صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختتامیه نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی برگزار شد

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۱:۵۱
کد خبر: ۸۷۴۶۳
خبرگزاری میزان - اختتامیه نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با تقدیم 10 تندیس و 4 تقدیر به فعالان فرهنگی پایان یافت.
به،  این مراسم با حضور حمید رضا کفاش، معاون فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید محمد بهشتی، هنگامه مفید و جمعی از فعالان فرهنگی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان برگزار شد.

عباس صالحی با تصریح این مساله که هدف از برگزاری جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی مورد توجه قرار گرفتن کالاهای فرهنگی داخلی است، گفت :«حدود 15 میلیون کودک زیر 15 سال در ایران زندگی می‌کنند که این جمعیت را یک بازار مصرف مستعد می‌شناسیم.»

 

وی با اشاره به 20 میلیون خانوار ایرانی و وجود سبد کالای مصرفی آنان، از اهمیت جایگاه کودک در این سبد و حذف کتاب از این سبد سخن گفت و خاطرنشان کرد: «کتاب و کتابخوانی در معرض هشدار است. در این کارهایی که در این مجموعه آماده شده است، به اتفاقات خوب امیدواریم. این جشنواره فرصت یک تجمیع را پدید آورده است. اکنون یک گنجینه‌ یا موزه داریم از چیزهایی که سال‌های اخیر پدید آمده است.»

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استلزام سرمایه‌گذاری در کتاب و اسباب‌بازی، نسبت به «خلق فرصت برای خلق تولیدات بهتر در فضای پر رقابت اما پر تاثیر» ابراز امیدواری کرد.

فریدونی، دبیر نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی در ابتدای مراسم با اظهار این نکته که در این دوره 1800 اثر اعم از لوازم التحریر، کتاب و اسباب‌بازی به دبیرخانه ارسال شده است، به برگزیده شدن 10 اثر و تقدیر از 4 اثر اشاره کرد.

بهشتی نیز در یک سخنرانی مفصل به ابعاد مختلف رابطه شی و زندگی مدرن ایرانی پرداخت. وی با بیان اینکه در گذشته نه چندان دور اشیا توامان واجد معنا و کارکرد بودند، تفکیک این دو مقوله در عصر حاضر را تشریح کرد. وی تصریح کرد: «در گذشته مسجد و حمام شعر خود را می‌سرودند.»

وی افزود: «استنباط من در این است که جامعه در حالت گذار است و در یک بحران به سر می‌برد و این بحران سیطره کمیت برماست که از ده چهل ظهور پیدا کرده است و نمونه آن نامگذاری خیابان‌هایی است که با متراژ شناخته می‌شوند.»

این سیاستمدار فرهنگی با تاکید بر اینکه در دهه هفتاد تمنای کیفیت آغاز شد، از طلب نشدن آن در حال حاضر ابراز تاسف کرد و گفت: «نماهای منزل نشان تمنای کیفیت است؛ ولی برخی بناهای حرامزاده تولید می‌شود که نمی‌گذارند آنچه مربوط به فرهنگ خودمان است تجربه شوند.»

هنگامه مفید نیز که به جای مرضیه برومند در این مراسم شرکت کرده بود با اشاره به اینکه نمی‌داند چرا باید از عروسک‌های غربی در کشور استفاده شود، راه برون رفت از این معضل را سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی دانست.

مجید قادری، به نمایندگی از هیئت داوران با قرائت بیانیه تاکید کرد فعال‌ترین بخش این حوزه، بخش خصوصی بوده است که نشان دهنده ظرفیت‌های آن است. وی با اشاره به قدرت اسباب‌بازی‌ها، تقاضا ثبت بازی‌های بومی، محلی و ملی کرد و از اهمیت آن سخت گفت.

در انتهای این مراسم در سه بخش از برندگان تقدیر شد که به شرح ذیل است:

در بخش کتاب و اسباب‌بازی تندیس و تقدیر به ترتیب به افراد زیر تقدیم شد به

1-مسعود گلابی از انتشارات شهر قلم

2-فاطمه جمالی از انتشارات پیک ادبیات

3-کاظم طلایی از انتشارات طلایی

در بخش نوشت‌افزار:

1-رضا حدیدی از شرکت آزاده

2-حجةالسلام و المسلمین از بچه‌های آسمانی

3-محمدجعفر کبریایی و محمد حسن زمان وزیری از دو شرکت پرسام و قاصدک

در بخش اسباب‌بازی و سرگرمی:

1- امین سهرابی از شرکت گنجفه

2-محمدحسین متولی از شرکت هوپا

3-کیانوش شریفی از شرکت کیان بسپار

همچنین از عظیمی از موسسه فرهنگی چهارباغ، محسن رجبی از شرکت بازی تاب، رحمت الله یغماییان از شرکت شادی رویان و علی کندی تقدیر شد.

در این مراسم در نماهنگی به  دلایل برگزاری چنین جشنواره‌ای و شیوه انتخاب آثار پرداخته شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *