صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چالشهاي پيش‌ روي ائتلاف

۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷:۲۷
کد خبر: ۸۷۱۶۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان - پس از گذشت بيش از يک سال از ائتلاف به اصطلاح ضد داعش آمريکا با 60 عضو، جهان شاهد يک حقيقت و واقعیت بوده و آن نداشتن عزم و اراده اين ائتلاف براي مبارزه با تروريسم است چنانکه ائتلاف مذکور در مواردي حتي به ارسال سلاح براي تروريستها پرداخته است.
بحران تروريسم در حالي بحران آوارگان و پناهجويان را ايجاد و راهي دروازه‌هاي اروپا ساخته که در روزهاي اخير ائتلافي جديد عليه تروريسم شکل گرفته است. ائتلاف جمهوري اسلامي ايران، سوريه، عراق و حزب‌الله لبنان دستاوردهاي گسترده‌اي در مبارزه با تروريسم داشته‌ است، بسياري از کشورها با آگاهي از عدم اراده ائتلاف آمريکا به همگرايي با ائتلاف مقاومت روي آورده‌اند که روسيه و چين از اين جمله هستند.

اين کشورها در حالي در کنار ائتلاف مقاومت قرار گرفته‌اند که حمايت واحد آنان از ارتش سوريه و عراق در مبارزه با تروريسم نتايج ملموس به همراه داشته و نور اميد را در ميان جهانيان براي ريشه‌کن‌سازي تروريسم و برقراري امنيت در منطقه روشن ساخته است.

ائتلاف مذکور در حالي هر روز با پيوستن و حمايت‌هاي کشورهاي بيشتري همراه مي‌گردد که يک نکته اساسي براي تحقق اهداف اين ائتلاف مطرح است که نقشي تعيين‌کننده در عملکردهاي اين ائتلاف و آينده تحولات منطقه خواهد داشت.

آنچه مشهود است گروه‌هاي تروريستي محور تقابل ائتلاف مذکور است که مبارزه با آنان محور تشکيل اين ائتلاف بوده است. هر چند داشتن برنامه‌اي منسجم و کارآمد براي مبارزه با تروريستها در عراق و سوريه امري مهم و تاثيرگذار است اما نکته‌اي که از آن مهمتر مي‌نمايد مقابله با تحرکات خرابکارانه و کارشکنانه اربابان و حاميان اين گروه‌ها است. بررسي تحولات اخير سوريه نشان مي‌دهد که ترکيه، ارتجاع عربي، رژيم صهيونيستي، آمريکا، انگليس و فرانسه و برخي سران ناتو، فضايي سنگين را عليه ائتلاف مذکور در پيش گرفته‌اند و آشکارا به حمايت از تروريستها تأکيد دارند.

آنچه در رفتار آنها دیده مي‌شود آن است که هيچ اراده‌اي در آنها براي مبارزه با تروريسم وجود ندارد و صرفا به دنبال منافع سلطه‌گرايانه خود هستند. رفتاري که يک اصل را آشکار مي‌سازد و آن اينکه راه ائتلاف جمهوري اسلامي، روسيه، عراق و سوريه، مقاومت لبنان از راه غرب جدا است و جايي نيز براي مذاکره وجود ندارد.

جهان در حالي گرفتار بحران تروريسم است که غرب رفتارهاي حمايتي گسترده‌اي از تروريستها صورت مي‌دهد که ورود به عرصه رفتاري آنها برابر با مشارکت در ترويج و گسترش تروريسم خواهد بود.

اکنون مي‌توان گفت که مبارزه ائتلاف غرب صرفاً با تروريسم نیست بلکه با حاميان منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي تروريستها نيز هست که راهي دشوار را پيش‌روي ائتلاف شرق قرار داده است. البته هر روز به رويکرد جهاني به ائتلاف افزوده مي‌شود و اين تقويت‌کننده مواضع آن در برابر تروريسم و حاميان آنان خواهد بود.

قاسم غفوری -



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *