اجماع دولت و بخش خصوصی برای حمایت غیرنقدی از صادرات
خبرگزاری میزان - معاون کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت و رییس ستاد روز ملی صادرات از تخصیص 100 میلیارد تومان برای حمایت از صادرات خبر داد و گفت: با اجماع دولت و بخش خصوصی قرار است این مبلغ صرف حمایتهای غیرنقدی از صادرات شود.
وی با بیان اینکه این مبلغ از محل صندوق توسعه ملی کشور تامین شده است، گفت: علاوه بر این 200 میلیارد تومان اعتبار هم در قالب یارانه تولید به حوزه صنعت و معدن اختصاص پیدا کرده است.
معاون کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: اگرچه پرداخت نقدی جوایز صادراتی تحرکی را در این بخش ایجاد میکند اما این تحرک نمیتواند پایدار باشد؛ به همین دلیل دولت بر آن است که حمایتهای خود را به ایجاد زیرساختهای صادراتی معطوف کند تا از طریق طیف بیشتری از این امکانات بهرهمند شوند.
وی یادآور شد: لازمه تداوم در پرداخت مشوقهای صادراتی این است که دولت منابع پایداری را برای این موضوع در نظر بگیرد، در غیر این صورت استمرار این فرایند در سالهای آینده متوقف شده و با مشکل برخورد خواهد کرد.
مودودی در پاسخ به سوالی در باره پرداخت مطالبات صادرکنندگان سالهای قبل، گفت: دولت در شرایط حاضر با کمبود نقدینگی مواجه است و با توجه به افت شدید قیمت نفت و تحریمها، دست دولت برای پرداخت جوایز صادراتی سالهای قبل چندان باز نیست و نمیتواند همه مطالبات را پوشش دهد.
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک و با توجه به برداشته شدن تحریمها و افزایش قیمت نفت، دست دولت بازتر میشود و میتواند حمایتهای بیشتری از صادرکنندگان غیرنفتی داشته باشد.
مودودی افزود: دولت مصمم است از حوزه تجارت به عنوان موتور محرک تولید ناخالص داخلی، به صورت ویژه حمایت کند اما منابع محدود این اجازه را در شرایط حاضر نمیدهد، بنابراین بهتر است که هزینههای تخصیص یافته، بیشتر در حوزه زیرساختهای امر صادرات هزینه شود.
وی گفت: در این شرایط بهترین کار، هزینه در بخشهای حملونقل است ضمن اینکه با دعوت از سرمایهگذاران خارجی و ایجاد رقابت در عرصه تجارت میتوان کمبودها را جبران کرد.
معاون کمکهای تجاری در مورد حمایت از صادرکنندگان خدمات فنی ـ مهندسی نیز اضافه کرد: بررسیها نشان داده که اگر دولت از صادرات خدمات فنی ـ مهندسی به اندازه 2 درصد حمایت کند، آنها قادرخواهند بود در مناقصات بیشتری حضور داشته و پروژههای بیشتری را در کشورهای هدف به دست بگیرند؛ به همین دلیل حمایت از صادرات خدمات فنی ـ مهندسی با پرداخت جایزه نقدی همراه خواهد بود.
مودودی در ادامه به اهمیت صادرات خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و گفت: این حوزه از ظرفیت بالایی برای خلق ثروت برخوردار است و ارزش افزوده بیشتری نیز برای کشور به همراه دارد. اما در بخش صادرات کالا تعریفها متفاوت است و از طرق مختلف میتوان صادرکنندگان را مورد حمایت قرار داد.
وی در مورد چگونگی بررسی و حمایت دولت از صادرکنندگان نیز گفت: ما برای پایداری صادرات ایران در بازار هدف مطالعه مثلث بازار هدف، شرکتهای قابل رقابت و گروههای کالایی مزیتدار را در دستور کار قرار دادهایم، در همین راستا راهاندازی دفاتر تجاری در بازارهای هدف، افزایش تعداد رایزنان بازرگانی، مطالعه برای اعزام و جذب هیاتهای تجاری، کاهش هزینههای حملونقل، حضور در نمایشگاههای مهم بینالمللی، حتی نمایشگاههایی که بازار هدف نیستند اما در تجارت جهانی اثربخش هستند و ...از گزینهها مد نظر بوده است.
وی در ادامه به اقدام متفاوت سازمان توسعه تجارت در بزرگداشت روز ملی صادرات اشاره کرد وگفت: برای نخستین بار در طول 19 دوره برگزاری روز ملی صادرات، در نظر است به دو نفر از صادرکنندگان نمونه کشور مدال افتخار صادرات اهداء شود.
مودودی تصریح کرد: این مدال به پاس تلاشهای صورت گرفته این دو بنگاه برای افزایش سهم صادرات غیرنفتی ایران در سالیان متمادی به آنان اهداء میشود چرا که اهتمام آنان به امر توسعه صادرات غیرنفتی به دولت ثابت شده است.
وی با بیان اینکه دریافت کنندگان مدال افتخار صادرات دیگر نیازی نیست که در فرآیند ارزیابی صادرکننده نمونه قرار بگیرند، افزود: قطعا شرکتهای دارای مدال افتخار صادرات از بیشترین حمایتهای صادراتی دولت برخوردار خواهند شد.
معاون کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت و رییسستاد روز ملی صادرات در ادامه ابراز امیدواری کرد: مراسم روز ملی صادرات با حضور رییسجمهوری با شکوهتر از سالهای گذشته برگزار شود تا علاوه بر دیدار و گفتوگو صادرکنندگان با مسئولان عالی کشور، روحیه و انگیزه آنان در ادامه این راه سخت و دشوار بیشتر شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *