صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه هارد درایو لپ‌تاپ خود را ارتقا دهیم؟ / بخش دوم

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۸۷۵۰۳
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان - در این آموزش قصد داریم به صورت کامل آموزش دهیم که چگونه می‌توان هارددیسک لپ‌تاپ را تعویض کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، کاربرانی که ساعت‌های زیادی در طول روز ممکن است با سیستم رومیزی یا لپ‌تاپ خودکار کنند، به احتمال زیاد در صورت رسیدگی نکردن به دستگاه خود با مشکلاتی از جمله بد سکتور شدن هارد یا گرفتگی سیستم کولینگ روبه‌رو خواهند شد که توجه نکردن و استمرار هر یک از آن‌ها می‌تواند خود منشأ بروز اختلالات جدیدی شود که در برخی مواقع تنها با تعویض قطعه معیوب خاتمه می‌یابد.

آموزش هارد به هارد کردن

البته اگر هارددیسک شما ایرادی پیدا نکرده و صرفاً قصد ارتقا آن را دارید، می‌توان با اتصال SSD جدید از طریق یک کابل یو‌اس‌بی اصطلاحاً اطلاعات را هارد به هارد کرد. البته اگر خواهان انتقال محتویات به هارددیسک جدید هستید اوضاع کمی پیچیده خواهد شد. بدین منظور ابتدا بایستی پس از باز کردن مادربرد به دنبال سوکتی که هارددیسک اصلی به آن متصل است و اصولاً با نام  IDE۱ شناخته می‌شود بگردید؛ با دنبال کردن آن به دو کانکتور خواهید رسید که به طور معمول یکی از آن‌ها به عنوان رزرو استفاده می‌شود.

برای آنکه مادربرد دریابد کدام درایو اولی است و کدام‌ یک دومی، جامپرهایی روی خود درایو وجود دارد که باید جداگانه تنظیم شود. برای اتصال هارددیسک رزرو بهتر است به توضیحات ارائه شده بر روی لیبل آن مراجعه کنید و یا به وب‌سایت شرکت سازنده آن سری بزنید. پس از یافتن و متصل کردن هارد Slave به منبع تغذیه سیستم را یک‌بار ریست کنید. اکنون هارددیسک دوم به سیستم متصل است و از طریق نرم‌افزارهای مختلف می‌توانید آن را پارتیشن بندی کرده و سپس اطاعات را منتقل کنید.

تهیه نسخه پشتیبان از هارد اصلی

اگر طی کردن مراحل ذکر شده برای شما کمی پیچیده است، می‌توانید به صورت دستی از تمامی اطلاعات خود فایل پشتیبانی تهیه کرده و آن را بر روی فلش مموری یا هارد اکسترنال قرار دهید.

تهیه نسخه پشتیبان کامل در هنگام بروز مشکل، کامپیوتر شما را به روز اول خود بازمی‌گرداند بدون اینکه ذره‌ای از اطلاعات آن از بین رفته باشد. برای ایجاد نسخه پشتیبان کامل می‌توانید از نرم‌افزارهای مخصوص این کار و یا قابلیت پشتیبان گیری ویندوز استفاده کنید. از آنجایی که پشتیبان کامل نیاز به فضای زیادی دارد، این نرم‌افزارها پس از تهیه نسخه اولیه پشتیبان در زمان‌های بعدی تنها از فایل‌هایی که تغییر کر‌ده‌اند پشتیبان تهیه می‌کنند تا در زمان ذخیره‌سازی و فضای هارد شما صرفه‌جویی شود.

سازندگان این گونه نرم‌افزارها فکر همه چیز را کرده‌اند و در حد امکان فرآیند پشتیبان گیری را ساده کرده‌اند تا کاربر معمولی هم بتواند به راحتی با آن تعامل داشته باشد. اگر هم از قصد دارید از ابزار پشتیبان گیری ویندوز استفاده کنید می‌توانید با مراجعه به گزینه Manage space در قسمت Backup and Restore که در کنترل پنل ویندوز وجود دارد نسخه‌های پشتیبان قدیمی را پاک کرده و فضای بیشتری آزاد نمایید.

انتخاب هارد جدید

پس از آنکه به تفاوت‌های میان هادر های HHD و حافظه‌های SSD پی بردید، نوبت به انتخاب قطعه مورد نظر با توجه به بودجه، فضای مورد نظر و صد البته میزبان ابعاد و ضخامت آن می‌رسد. توجه داشته باشید که به طور معمول این قطعات در ابعاد 3.5 و  2.5 اینچی تولید می‌شوند که هریک از ضخامت خاصی برخوردار هستند، از این رو بهتر است پس از باز کردن هارد معیوب آن را به فروشنده نشان دهید تا متناسب با آن پیشنهادهایی به شما ارائه کند.

به طور معمول هارد های 2.5 در سه رنج 12.5 ، 9.5 و 7 میلی‌متری تولید می‌کنند که از مدل 12.5 میلی‌متری بیشتری در سیستم‌های رومیزی با توجه به فضا بیشتر استفاده می‌شود. در شرایط عادی اصولاً از هارددیسک‌ها و SSD هایی با ضخامت 9.5 استفاده می‌شود، البته جایگزینی آن‌ها با مدل 7 میلی‌متری هیچ تبعاتی به همراه نخواهد داشت.

پس از انتخاب قطعه مورد نظر و پیش از تعویض آن  بهتر است از تمامی درایورهای سخت‌افزار دستگاه خود فایل پشتیبان تهیه کنید و آن را به یک فلش مموری منتقل نمایید تا پس از تعویض هارد و سپس نصب سیستم‌عامل جدید با مشکل مواجه نشوید. در قدم بعدی اگر از هارد قدیمی خود قصد استفاده ندارد بهتر است تمامی اطلاعات آن را فرمت نمایید و یا از نرم‌افزارهایی همچون Darik’s Boot و Nuke برای اطمینان خاطر استفاده کنید.

نصب درایور جدید

پس مطالعه مطالب فوق و آماده ساز‌ی قطعه جایگزین، ابتدا از جدا بودن کابل برق اطمینان حاصل کرده و سپس باتری آن را خارج نمایید. پس از جدا کردن بدنه پشتی قاب دستگاه بدون شک به اولین قطعه‌ای که برخورد خواهید کرد هارددیسک و حافظه‌های رمی است که قابلیت ارتقا را دارا می‌باشند. به یاد داشته باشید که ممکن است قاب پشتی لپ‌تاپ شما برای باز شدن نیاز به باز کردن پیچ‌هایی داشته باشد از این رو کمی حوصله به خرج دهید.

در این مرحله پیچ‌های کوچکی که مانع جابه‌جا شدن هارددیسک هستند را باز کرده و دقت نمایید که حتماً با یک پیچ گوشتی مغناطیسی این کار صورت گیرد زیرا در صورت سهل انگاری ممکن است این قطعات ریز به داخل برد اصلی فرو ریزند.

پس از انجام این کار با کمی فشار هارددیسک به عقب، آن را از سوکت های نگاه دارنده جدا کنید.

در انتها کافیست هارد جدید را جایگزین نمونه قدیمی کرده و پس از جا زدن و گیر افتادن اسلات های متصل کننده، پیچ‌های نگه دارنده را همچون روز اول محکم نمایید.

برای صحت از برقراری تماس می‌توانید پس از روشن کردن مجدد دستگاه به قسمت تنظیمات بایوس رفته و سپس اطلاعات هارد جدید را بررسی نمایید.


/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *