صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استندآپ کمدی علی مشهدی با کودکان کار

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴:۲۸
کد خبر: ۸۷۶۲۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان - اختتامیه جشنواره «زنگ‌کار» با حضور علی مشهدی و ماشاءا.. شاه‌مرادی در مشهد برگزار شد.
به ، اختتامیه بوستان آرامش است. جایی در نزدیکی التیمور، جزو مناطق حاشیه شهر مشهد. بچه‌ها با پا گذاشتن بر روی بنرهایی که روی زمین چسبیده و کلمات بیکاری، تنبلی، تن‌پروری بر روی آن نوشته‌شده وارد سالن می‌شوند و با بستن سربند‌های «ما می‌توانیم» به انتظار شروع مراسم می‌نشینند. جمعیت بسیار زیاد است. سالن کاملا پر شده‌است؛ دانش‌آموزان و پدران‌شان در یک طرف، مادران‌شان هم در طرف دیگر.

اولین دوره جشنواره زنگ‌کار که با موضوع خاطرات دانش‌آموزان از کار در تابستان توسط فرهنگسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرده‌ بود بعدازظهر سه شنبه 21 مهرماه با حضور علی مسعودی(مشهدی) و ماشاء الله شاه‌مرادی زاده بازیگر مشهدی فیلم اخراجی‌ها به کار خود پایان داد.

زنگ‌کار؛ کاری کوچک برای هدفی بزرگ

در ابتدا حسن سلطانی، مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی با اشاره به استقبال پرشور دانش آموزان از جشنواره زنگ‌کار گفت: طی مدت‌زمان فعالیت دبیرخانه جشنواره زنگ‌کار، بیش از هزار خاطره از 49 مدرسه راهنمایی و دبیرستان پسرانه حاشیه شهر مشهد جمع آوری شد. همزمان با جمع آوری خاطرات، دانش آموزان در 14 مدرسه در روزهای هجدهم و نوزدهم مهرماه نمایش طنز خاطرات کار خود را در حضور دیگر دانش آموزان و مسئولین مدرسه برگزار کردند. در مرحله بعدی این جشنواره، نفرات برگزیده در فرهنگسرای انقلاب اسلامی با حضور جمعی از هنرمندان تئاتر مشهد خاطرات خود را به صورت استندآپ اجرا کردند.

مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی هدف از برگزاری این جشنواره را تبلیغ فرهنگ کار و تلاش  عنوان کرد و افزود: بنا به فرموده مقام معظم رهبری ما باید کار و تلاش را به ارزش تبدیل کنیم و این یکی از کارهای اساسی اقتصاد مقاومتی است.

سلطانی با بیان به این که در خاطرات بچه ها سبک متفاوتی از زندگی در مقایسه با آن چه در فیلم هایی ایرانی نشان می دهند دیدیم اشاره‌ای به بعضی از خاطرات برگزیده داشت: به صورت فشرده خلاصه بعضی از خاطرات را برای شما می‌گویم؛ دانش اموز کلاس هشتمی که در روز اول از سرکار به خانه برگشته و با خسته نباشید مادر و خاله ها و مادربزرگ و بلند شدن پیش پایش، احساس کرده که دیگر مرد شده. پسر کلاس پنجمی که به‌صورت خانوادگی در تابستان در منزل خیاطی می‌کرده‌اند، گفته که ما بچه‌ها سعی می‌کنیم پر توقع نباشیم و آرزوهای پرخرج نداشته‌باشیم تا پدرمان کمتر سختی بکشد! پسربچه ای که با ده هزار تومانیِ اولین حقوقش به خانه آمده و وقتی می بیند مهمان دارند و چیزی در خانه ندارند،  از همه ده هزار تومان دل کنده برای حفظ آبروی خانواده؛ پسر بچه‌ای که برای متعهد‌ماندن به قرارداد کارش با اوستاکار، هر روز رأس ساعت 7صبح تعمیرگاه بوده و از خواب و گردش و بازی با پسرخاله‌هایش زده؛ شاگرد کلاس چهارمی که اولین تجربه نماز خواندنش را توی مغازه کیف دوزی داشته و چه کیفی کرده از نمازی که خستگی کار صبح تا ظهرش را در برده و ...

 

«زنگ‌کار» برای بالاشهری‌ها لازم‌تر است!

در بخش بعدی این برنامه هشت‌ نفر از دانش‌آموزان برگزیده استندآپ خاطرات خود را در حضور علی مسعودی، غلام‌رضا شاه‌مردای و جمعیت هزار نفری اجرا کردند.

ماشاء ا... شاه‌مرادی با اشاره به این‌که این‌گونه جشنواره‌ها برای بالاشهری‌ها هم لازم است، گفت : به نظر من جشنواره زنگ کار را باید برای همه بچه‌های شهر به اجرا درآورد، مخصوصا برای بالاشهری‌ها و بچه‌ پولدار‌ها! چون بچه‌های حاشیه شهر با سختی کارکردن و درس‌خواندن کنار هم آشنا هستند و به همین دلیل در آینده می‌توانند با مشکلات زندگی مقابله کنند و از پس سختی‌ها بربیایند اما آن‌ها که در ناز و نعمت بزرگ می‌شوند عمدتا در جامعه به مشکل برمی‌خورند. باید برای وادار کردن آن‌ها به کار هم فکری بشود.

شاه‌مرادی خاطره‌ای هم از دوران کودکی خودش تعریف کرد: من خودم قبل از مدرسه رفتن کار می کردم! 5 سال بیشتر نداشتم که پشت دستگاه قالبی‌بافی کار می‌کردم و روزی 5 قران مزد می‌گرفتم.

از تشویق بچه‌ها معلوم بود که نوبت علی مسعودی(مشهدی) است که پشت تریبون برود و چند کلامی با آن‌ها صحبت کند. مسعودی گفت: با افتخار می‌گویم که از دوم راهنمایی سر کار می‌رفتم و در کارهایی مثل بنایی، نجاری،درب و پنجره سازی و ... کارگری کردم.

این بازیگر مشهدی سینما و تلویزیون بیان کرد: این‌که بچه‌ها سر کار بروند در زمانه ما چیز مرسومی بود. راستش بچه‌های آن وقت خیلی زود بزرگ می شدند!  شاید یک دلیلش این بود که از دوران نوجوانی دست‌شان توی جیب خودشان بود و حتی کمک خرج خانواده بودند.

مسعودی با اشاره به حدیثی از حضرت علی(ع) که می‌فرمایند کار عبادت است؛ افزود: بنابراین بچه‌ای که در تابستان سر کار می‌رود هم در حال عبادت است و هم هنری یاد می‌گیرد و هم درآمدی کسب می‌کند.

علی مشهدی گفت: خوبی این جشنواره این است که یک تعداد نوجوان آمده اند با افتخار می گویند ما تابستان کار کرده ایم، اینقدر درآمد داشته ایم، این هنر را یاد رفته ایم. این خیلی مهم است. بایستی این فرهنگ را در جامعه مان راه بیاندازیم که کار کردن یک نوجوان عار نیست بلکه یک افتخار است.

اهدای جوایز هم بخش بعدی برنامه است که 34 نفر در بخش خاطرات و 8 نفر در بخش استندآپ کمدی جایزه‌های خودشان را از دست علی‌مشهدی و غلامرضا شاه‌مرادی دریافت می‌کنند.

برنامه‌ریزی برای تابستان سال آینده!

به سراغ مادر محسن سرائی، یکی از برگزیدگان بخش استندآپ می‌روم و با او درباره این جشنواره گفتگو می‌کنم: اولین باری است که چنین برنامه‌ای برگزار می‌شود. پسرم و همه دانش‌آموزان از این‌که توانستند در تابستان کار کنند و در چنین برنامه‌ای شرکت کنند بسیار خوشحال هستند. حتی از الان دارند برای تابستان سال آینده و این‌که سر چه کاری بروند نیز برنامه‌ریزی می‌کنند!

حسن نیک نژاد کلاس هشتم است و تابستان در شیرینی‌پزی کار می کرد. نظر او را هم درباره جشنواره زنگ کار می‌پرسم: برنامه خیلی خوبی بود. فکر نمی کردم برای بچه‌هایی که تابستان سر کار رفتند، جشن بگیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *