فلسفه قضاوت تحقق عدالت است
خبرگزاری میزان - اسماعیلی گفت: فلسفه قضاوت تحقق عدالت است و عدالت محقق نمیشود مگر زمانی که از مزاحمتهای بیرونی مبری و به دور باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: هر چند استقلال قضا امری بدیهی و بی نیاز از اقامه دلیل است اما فقها در این رابطه ادلهای نیز آورده اند از جمله اینکه قضاوت از شئون ولایت بوده و ولایت امری مستقل است. دیگر آنکه فلسفه قضاوت تحقق عدالت است و عدالت محقق نمیشود مگر زمانی که از مزاحمتهای بیرونی مبری و به دور باشدl
اسماعیلی گفت: جهان حاضر در سده اخیر این مهم را پذیرفته و هم در اعلامیه حقوق بشر و هم در قطعنامه سازمان بین الملل بر استقلال قوه قضائیه تاکید شده و از دولت ها خواسته شده این اصل را در قانون اساسی یا دیگر قوانین خود بگنجانند و به استقلال قوه قضائیه احترام گذاشته و آن را رعایت کنند که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران البته تحت تاثیر مبانی دینی و تفکر اسلامی و خردورزی شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی (ره) ، به صراحت در خصوص لزوم استقلال قضا و قاضی تاکید شده است.
رئیس کل دادگستری کل استان تهران گفت: استقلال دستگاه قضایی، قلمروی همه جانبه دارد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در دیدار با مسئولین عالی رتبه قوه قضائیه در این خصوص فرمودند که استقلال یعنی تاثیر ناپذیری از سایر نهادها و حتی افکار عمومی و جو موجود در جامعه. البته آنچه گفته شد بدین معنی نیست که نهاد قضائی قرار است جزیرهای مستقل باشد بلکه وجود همدلی و همفکری با سایر دستگاههای حکومتی میتواند برای پیشبرد اهداف کمک شایان توجهی باشاد. بنابراین همه ما به این تعامل و ارتباطات منطقی نیاز مبرم داریم.
اسماعیلی در پایان سخنان خود اظهار داشت: وظیفه اصلی ما در دستگاه قضایی در قبال مردم فهیم و ایثارگر که در تمامی صحنههای انقلاب و در راستای دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سنگ تمام گذاشته و حضوری پر شور دارند، اجرای عدالت است و در این صورت میتوانیم ادعا کنیم که شکر نعمت الهی را بجا آورده و دین خود را نسبت به مردم ادا کرده ایم.
در این مراسم از زحمات چندین ساله علیرضا نیک منش قدردانی بعمل آمد و روح اله میرحاج با دریافت ابلاغ قضائی، کار خود را رسماً به عنوان رئیس جدید حوزه قضائی بخش شریف آباد آغاز کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *