صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا فایل‌هایی که پاک می‌کنیم قابل بازیابی هستند و چگونه می‌توانیم مانع از بازیابی آن‌ها شویم / بخش اول

۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱:۰۱
کد خبر: ۸۷۵۱۶
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان - هنگامی‌که فایلی را از سیستم خود پاک می‌کنید، این فایل حتی بعد از خالی شدن Recycle Bin به زندگی خود بر هارد درایو ادامه می‌دهد...
به گزارش گروه فضای مجازی ، هنگامی‌که فایلی را از سیستم خود پاک می‌کنید، این فایل حتی بعد از خالی شدن Recycle Bin به زندگی خود بر هارد درایو ادامه می‌دهد. این ویژگی به شما (یا حتی دیگر افراد) اجازه بازیابی فایل‌های حذف‌شده را می‌دهد.

اگر مراقب نباشید، ممکن است به دیگران اجازه بازیابی فایل‌های محرمانه خود را داده باشید. این مسئله مخصوصاً زمانی که می‌خواهید هارد یک کامپیوتر را دور بیندازید، اهمیت پیدا می‌کند.

هنگامی‌که یک فایل را پاک می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد

ویندوز (و سایر سیستم‌عامل‌ها) از طریق اشاره‌گرها جایی که فایل‌های مختلف در هارد درایو قرار گرفته‌اند را مشخص می‌کنند و به خاطر می‌سپارند. هر فایل و فولدری در هارد اشاره گری دارد که به ویندوز می‌گوید اطلاعات مربوط به هر فایل از کجا آغاز می‌شوند و به در کجا پایان می‌پذیرند.

هنگامی‌که یک فایل را پاک می‌کنید، ویندوز اشاره‌گرها را پاک‌ کرده و سکتورهایی از هارد که اطلاعات در آن قرار گرفته بودند را علامت‌گذاری می‌کند. از دید سیستم فایل، اطلاعاتی که پاک کرده‌اید دیگر وجود ندارند و فضای مربوطه، آزاد در نظر گرفته می‌شود.

به‌هرحال تا زمانی که ویندوز اطلاعات جدیدی را در سکتورهای فایل قبلی بنویسد، قابل بازیابی هستند. برنامه‌ای که عمل ریکاوری فایل‌ها را انجام می‌دهد می‌تواند هارد درایو را برای پیدا کردن فایل‌های حذف‌شده پویش کرده و بازیابی‌شان کند. اگر بر قسمتی از فایل حذف‌شده اطلاعاتی بازنویسی شده باشد، برنامه بازیابی اطلاعات تنها می‌تواند قسمتی از اطلاعات ازدست‌رفته را به دست بیاورد.

توجه کنید که این امر در هاردهای SSD صادق نیست.


چرا اطلاعات حذف‌شده بلافاصله پاک نمی‌شوند

جواب این سؤال ساده است. پاک کردن اشاره‌گرهای یک فایل و علامت‌گذاری فضای آن به عنوان «قابل‌استفاده» فرآیندی سریع است. در مقابل، پاک کردن واقعی یک فایل با بازنویسی بر آن فرآیندی طولانی است. به‌عنوان‌مثال، اگر در حال پاک کردن فایلی 10 گیگابایتی باشید، عمل سریعاً اتفاق می‌افتد. ممکن است کامل پاک کردن محتوای فایل تا چندین دقیقه به طول بی انجامد. دقیقاً به اندازه زمانی که در حال ایجاد فایلی 10 گیگابایتی در هارد درایو باشید.

برای افزایش کارایی و صرفه‌جویی در زمان، ویندوز و سایر سیستم‌عامل‌ها در هنگام حذف کردن یک فایل، محتوای آن را بلافاصله پاک نمی‌کنند. اگر می‌خواهید این محتوا را کامل پاک کنید، می‌توانید از ابزارهای خرد کردن فایل استفاده کنید. آخرین بخش این مقاله به این ابزار اختصاص یافته است.

درایوهای SSD کارکردی متفاوت دارند

هاردهای SSD از هیچ‌کدام از این قوانین پیروی نمی‌کنند. هنگامی‌که از هاردی SSD با قابلیت TRIM فعال‌شده استفاده می‌کنید (تمام هاردهای SSD مدرن از TRIM پشتیبانی می‌کنند)، فایل‌های حذف‌شده به سرعت پاک می‌شوند و قابل بازیابی نیستند. اساساً نمی‌توان اطلاعات را در سلول‌های فلش بازنویسی کرد، برای ایجاد اطلاعات جدید، محتوای قبلی حافظه فلش باید قبلاً پاک شده باشند. سیستم‌عامل شما به سرعت فایل‌ها را پاک می‌کند تا سرعت عمل نوشتن در آینده افزایش پیدا کند، اگر این اطلاعات را به سرعت پاک نمی‌کرد، در آینده حافظه فلش باید ابتدا پاک می‌شد تا برای نوشتن دوباره آماده باشد. این امر در طولانی‌مدت، زمان نوشتن بر هارد SSD را افزایش می‌داد.


/ادامه دارد...

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *