صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا پنتاگون در مورد "افغانستان" حقایق را می‌گوید؟

۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴:۲۸
کد خبر: ۸۷۴۵۵
خبرگزاری میزان - "نیویورک تایمز" می‌نویسد، مقامات نظامی آمریکا در حالی اطلاعات نادرست به مردم برای حمایت از جنگ در افغانستان ارائه می‌دهند که سازمان ملل اطلاعات جدید و متضادی را در این رابطه ارائه کرده است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از نیویورک تایمز، سازمان ملل متحد اطلاعات جدیدی از پیشروی‌های طالبان در افغانستان منتشر کرده و در مورد وضعیت نابسامان امنیتی در این کشور هشدار داده شده است. همچنین سازمان ملل به مقامات نظامی آمریکا پیشنهاد داده است تا در مورد اتفاقات و اوضاع افغانستان صادق باشند.
 
سقوط شهر قندوز در دو هفته پیش، نشانه قدرت طالبان بود که کنترل این شهر را از سیطره نیروی امنیت ملی افغانستان خارج کرد. نیروهای امنیتی افغانستان تلاش زیادی برای دفاع از مناطق تحت کنترل خود نکردند.
 
اطلاعات جدید سازمان ملل تصویری مبهم از گسترش نفوذ طالبان را ترسیم کرد که از زمان سرنگونی حکومت طالبان در سال 2001 میلادی تا به حال اتفاق نیافتاده بود.
 
بر اساس این اطلاعات که تا اوایل ماه سپتامبر را در بر می‌گیرد، مقامات سازمان ملل سطح تهدید طالبان را «بالا» یا «خیلی زیاد» ارزیابی می‌کنند، در حدی که نیمی از مناطق اداری کشور در خطر سقوط قرار دارند.
 
این اطلاعات سازمان ملل با ارزیابی‌های ژنرال «جان کمپبل» فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان که هفته گذشته به «کمیته نظامی سنا» ارائه داد، در تضاد می‌باشد.
 
وی گفت: نیروهای امنیتی افغانستان شهامت و استقامت خوبی از خود نشان دادند. این نیروها از مناطق تحت کنترل خود محافظت می‌کنند و دولت افغانستان وضعیت کابل، پایتخت‌های ولایتی و تقریبا تمام مراکز مناطق را تحت کنترل  خود دارد.
 
شهرهای اصلی افغانستان مدت‌هاست تحت حمله طالبان قرار دارد و جنگجویان این گروه در هفته‌های اخیر دسترسی به بزرگراه ولایت «بغلان» را قطع کردند. برخی از مناطق دیگر مانند «موسی قلعه» در ولایت هلمند و «چهارچینو» در ولایت ارزگان، ظاهرا تحت کنترل دولت قرار دارد، اما نیروهای نظامی افغانستان تنها در ساختمان‌های دولتی حضور دارند و طالبان بطور مداوم به این مکان‌ها حمله می‌کنند.
 
مقامات دولتی می‌گویند که ژنرال کمپبل تنها در مورد چالش‌های رو در روی نیروی امنیتی افغانستان و تقسیم قدرت سیاسی در دولت وحدت ملی صادق بوده است. این مقامات معتقدند که اوباما پس از صدور فرمان خروج بیشتر نیروهایش از افغانستان درک کرده است که نیروهای امنیت ملی افغانستان قادر به برقراری امنیت در تمامی مناطق نمی‌باشند.
 
این مقامات دولتی افزودند: نیروهای افغانستان به سختی می‌جنگند و متحمل تلفات زیادی می‌شوند، اگرچه آنها در کنترل و حفظ شهر قندوز شکست خوردند و هنوز هم قادر به انجام حملات هوایی نمی‌باشند.
 
اما تضاد میان ارزیابی پنتاگون و اطلاعات منتشر شده توسط سازمان ملل، موجب شده است که دوباره خاطرات پوشاندن حقایق توسط پنتاگون برای جلب حمایت مردم از جنگ را بیاد بیاوریم. مقامات آمریکا در جنگ‌های ویتنام و عراق نیز مانند افغانستان اطلاعات اشتباه ارائه می‌کردند.
 
مقامات نظامی آمریکایی تاکنون اغلب ارزیابی‌های نادرستی از جنگ در افغانستان ارائه نموده‌اند و گزارش‌هایی را که با اهداف آن‌ها در تضاد می‌باشند را نادیده می‌گیرند.
 
اوباما به درخواست مقامات افغانستان، در حال بررسی خروج و یا تمدید حضور 9 هزار و 800 نیروی نظامی خود در افغانستان است.
 
از آنجایی که آمریکا در افغانستان نیروهای نظامی و پروژه‌های اقتصادی دارد، کنگره و مردم این کشور می‌بایست در مورد موفقیت و یا شکست مأموریت آن‌ها آگاهی داشته باشند.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *