تمدید حضور آمریکا در "افغانستان" برای پیشبرد رقابت با روسیه است
به گزارش به نقل از فارس ، "وحید مژده" کارشناس مسائل سیاسی و نظامی افغانستان در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، گفت: تداوم حضور نظامی آمریکا که در حقیقت حضور جاسوسی در افغانستان است به منظور تداوم جنگ، پیشبرد رقابت با روسیه و پیروز جلو دادن دولت اوباما در امور افغانستان نزد آمریکاییها است.
وی افزود: برنامه اخیر آمریکا برای تداوم حضور 5 هزار و 500 نظامی پس از سال 2016 میلادی میتواند تصمیمی به منظور جلوگیری از اعتراضات داخلی آن کشور به سیاستهای خارجی دولت واشنگتن که هماکنون در داخل آمریکا وجود دارد، باشد.
وی با بیان اینکه سوال اصلی آمریکاییها این است که جنگ با تروریسم در افغانستان به کجا رسید، گفت: آمریکا در طولانیترین جنگ تاریخ خود در افغانستان قرار دارد و این بر همگان معلوم است که آن کشور با وجود 150 هزار نظامی خارجی و بیش از 300 هزار نظامی افغانستان نتوانسته در برابر تروریستها مقابله کند.
وی با تأکید بر اینکه در 14 سال گذشته و حضور گسترده نظامیان خارجی مسئله تروریسم همچنان یک معضل جدی در افغانستان و منطقه است، گفت: اکنون تروریستها قویتر شده و به هیچ صورت با برنامه تداوم حضور 5 هزار و 500 نظامی خارجی پس از سال 2016 میلادی، این معضل حل نمیشود.
مژده گفت: این نظامیان تنها میتوانند به تداوم جنگ در افغانستان کمک کنند، زیرا با تداوم حضور آنان شبهنظامیانی که مخالف هستند، تجدید نیرو کرده و به تداوم جنگ با دولت و سربازان خارجی در افغانستان میپردازند.
تداوم جنگ در افغانستان؛ درخواست اصلی واشنگتن
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تداوم جنگ یکی از درخواستهای اصلی آمریکا است، تصریح کرد: زمانی که واشنگتن تصمیم بر حضور نظامی در یک کشور میگیرد، میبیند که جنگ در آن کشور میتواند منافع واشنگتن را تأمین کند یا صلح، در این صورت آنان تشخیص دادهاند که برای منافع واشنگتن جنگ در افغانستان بهتر از صلح است.
این کارشناس مسائل سیاسی و نظامی افغانستان گفت: با توجه به شرایط کنونی کشورهای منطقه و تحولات جهانی که رخ داده، جنگ در افغانستان و تداوم این جنگ به سود هیچ کشوری در منطقه نیست، بنابراین آمریکا میخواهد با تداوم این چالشها، ناامنیها در کشورهای دیگر منطقه تأثیر بگذارد.
وی تأکید کرد: اکنون داعش به یک مسئله جدی برای افغانستان، کشورهای منطقه و روسیه تبدیل شده و آمریکاییها میخواهند این هراس طوری باقی بماند که هیچ مبارزه و مقاومتی در برابر آن ایجاد نشود.
وحید مژده گفت: تقویت پدیدههای نوظهور منطقه مانند داعش خواست اصلی آمریکا است و اکنون واشنگتن میخواهد این گروه در افغانستان تقویت شود، به همین دلیل جلو مبارزه اعضای پارلمان در برابر این گروه را در ننگرهار میگیرد.
وی گفت: آمریکا میخواهد که یک گروه تروریستی ضعیف شده و گروه دیگر جایگزین آن شود به همین دلیل از خیزشهای مردمی در برابر طالبان حمایت میکند، اما اعضای پارلمان و مردمی که میخواهند در برابر داعش در ننگرهار وارد میدان نبرد شوند، مخالف بوده و با استفاده از مهرههای دروندولتی در افغانستان مانع این مبارزات آزادیخواهانه میشوند.
تقویت یک گروه تروریستی و تضعیف گروه دیگر تروریستی به گفته مژده بازی و برنامه خطرناک آمریکاییها است که با راهاندازی آن میخواهند آسیای مرکزی را تحت تهدیدات امنیتی قرار دهند.
گلایه از کشورهای منطقه؛ همگرایی در برابر بازیهای خارجی الزامی است
مژده با تأکید بر اینکه آمریکاییها طبق برنامه خود عمل میکنند، گفت: کشورهای منطقه از همه بیشتر از این پروژههای آمریکاییها متأثر میشوند، بنابراین آنان باید در برابر این بازیها و پروژههای واشنگتن ایستادگی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که کشورهای منطقه چگونه و با استفاده از چه ابزاری میتوانند به بازیهای واشنگتن در افغانستان و منطقه پایان دهند، گفت: زمان آن فرا رسیده که کشورهای منطقه کنفرانسهایی را با محوریت اوضاع امنیتی افغانستان ایجاد کند.
این کارشناس مسائل سیاسی افغانستان برگزاری این دست نشستها را موثر دانست و گفت: افغانستان و ملتهای همسایه افغانستان نیازمند صلح و رفاه هستند نه جنگ.
وی تصریح کرد: پاکستان هیچگاه طبق درخواست افغانستان، طالبان را پشت میز مذاکره صلح با دولت کابل نمیآورد و این یک امر ممکن است.
وی گفت: مسائل و مشکلات افغانستان باید روی میز کشورهای منطقه گذاشته شده و با برگزاری کنفرانسهایی همگرایی منطقهای ایجاد شود، اما متأسفانه تاکنون چنین فکری میان دولتمردان منطقه به وجود نیامده و آنان تنها رویدادها و تحولات افغانستان را نظارهگر هستند که این امر و سیاست هیچ کاری را از پیش نخواهد برد.
مبارزه با تروریسم یا رقابت با رقیب؟
وحید مژده در ادامه سخنان خود با اشاره به آخرین تحولات سوریه و رقابت سرد مسکو و واشنگتن در آن کشور، گفت: آمریکاییها در 2 میدان بازی را به روسیه واگذار کرده و اکنون افغانستان را میدان خوب رقابت با آن کشور میدانند.
وی گفت: آمریکاییها در مسئله اوکراین از دست روسیه شکست خورد و منطقه خودمختار «کریمه» به انضمام روسیه درآمد و آمریکا در این مسئله با وجود مداخلات نتوانست کاری کند.
وی با اشاره به مسئله جنگ سوریه گفت: آمریکاییها در خاک سوریه شبهنظامیان زیادی را ایجاد و حمایت کردند که اکنون به صورت ظاهری با آنان میجنگد، اما پس از اینکه جنگندههای روس به خاک سوریها رسیدند، بازی رنگ دیگری گرفت و آشکار شد که آمریکاییها گروههای تروریستی موجود در خاک سوریه را حمایت میکنند.
وی گفت: از نگاه آمریکاییها افغانستان تنها منطقهای است که برای رقابت واشنگتن و همپیمانان با مسکو مناسب است.
بزرگترین قرارگاه CIA کجاست؟
این کارشناس افغانستانی با بیان اینکه افغانستان برای آمریکاییها برای به چالشکشیدن روسها اهمیت ویژهای دارد، گفت: حضور تنها 5 هزار و 500 سرباز نمیتواند برای نبرد با تروریسم و آموزش نیروهای افغانستان مناسب باشد، بلکه احتمال آن وجود دارد تا آنان در راستای فعالیتهای اطلاعاتی کارهایی را انجام دهند.
مژده تصریح کرد: آمار این نظامیان خارجی نیز نامعلوم است و نمیتوانیم به صحت آمار ارائه شده واشنگتن معتقد باشیم، زیرا تاکنون مرجع و مقامی نیست که آمار نظامیان خارجی را شمرده و بررسی کند.
وی با بیان اینکه نوع وظیفه و کارکردهای این سربازان مشخص نیست، گفت: مسئله حضور CIA نیز در پیمانهای استراتژیک و امنیتی منعقد شده میان کابل و واشنگتن نیز مشخص نشده است.
این آگاه مسائل نظامی افغانستان گفت: بر اساس گزارشها CIA بزرگترین قرارگاهها را در خاک افغانستان و پاکستان دارد و برخی گزارشها نشان میدهد که قرارگاه CIA در افغانستان بزرگتر و قویتر از قرارگاه این دستگاه جاسوسی آمریکا در پاکستان است.
وی تأکید کرد: حضور 5 هزار و 500 سرباز غربی پس از سال 2016 میلادی میتواند حضور اطلاعاتی و جاسوسی در افغانستان باشد که دلیل آن نیز تداوم جنگ در افغانستان و تأثیر آن بر کشورهای منطقه است.
شکست اوباما شکست آمریکاست
مژده در ادامه سخنان خود با اشاره به سخنان «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا که گفته پس از سال 2016 میلادی حدود 5 هزار و 500 سرباز آن کشور در افغانستان باقی خواهد ماند، گفت: این سخنان اوباما نشاندهنده شکست وی است.
وی تصریح کرد: اوباما در زمان مبارزات انتخاباتی خود به مردم آن کشور وعده داده بود که ریشههای تروریسم در افغانستان را خشکانده و نظامیان آمریکایی را با سربلندی از خاک افغانستان بیرون میکند، اما با گذشت زمان مردم آمریکا میبینند که تروریسم در افغانستان نابود نشده بنابراین آنان معتقدند که اوباما در مسئله افغانستان شکست خورده است.
این کارشناس افغانستان گفت: اوباما میخواهد حضور این سربازان را تا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید حفظ کند تا در انظار عمومی شخص ناکام در عرصه سیاست خارجی بهویژه در امور افغانستان، شمرده نشود.
مژده در پایان با بیان اینکه اکنون جهان به سمت تحولی بزرگ یعنی دوقطبی شدن در حال حرکت است، گفت: هدف اساسی آمریکا جلوگیری از دوقطبی شدن است و بنابراین اظهارات رئیس جمهور آن کشور مبنی بر نابودی تروریسم در خاک افغانستان چیزی جز فرافکنی نیست.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.