مسکن مهر را دور از شهرها ساختهاند
خبرگزاری میزان - عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: از مشکلات عمده پروژه مسکن مهر مکانیابی نامناسب و فاصلهای مجتمعها تا شهرها بود که این مسئله تأمین خدمات زیربنایی همچون برق٬ آب٬ گاز٬ تلفن و خدمات روبنایی همچون مدرسه٬ مسجد٬ پاسگاه٬ مراکز درمانی و اداری را بسیار سخت کرد.
وی افزود: با توجه به آنکه کشور ما زلزله خیز است احیای بافتهای فرسوده و قدیمی شهر به لحاظ مقاومسازی از اولویتهای شهرسازی محسوب میشود. وجود خانههای قدیمی و کوچک واقع در کوچههای تنگ و باریک برای ساکنان ایجاد ناامنی میکند چون در صورت حوادث غیرمترقبه امکان کمکرسانی وجود ندارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر تسهیلات بانکی کمبهره با اقساط ۲۰ ساله برای ساکنان بافت فرسوده فراهم آید کسانی که آمادگی دارند اقدام به ساخت و ساز میکنند چون خانهها برای قشر مستضعف و آسیبپذیر جامعه ساخته میشود.
وی افزود: احیای بافت فرسود موجب تغییر چهره و مبلمان شهری٬ مقاومسازی و تأمین مسکنهای مورد نیاز برای شهروندان میشود. ضمن آنکه دیگر نیاز نیست تا با صرف هزینههای کلان و گزاف خدمات زیربنایی و روبنایی برای ساکنان تأمین شود.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی احیا٬ بهسازی و نوسازی بافت فرسوده را نیازمند همت قوی٬ محکم و برنامهریزی دقیق خواند و ادامه داد: توانمندسازی و فرهنگسازی مناسب نیز از دیگر لازمههای احیای بافتهای فرسوده است چراکه ساکنان این محلهها باید باهم مشارکت کنند و با تجمیع املاک خود یک بلوک شوند و چندمرتبهسازی انجام دهند.
وی با بیان اینکه احیای بافت فرسوده از ساخت و ساز و گسترش غیرمجاز شهر جلوگیری میکند تأکید کرد: یکسری محلهها٬ مسیرها و بافتهای تاریخی در بافتهای فرسوده قرار دارند که هویت شهر محسوب میشوند بنابراین با بازسازی میتوان به نحو احسن از آنها استفاده کرد.
چهاردولی با اشاره به همایش نخستین جایزه ملی رویداد «جستار کیفیت در تجربههای بازآفرینی شهری» گفت: احیای بافت فرسوده شهری کار بسیار بزرگی است و قبل از ورود و شروع کار حتما باید تمام فکرها و بررسیهای لازم انجام شود تا خدای نکرده در نیمه راه فعالیتها متوقف نشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *