صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشدید اختلافات"پاکستان" و آمریکا در آستانه سفر نواز شریف به واشنگتن

۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰:۰۱
کد خبر: ۸۸۵۲۳
خبرگزاری میزان - حوادث اخیر ولایت قندوز افغانستان، حرف و حدیث ها درخصوص تصمیم آمریکا برای محدود کردن توان هسته ای پاکستان و اظهارات اخیر باراک اوباما مبنی بر اینکه تعداد زیادی از نیروهای کشورش بعد از سال 2016 نیز در افغانستان حضور خواهند داشت، باعث شده است تا دامنه اختلافات آمریکا و پاکستان، کشوری که واشنگتن از آن به عنوان یک هم پیمان نام می برد، در آستانه سفر محمد نواز شریف به واشنگتن، بیش از پیش گسترش یابد.
به گزارش به نقل از خبرگزاری ایرنا ، بعد از آنکه موجی از انتقادهای بین المللی در حادثه چند روز پیش حمله مرگبار نیروهای آمریکا به بیمارستان ولایت قندوز افغانستان، علیه واشنگتن شکل گرفت؛ اگرچه باراک اوباما بابت این رخداد غم انگیز عذرخواهی کرد، اما مقامات اطلاعات و امنیت آمریکا سعی کردند تا با طرح این ادعا که عوامل اطلاعاتی پاکستان از این بیمارستان برای انجام هماهنگی های خود با طالبان افغانستان استفاده می کردند، پای پاکستان را در حوادث اخیر ولایت قندوز به میان بیاورند و اتهامات و تقصیرها را متوجه اسلام آباد کنند.
اگرچه پاکستان رسما ادعاهای افغانستان را مبنی بر دخالت اسلام آباد در تحولات اخیر قندوز و تصرف شدن آن به دست طالبان کاملا بی اساس دانسته است، اما این بار آمریکایی ها هم به کمک افغانستان آمده و آنها هم نوک پیکان اتهام را به سمت دستگاه اطلاعات و امنیت پاکستان نشانه رفته اند.
خبرگزاری آمریکایی اسوشیتدپرس به تازگی گزارشی را به نقل از برخی مقامات رسمی اطلاعاتی آمریکا بدون ذکر نام آنها منتشر کرده و نوشته است که همان بیمارستانی که در ولایت قندوز در روزهای اخیر مورد حمله نیروهای آمریکایی قرار گرفت، در واقع به محل حضور عوامل اطلاعاتی پاکستان و انجام هماهنگی های میان آنان با طالبان افغانستان با هدف برنامه ریزی برای حمله به ولایت قندوز تبدیل شده بود.
براساس گزارش اسوشیتدپرس، مقامات رسمی اطلاعاتی آمریکا مدعی شده اند که شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان می دهد طالبان افغانستان با هماهنگی عوامل اطلاعاتی پاکستان، بیمارستان قندوز را به مقر فرماندهی خود تبدیل کرده بودند و احتمال سلاح های سنگین و مهمات زیادی را در آنجا انبار کرده بودند.
وزارت خارجه پاکستان این گزارش و ادعاهای مطرح شده در آن را بی اساس دانسته است.
با توجه به اینکه محمد نواز شریف قرار است به زودی به واشنگتن سفر کند و در هفته جاری با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا دیدار کند، طرح چنین اتهاماتی از سوی مقامات اطلاعاتی آمریکا می تواند، این سفر مهم را تحت الشعاع قرار دهد.

** تلاش آمریکا برای محدود کردن توان هسته ای نظامی پاکستان
گمانه زنی های رسانه ای اخیر که البته چندان هم با واقعیت دور نیست، حاکی از آن است که آمریکا تصمیم دارد با زمینه سازی برای امضای یک قرارداده هسته ای با پاکستان، مقدمات محدود کردن توان هسته ای نظامی و تسلیحاتی این کشور را فراهم کند.
کاخ سفید رسما تایید کرده است که موضوع همکاری های هسته ای میان آمریکا و پاکستان، یکی از محورهای اصلی گفت و گوهای قریب الوقوع نواز شریف و اوباما در واشنگتن خواهد بود.
هرچند کاخ سفید تاکید کرده است که در جریان این سفر، قرارداد هسته ای میان دو کشور امضا نخواهد شد، اما نکته مهم اینجا است که آمریکا حرکت هایی را برای کشیدن ترمز قطار سریع السیر پیشرفت پاکستان در عرصه تولید تسلیحات هسته ای ، آغاز کرده و این چیزی است که پاکستان را سخت نگران کرده است.
وزارت امور خارجه پاکستان که معمولا به گمانه زنی های رسانه ای پاسخ نمی دهد، اما چند روز پیش به گزارش واشنگتن پست مبنی بر احتمال امضای قرارداد هسته ای میان واشنگتن و اسلام آباد با هدف محدود کردن توان هسته ای پاکستان، به سرعت واکنش نشان داد و اعلام کرد: توان بازدارندگی هسته ای خود را حفظ خواهیم کرد.
در بیانیه رسمی صادره از سوی وزارت خارجه پاکستان آمده است: پاکستان به عنوان قدرت هسته ای مسوول، همکاری های خود را با جامعه جهانی از جمله با آمریکا در خصوص مسایل مربوط به ثبات و امنیت هسته ای حفظ خواهد کرد اما توان و امکانات هسته ای بازدارنده خود را نیز حفظ می کند.
پاکستان که هند را تنها رقیب منطقه ای خود می داند و به چشم 'دشمن' به آن نگام می کند، سخت راضی خواهد شد که توان هسته ای خود را در برابر هند به عنوان یک رقیب و قدرت هسته ای، کاهش دهد.

** گره کور مذاکرات صلح افغانستان
اسلام آباد که سال ها است برای تحقق مذاکرات صلح میان طالبان افغانستان و دولت کابل تلاش می کند و تحقق صلح در افغانستان را به نفع ثبات و امنیت پاکستان می داند، سرانجام با روی کار آمدن دولت اشرف غنی در افغانستان، توانست خواسته خود را تا حدودی محقق کند و نخستین دور این مذاکرات را سه ماه پیش در اسلام آباد برگزار نماید.
این مذاکرات اگرچه با اعلام خبر مرگ ملاعمر رهبر سابق طالبان متوقف شد، اما همچنان امیدهایی برای از سرگیری آن وجود داشت تا اینکه اخیرا، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد نیروهای کشورش بعد از سال 2016 نیز در افغانستان حضور خواهند یافت.
طالبان افغانستان به شدت مخالف حضور نیروهای بیگانه در این کشور است و در واکنش به اظهارات اخیر اوباما اعلام کرد تا زمانی که بیگانگان در افغانستان حضور دارند، انجام مذاکرات صلح با دولت کابل بیهوده خواهد بود.
به نظر می رسد حرف های جدید اوباما و تمدید زمان حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، نتیجه تمام تلاش های پاکستان را برای آوردن طالبان به پای میز مذاکره با دولت کابل از بین برده است. اگر قرار باشد ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، به قیمت لغو مذاکرات صلح طالبان با دولت کابل تمام شود، این اتفاق خوشایندی برای پاکستان نخواهد بود.

** نارضایتی آمریکا از برخورد پاکستان با گروه های تروریستی
همچنین آمریکا همواره پاکستان را متهم به عدم برخورد قاطع با برخی گروه های تروریستی نظیر 'شبکه حقانی' و 'لشگر طیبه' می گند و این یکی دیگر از موارد اختلاف میان واشنگتن و اسلام آباد است. واشنگتن مدعی است که پاکستان در شعارهای خود در زمینه مبارزه با تروریسم صادق نیست و با شبکه حقانی و لشگر طیبه برخورد لازم و قاطع را ندارد.
پاکستان این اتهام را مردود می داند و می گوید که در مبارزه با تروریسم، هیچ تبعیضی میان گروه های تروریستی قائل نیست.
برنامه سفر نواز شریف به واشنگتن برای دیدار با اوباما که دولت پاکستان از ماه ها پیش منتظر فرا رسیدن آن بود، در هفته جاری انجام خواهد شد اما با توجه به مسایل و تحولات اخیر که مواردی از آن در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته است، به نظر می رسد که اسلام آباد و واشنگن نمی توانند انتظار دستاورد فوق العاده ای از این سفر داشته باشند.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *