولایت «خوست» یک کاروان متشکل از 12 خودرو به همراه نمایندگانی از قبایل شرق افغانستان که برای شرکت در مراسم ادای سوگند دولت موقت، عازم کابل بودند، اشتباهاً توسط یک فروند جنگنده نیروی دریایی آمریکا و پشتیبانی آتش‌باری هواپیمای AC-130 مورد حمله قرار گرفت که در آن 65 نفر کشته شدند.
 
29 دسامبر 2001 هواپیماهای ایالات متحده یک روستا در نزدیکی منطقه «گردیز» واقع در ولایت پکتیا را بمباران کردند.
 
منابع سازمان ملل متحد اعلام کردند که در این حمله، حداقل 52 غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته شدند.
 
بنا به اظهارات سخنگوی پنتاگون، انبار مهمات و تسلیحات طالبان در این روستا واقع شده بود.
 
17 می 2002، حداقل 10 شهروند در نتیجه بمباران روستای بال هول (ولایت خوست) توسط جنگنده‌های آمریکایی کشته شدند.
 
شلیک تیراندازیِ هواییِ روستاییانِ دعوت شده به مراسم عروسی، علت این حمله اعلام شد (تیراندازی هوایی در مجالس عروسی، از مراسم سنتی در افغانستان است).
 
خلبان بالگرد نیروی هوایی آمریکا، در حین گشت زنی، این اقدام را به منزله آتش دشمن تعبیر کرده و خواستار بمباران منطقه توسط هواپیماها شده بود.
 
اول ژوئیه 002 ، یک مجلس عروسی در روستای کاکاراک (ولایت ارزگان) مورد حمله هوایی آمریکا قرار گرفت که در آن 40 نفر کشته و بیش از 70 نفر مجروح شدند.
 
 "راجر کینگ" نماینده فرماندهی نظامی ایالات متحده اعلام داشت که این حمله در پاسخ به شلیک پدافندی به هلی‌کوپتر ائتلاف بین المللی بوده است.
 
شاهدان این حادثه ادعا کردند که احتمالا آمریکایی ها به اشتباه تیراندازی هوایی در عروسی را به عنوان اقدامات شبه نظامیان طالبان، تعبیر کرده بودند.
 
30 ژوئن سال 2007، در نتیجه بمباران مقر طالبان در منطقه «حیدرآباد» واقع در ولایت هلمند توسط هواپیماهای نیروی هوایی ایالات متحده، بنا به گزارش منابع مختلف، از 35 تا 85 شبه نظامی به قتل رسیده و از 45 تا 100 غیرنظامی، کشته شدند.
 
4 جولای 2008، بالگردهای رزمی آمریکایی، عملیاتی را در منطقه «وایگل» ولایت نورستان به انجام رساندند.
 
بر اساس اعلامیه فرماندهی ایالات‌متحده آمریکا، در این عملیات 2 دستگاه خودرو مورد حمله قرار گرفت که گویا سرنشینان آنها، شبه نظامیانی بودند که قبلاً با خمپاره به سوی پایگاه نظامی آمریکا شلیک کرده بودند.
 
یک روز پس از این حادثه، تمیم نورستانی، فرماندار این ولایت اعلام کرد که قربانیان عملیات هوایی، 22 غیر نظامی از جمله کودکان و زنان بودند.
 
6 جولای 2008، خودروهای یک کاروان عروسی در منطقه «ده بالا» واقع در ولایت ننگرهار توسط هواپیماهای آمریکایی بمباران شدند که بر اساس گزارش مسئولین محلی، 27 غیرنظامی از جمله زنان و کودکان به قتل رسیدند.
 
 «کریستین پاترسون» نماینده پنتاگون ضمن رد این خبر اعلام داشت که وزارت دفاع آمریکا هیچگونه اطلاعی در خصوص کشته شدن شهروندان غیرنظامی در این منطقه ندارد.
 
22 آگوست 2008، در نتیجه حملات هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی در روستای «عزیزآباد» واقع در ولایت هرات، از 78 تا 92 غیرنظامی قربانی شدند.
 
هدف این بمباران‌ها، یکی از فرماندهان نظامی جنبش طالبان بود. در اکتبر 2008 وزارت دفاع ایالات‌متحده به کشته شدن 33 غیرنظامی در این عملیات، اعتراف کرد.
 
3 نوامبر 2008، یک مجلس عروسی در روستای باغتو در ولایت قندهار، مورد حمله نیروی هوایی ارتش آمریکا قرار گرفت که بر اساس گزارش مقامات افغانی، 26 شبه نظامی و 37 غیرنظامی (23 کودک و 10 زن) کشته و 27 نفر زخمی شدند.
 
در 4 ماه مه 2009، بر اثر بمباران نیروی هوایی آمریکا، از 86 تا 147 نفر غیرنظامی در دهکده «گرانای» واقع در ولایت فراه به قتل رسیدند.
 
بیشتر کشته‌شدگان در این حمله، کودکان، زنان و سالمندانی بودند که برای فرار از درگیری ها بین طالبان و سربازانِ افغانِ مورد حمایت ناتو، به مکان بمباران شده پناه برده بودند
 
4 سپتامبر 2009، در منطقه قندوز، یک فروند هواپیمای شکاری F-15 آمریکا تحت فرماندهی نیروهای بین المللی کمک به امنیت افغانستان با حمله به 2 تانکر سوخت رسان حاوی بنزین که توسط طالبان به سرقت رفته بود، باعث کشته شدن 179 نفر شد که بیش از 100 تن از آنان غیرنظامی بودند.
 
21 فوریه 2010 در نتیجه آتش‌باری یک فروند بالگرد نیروی هوایی ارتش آمریکا به سه دستگاه مینی بوس در ولایت ارزگان واقع در جنوب افغانستان منجر به کشته شدن 26 نفر غیرنظامی از جمله کودکان و زنان و زخمی شدن 12 نفر شد. فرماندهی نیروی ائتلاف به اشتباه خود در حمله به این کاروان اعتراف کرد.  
 
23 ژوئن 2010، در بمباران دهکده سروان کلا واقع در ولایت ننگرهار توسط هواپیماهای ناتو، از 39 تا 52 زن و کودک بی گناه، کشته شدند.
 
6 ژوئن 2012 در نتیجه حمله پهپادهای نیروی هوایی ایالات‌متحده آمریکا به ولایت لوگر واقع در جنوب کابل، 18 غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته شدند.
 
هدف این بمباران، نابود کردن مواضع شبه نظامیان طالبان بود، اما یکی از موشک‌ها به یک مجلس عروسی برخورد کرد. 8 ژوئن، ژنرال "جون آلن" فرمانده آیساف از اشتباه به وقوع پیوسته، پوزش طلبید.
 
و بالاخره در 3 اکتبر 2015 هواپیماهای آمریکایی با حمله به کلینیک بین‌المللی «پزشکان بدون مرز» در شهر قندوز، باعث کشته شدن 12 کارمند این موسسه خیریه و ده ها تن از مراجعه کنندگان شدند. 37 نفر نیز در این حادثه زخمی شدند.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *