صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دست دادن من با اوباما اتفاقی بود / یک دقیقه هم طول نکشید

۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶:۴۰
کد خبر: ۸۷۴۲۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان- وزیر امور خارجه کشورمان گفت: به نظر می‌رسد اوباما نه برای دست دادن با من بلکه برای دست دادن با رئیس‌جمهور روحانی برنامه‌ریزی کرده بود. پس دست دادن من با رئیس‌جمهور آمریکا اتفاقی بود.
 به گزارش گروه سیاسی میزان، نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز این کمیسیون، با ابراز نگرانی اعضای این کمیسیون از رفتار ناشایست شیخ‌نشین امارات با معلمین ایرانی، گفت: از دید این کمیسیون این قبیل رفتارها متأثر از تأثیرپذیری شیخ‌نشین‌های خلیج فارس از عربستان سعودی بوده و خلاف حقوق و نزاکت بین‌المللی است.

وی با تأکید بر اجرای فرامین مقام معظم رهبری درباره جنگ نرم، افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان صداوسیما بر  جنگ نرم تأکید کردند و مردم و مسئولین را نسبت به آن آگاه فرمودند، از این رو در این نشست وظایف کمیسیون امنیت ملی در این باره و راه‌های پاسخ به دغدغه‌های مقام معظم رهبری درباره جنگ نرم بررسی شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به حضور ظریف وزیر امور خارجه برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان مجلس، تصریح کرد: در این نشست سؤال مقیمی نماینده بهشهر و نکاء و گلوگاه درباره علت دست دادن وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شد که ظریف در پاسخ به این سؤال اعلام کرد که معمولا رؤسای جمهوری پس از ابراز سخنرانی خود، صحنه را ترک می‌کنند، اوباما هم پس از سخنرانی‌اش، جلسه مجمع را ترک کرد.

شفیعی گفت: ظریف افزود که به نظر می‌رسد اوباما نه برای دست دادن با من بلکه برای دست دادن با رئیس‌جمهور روحانی برنامه‌ریزی کرده بود. پس دست دادن من با رئیس‌جمهور آمریکا اتفاقی بود، اما آن‌ها برای رو به رو شدن با رئیس‌جمهور ایران برنامه داشتن که البته میسر نشد، بنابراین آنچه که من انجام دادم رسم ادب اسلامی بود، چرا که اوباما به طرف من آمد و دست داد. مجموعا یک دقیقه‌ای طول کشید، از طرف دیگر اوباما گفت که درباره برجام زحمت زیادی کشیده شده باید در اجرای آن کوشا باشیم.

وی گفت: در این نشست همچنین سؤال قاضی‌زاده هاشمی مطرح شد و پرسید که چرا کشتی نجات که قرار بود به کمک مردم یمن بشتابد، از پهلو گرفتن در بندر الحدیده خودداری کرد و به سمت جیبوتی رفت؟ گفته می‌شود تماس تلفنی آقای کری وزیر خارجه آمریکا با شما باعث این کار شد، که ظریف در پاسخ به این سؤال تأکید کرد که هیچ تماس تلفنی بین من و کری در این ارتباط صورت نگرفت. انحراف مسیر کشتی نجات از بندر الحدیده به سمت جیبوتی یک تصمیم کاملا داخلی بود و موضوع از قبل برنامه‌ریزی شده بود. تنها تماس تلفنی که در ارتباط با کشتی نجات با من گرفته شد، تماس دبیرکل سازمان ملل متحد بود که من هم نپذیرفتم. ایشان از همان ابتدا تقاضا داشتند که کشتی نجات اعزام نشود. ارتباط ما و آمریکا فقط محدود به مسائل هسته‌ای است و درباره هیچ موضوع دیگری مذاکره نمی‌کنیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت‌ ملی مجلس، با اشاره سؤال ندیمی نماینده مردم لاهیجان از ظریف، گفت: ندیمی در نشست امروز گفت که چرا در فرودگاه‌های عربستان از تیم‌های فوتبال ایران انگشت‌نگاری بعمل می‌آید؟ رفتار کشورها در روابط بین‌الملل مبتنی بر اصل رفتار متقابل است. اگر سعودی‌ها انگشت‌نگاری کردند ما هم از ورزشکاران آن‌ها انگشت‌نگاری کردیم، از طرف دیگر در مجموع شش سؤل از وزیر خارجه به عمل آمد که در نهایت قادری، طبیب‌زاده‌نوری، قاضی‌زاده‌هاشمی و ندیمی قانع شده و آقایان مقیمی و قاضی‌پور قانع نشدند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *