صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت سرکشی ماهانه از زندان‌ها / بررسی کارشناسی مسائل مستحدثه و ارائه گزارش آن به دادستانی / 5 تخلف قطعی در پرونده «پدیده شاندیز» وجود دارد

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۱:۴۰
کد خبر: ۸۷۷۳۱
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بر ضرورت برنامه ریزی برای حضور فعال و لزوم سرکشی به زندان‌ها تاکید کرد و گفت: سرپرست‌ها ماهی یک تا دو بار به زندان‌ها سرکشی کرده و در جهت کاهش جمعیت کیفری تلاش کنند.
به گزارش ، «حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی» دادستان کل کشور در نشست معاونین دادستان تهران، دادستان‌های شهرستان‌های استان تهران و روسای دادگاه‌های بخش اظهار کرد: سمت و سوی ما بعد از انقلاب اسلامی به گونه‌ای بود که تهدیدات گسترده ای در سطح امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشتیم که برخی از این مشکلات ریشه در هوا و هوس‌ها داشت و برخی با برنامه ریزی از پیش تعیین شده بوده است.



وی ادامه داد: با نگاهی به تعداد شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و فعالیت‌هایی که در شبکه های اجتماعی انجام می شود مشخص می شود که هدف همه آنها تهدید نظام جمهوری اسلامی ایران است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: تهدیدات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و اخلاقی با هدف نویی تغییر ذائقه به وجود می آید که ما در دیداری که با مدیران صدا و سیما با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان به این موضوع اشاره کردند، دشمن در این جنگ که به جنگ نرم معروف است می خواهد حق را باطل و باطل را حق جلوه دهد.

حضور فعال در عرصه پیشگیری از وقوع جرم

دادستان کل کشور با تاکید بر پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: بخشی از ناهنجاری ها قطعا برنامه ریزی شده است و ممکن است ما در قوه قضائیه با ناهنجاریهای بسیاری برخورد کنیم که خود قوه قضائیه در پدید آمدن آنها هیچ نقشی نداشته است اما این در حالی است که ما در برخورد با این ناهنجاریها باید یک نقش فعال داشته باشیم و تمام فضا را رصد کنیم و در موضع انفعال قرار نگیریم؛ یعنی نباید بنشینیم تا پرونده را برای ما بیاورند بلکه باید راه های مقابله را پیدا کرده و در این زمینه تحقیق و بررسی کنیم.



حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: در این مرحله کار دادسرا سخت است چرا که باید یک پرونده را ساخته و پرداخته و تحقیقات لازم را در مورد آن انجام دهد و سپس در اختیار دادگاه قرار دهد.

رسیدگی تخصصی به پرونده‌های فساد اقتصادی، اجتماعی، مواد مخدر

وی با تاکید بر رسیدگی تخصصی به پرونده‌های فساد اقتصادی، اجتماعی، مواد مخدر و سایر پرونده‌ها ادامه داد: با نگاهی به قانون مشخص می شود که قانونگذار نقش دادستان را در همه جا پررنگ در نظر گرفته و این در حالی است که در حال حاضر دادستانی در بیش از 70 کارگروه و موسسه نماینده دارد و در جلسات آن شرکت می کند و این به دلیل اهمیت نقش دادستان در قانون است که از مرحله ابتدایی تا انتهای یک پرونده قانونگذار به ما اجازه داده که نقش داشته باشیم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه در ارتباط با بحث حجاب و حریم خصوصی دو نگاه وجود دارد گفت: نگاه غرب گرا براین اعتقاد است که حریم خصوصی و حجاب برای شهروندان وجود ندارد و این در حالی است که در نظام حقوقی و قضایی اسلام حریم خصوصی و حجاب برای افراد لحاظ شده و دارای چارچوب است.

وی با بیان اینکه غرب تبلیغ قانون شکنی می کند و به نافرمانیهای مدنی فرمان می دهد، تصریح کرد: از جمله این نافرمانیها می شود به فتنه اشاره کرد که محصول یک حرکت بسیار گسترده در رابطه با ایجاد نافرمانی مدنی بود به طوریکه ما بیش از دو سال درگیر پرونده های فتنه بودیم که خدا شکر دستگاه قضایی از آن سربلند آمد.



حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به اینکه دادسراهای تخصصی در دادسرای تهران در حوزه جرائم اقصادی، سایبری، اجتماعی و مواد مخدر تشکیل شده است گفت: باید دراین زمینه ها به روز باشیم و با تهدیدهای روز آمد برخورد کنیم چرا که بخشهایی در حال تولید جرم هستند و ما باید به دنبال روز آمد شدن باشیم تا با یک نقش فعال از تولید جرم جلوگیری کنیم.

بررسی کارشناسی مسایل مستحدثه

وی با تاکید بر بررسی کارشناسی مسایل مستحدثه و ارائه گزارش کارشناسی آن به دادستان کل کشور افزود: یکی از این موارد مسائل مستحدثه است که باید بررسی و باید کارشناساییهای دقیق در این زمینه صورت گیرد و گزارش آن به دادستانی داده شود تا در روش و شیوه وحدت رویه داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: در حال حاضر قوه قضائیه با ماموریتهای بزرگی مواجه است و به دلیل اینکه برخی از پرونده ها فقط در تهران قابل رسیدگی هستند نقش دادستانی تهران در سراسر کشور نقش الگویی است بنابراین مسئولان دادستانی تهران باید بکوشند در ایفای نقش خود دقیق و هوشمندانه عمل کنند.

وی ادامه داد: در پرونده های خاصی که به دادستانی محول می شود سرعت پیگیری پرونده خود نقش پیشگیرانه دارد با وجود اینکه قوه قضائیه متعقد است قاضی دارای استقلال و دررسیدگی به  پرونده ها آزاد است اما در برخی از پرونده های خاص دادستانی باید تا انتها پیگیر پرونده باشد.




اجرای به موقع احکام

دادستان کل کشور به اجرای به موقع احکام تاکید کرد و گفت: اجرای احکام بخش بسیار مهم دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد چرا که این امر می تواند در کاهش جمعیت کیفری نیز موثر باشد.
وی در ارتباط با پرونده شاندیز گفت: در این پرونده دادستانی مشهد متولی است که مرکزیت آن در کیش و تهران است اما اگر کسی در سراسر کشور بخواهد اقداماتی انجام دهد باید با دادستان مشهد و از طرف دولت با وزیر کشور هماهنگ شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تصریح کرد: در پرونده شاندیز 5 تخلف قطعی وجود دارد و در این پروند 80درصد برای یک نفر و 20 درصد آن برای 100هزار نفر است بنابراین باید در این با تدبیر عمل کنیم که مردم ضرر نکنند و اگر بخواهد اغماضی در این صورت گیرد حتما به نفع مردم خواهد بود.

لزوم سرکشی ماهانه زندان‌ها و تلاش برای کاهش جمعیت کیفری

دادستان کل کشور در پایان بر ضرورت برنامه ریزی برای حضور فعال و لزوم سرکشی به زندان‌ها تاکید کرد و گفت: سرپرست‌ها ماهی یک تا دو بار به زندان‌ها سرکشی کرده و در جهت کاهش جمعیت کیفری تلاش کنند.

گزارش تصویری نشست دادستان‌ تهران و دادستان‌های شهرستان‌های این استان با دادستان کل کشور

دادستان عمومی و انقلاب تهران: مقابله با جریان فتنه کار پر افتخار قوه قضائیه بود / تاثیر مثبت نظارت دادستانی بر دستگاه‌ها






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *