صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«استاندارد» در ایران شوخی و افسانه است؟/ سازمان استاندارد: می‌گویند شجاع نیستیم

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴:۰۶
کد خبر: ۸۷۵۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان – این روزها اگر واژه استاندارد را در مورد یک کالا و محصول به کار ببریم شاید با لبخند شهروندان روبرو شویم و رعایت استاندارد در تولید کالا را بیشتر شبیه شوخی و افسانه بدانند، اخیرا نیز در مورد موضوع استاندارد آب معدنی دماوند نیز گفته می شود سازمان استاندارد شجاعت به خرج نداده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، در گذشته موسسه و سازمانی به نام استاندارد کار خود را در کرج آغاز کرد که طی سال های گذشته سکان دار آن نظام الدین برزگری بود و سپس با آمدن دولت جدید مدیریت آن به نیره پیروز بخت واگذار شد.

این سازمان در حال حاضر با چندین ضعف بزرگ روبرو است که نخستین مورد آن این است که این سازمان به دلیل ابعاد و گستردگی بسیار کوچکش توانایی چک آپ کردن استاندارد تعداد کمی از کالاها را دارد و دومین ضعف بزرگ این سازمان وابسته بودن یا به عبارتی دیگر زیر مجموعه دولت بودن آن است.

در حال حاضر چراغ خاموش حرکت کردن این سازمان و همچنین جدی نبودن فعالیت این سازمان سبب شده تا شهروندان اصلا حضور این سازمان را در جامعه حس نکنند یا اگر هم اتفاقی در جامعه رخ می دهد ذهنشان معطوف ضعف این سازمان نشود به عنوان مثال وقتی اسکانیایی به دلیل آتش سوزی و ترکیدن لاستیک چینی و غیراستانداردش در جاده ای واژگون می شود همه نگاه ها به پلیس راهور، وزارت راه و شهرسازی یا هر ارگانی دیگری معطوف می شود به غیر استاندارد.

در حال حاضر شاهد افزایش بیماری در جامعه به دلیل مصرف محصولات و کالاهای غیراستاندارد هستیم اما هیچ شهروندی به سازمان استاندارد خرده نمی گیرد. به عنوان مثال شهروندان یک عمر آبلیمو تقلبی یا آب معدنی غیر بهداشتی مصرف کرده اند اما تازه سازمان های مربوطه صدایشان درآمده است و به تازگی اعلام می کنند چنین برندهایی غیربهداشتی و تقلبی هستند.

هر ساله نیز مراسم به مناسبت روز جهانی استاندارد در کشور برگزار می شود اما تنها اقداماتی که صورت می گیرد دعوت از مسئولان آن در خنداونه یا تکرار شعارهاست ولی درعمل اقدام موثری انجام نمی شود.

استاندارد در موضوع آب معدنی دماوند شجاعت به خرج نداد
در حال حاضر طبق گفته مریم قبادی دانا معاون پژوهشی پژوهشگاه استاندارد، گفته می شود که سازمان استاندارد در موضوع پر حاشیه آب معدنی دماوند شجاعت به خرج نداده است.

در استاندارد آب معدنی سختگیر هستیم
وی گفت: در آب معدنی های بسته بندی باید چهار فاکتور آن منفی باشد و مطابق استانداردهای جهانی باشد و در این راه بسیار سختگیرانه عمل می کنیم.

معاون پژوهشی پژوهشگاه استاندارد ادامه داد: از مواد شیمیایی ضد عفونی کننده نمی توانیم برای بسته بندی آب معدنی استفاده کنیم.

استاندارد شجاع نیست!
وی در مورد اینکه استاندارد آب معدنی را سالم می داند و بهداشت آن را غیرسالم می داند، گفت: امروزه در جلسات مختلف گاها به بنده می گویند استاندارد شجاع نیست و در موضوع آب معدنی شجاعت به خرج نداد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه استاندارد گفت: یکی از واحدهای تولیدی یکی از موارد را رعایت نکرده و غیربهداشتی اعلام شده است.

وی تاکید کرد: باید ارتقای کیفیت را در استانداردها داشته باشیم، ضمن اینکه هر نظری که وزارت بهداشت دارند سریعا در استانداردها وارد کنیم و تولیدکنندگان با یک کیفیت و با یک فاکتور مشترک حرکت کنند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه استاندارد تصریح کرد: این فاکتورها باید در استاندارد ملی تعریف و همه بر اساس آن حرکت کنیم.

وزارت بهداشت هم سختیگر است!
حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو گفت: برای خودمان یکسری فاکتورها تعریف کرده ایم اما در وزارت بهداشت به برخی موارد به دلیل توجه به سلامت شهروندان سختیگرانه عمل می کنیم.

مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو ادامه داد: در استانداردهایی که تدوین می شود همکاران ما حضور دارند و با سیستم هماهنگ حرکت می کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید رو به جلو حرکت کنیم، اضافه کرد: استاندارد ملی یکی از مستندات ما است که بر اساس آن حرکت می کنیم اما بر اساس بیماری های غذا تلاش می کنیم

بیماری های غیرواگیر به شدت افزایش یافته است
رستگار گفت: بیماری های غیرواگیر شدیدا افزایش پیدا کرده است بیماری قلبی، عروقی و سکته افزایش پیدا کرده است بنابراین الگو مصرف غذا و تهیه آن باید صحیح شود.

وی ادامه داد: استاندارد فقط برای تولید داخل نیست بلکه برای صادرات هم مورد توجه قرار می گیرد و ما توجه به سلامت مردم مدنظر ماست.

مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو تصریح کرد: علاوه بر فاکتورهای استاندارد، یکسری فاکتورهای بیشتر در نظر گرفته ایم و سلامت باید ایده آل و در حد بالا در نظر گرفته می شود.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *