تشکیل سندیکای فرماندهان شبهنظامی داعش در مرز "پاکستان" و "افغانستان"
این گروه دارای منابع، نیروی کار و پناهگاههای امن در دامنه منطقهای با نام "کوه سفید" در طرف دیگر خط مرزی دیورند بین افغانستان و پاکستان است.
این رشته کوه عظیم مانع طبیتی بین افغانستان و پاکستان در مناطق قبایلی است.
گزارشهای منتشر شده توسط رسانههای خارجی نیز حالی است که گروه تروریستی داعش سه منطقه مهم ننگرهار در شرق افغانستان را در دامنه کوه سفید تحت کنترل خود دارد.
طالبان افغان و نیروهای دولت افغانستان نیز در این مناطق حضور ندارند.
براساس گزارش رسانهها، حدود 20 هزار خانواده «شینواری» به دلیل تهدیدات امنیتی مجبور به ترک این مناطق به مقصد جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار شدهاند.
یکی از خبرنگاران در ننگرهار گفت: گروه تروریستی داعش دستکم بر سه مناطق شامل «اچین» کنترل دارد.
وی گفت: پس از تخلیه طالبان و دولت افغانستان، وضعیت مناطق ذکر شده بسیار وخیم است و شهروندان نیز شکنجه شدهاند.
شبهنظامیانی که پس از آغاز عملیات نظامی ارتش پاکستان از مناطق «خیبر، اورکزی و کرم ایجنسی» بهسوی افغانستان گریختند، در دامنه کوه سفید مستقر شدهاند و پس از اعلام بیعت با "ابوبکر البغدادی" سرکرده گروه تروریستی داعش، سندیکای فرماندهان تشکیل دادهاند.
«حافظ سعید» نیز که به عنوان نماینده بغدادی در منطقه خوراسان محسوب میشد متعلق به منطقه اورکزی ایجنسی است.
یک منبع افغان نیز در این خصوص گفته است که بیشتر جنگجویان داعش از منطقه اورکزی ایجنسی وارد خاک افغانستان میشوند.
یکی از اعضای حزب "جمعیت علمای اسلام" شاخه «فضل الرحمان» ساکن منطقه «هنگو» در اورکزی ایجنسی در پاکستان نیز با تأیید این منبع افغان گفت که تعداد زیادی از مردم هنگو و سایر مناطق اورکزی ایجنسی به استخدام گروه تروریستی داعش درآمدهاند.
دولت ایالتی "بلوچستان" پاکستان در نوامبر سال 2014 میلادی با انتشار گزارشی اعلام کرد که بیش از ده هزار نیرو در مناطق اورکزی و "کرم ایجنسی" با داعش اعلام بیعت خواهند کرد.
کوه سفید منطقهای که داعش در آن مستقر شده است
کوه سفید در مرز افغانستان و پاکستان که محدودههای خیبر و کرم ایجنسی را از ننگرهار جدا کرده است، یک دیوار حفاظت طبیعی برای جلوگیری از گسترش فیزیکی داعش ایجاد کرده است.
نیروی هوایی آمریکا در سال 2001 میلادی عملیات گستردهای برای هدف قرار دادن تروریستهای القاعده در کوه سفید از جمله غار پیچیده "تورا بورا" انجام داده است.
تروریستهای فراری القاعده از مسیر «پاره چمکنی» منطقه کوهی در وسط کرم ایجنسی، وارد این ایجنسی شدند.
نیروی امنیتی پاکستان بیش از 156 تروریست خارجی از جمله عربها را در سال 2001 میلادی بازداشت کرد.
درگیری بین نیروی امنیتی پاکستان و تروریستهای القاعده در کرم ایجنسی در 19 دسامبر سال 2001 میلادی زمانی رخ داد که تروریستهای این گروه برای بهدست آوردن سلاح به پرسنل این کشور حمله کردند.
بر اساس گزارش داون نیوز، "مولوی یونس خالص" یکی از رهبران جهادی حزب اسلامی افغانستان که ساکن ننگرهار است نیز از مسیر "زیران تنگی" سلاح برای حامیان القاعده فراهم میکرد.
زیران تنگی عبور کوتاه، باریک و امن ترین مسیر بین "پاراچنار" و ننگرهار است.
سایر جنجگویان مسیر "دوگر" در وسط کرم ایجنسی را نیز برای حمل و نقل نیرو و سلاح مورد استفاده قرار میدهند.
منطقهای در آخر کوه سفید متصل با کرم ایجنسی "پکتیا" افغانستان است.
جنبشهای مرزی در این منطقه کمی آسانتر میشود.
با توجه به موقعیت استراتژیک کرم ایجنسی، دستگاه امنیتی پاکستان نیازمند حضور نیروی اندک برای محافظت از خاک خود در برابر داعش و سایر گروههای تروریستی است.
کرم ایجنسی منطقه مرزی پاکستان با افغانستان از لحاظ جغرافیایی و بلندی توپوگرافیکی، بسیار حساس است.
منطقه کرم ایجنسی از سه سمت (ننگرهار در شمال و پکتیا و خوست در جنوب) در محاصره افغانستان است.
دولت کابل، پاکستان را متهم به پشتیبانی تروریستها در افغانستان میکند و همچنین اسلامآباد نیز مدعی است که افغانستان به تروریستها پناهگاههای مخفی فراهم میکند.
افغانستان و پاکستان تاکنون به تکامل یک استراتژی مشترک برای مقابله با تهدید در حال ظهور داعش در منطقه به توافق نرسیدهاند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.