صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تخصیص اعتبار حمایتی به سمن‌های فعال هنر و فرهنگ

۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۸۷۱۰۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران گفت: با توجه به تشکیل کمیته‌های امور هنری، فرهنگ، رسانه، روابط عمومی و نیز آموزش و پژوهش شناسایی سمن‌های پویا، تخصیص اعتبارات حمایتی ستاد به آنان باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی میزان، رئیس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران گفت: با توجه به جایگاه ویژه شعر حافظ در دنیا آنگونه که باید به شعر حافظ درکشور توجه نشده است.

الهه راستگو عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شهر تهران در همایش گرامیداشت روز حافظ که شب گذشته باحضور لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، احمد مسجدجامعی عضو شوای اسلامی شهر تهران و فاطمه گودرزی هنرمند سینما و تلویزیون در سالن همایش های ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران برگزار شد ضمن تبریک این روز به اهالی فرهنگ و ادب به جایگاه ویژه حافظ نه در ایران بلکه در دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: حافظ از بزرگترين شاعران غزل سرايی است که نميتوان او را از سنخ شاعران تک بعدي دانست و شاید همین مسئله مهمترین دلیل توسعه دامنه تاثیر اشعار این شاعر پارسی گو در جهان است.

وی افزود: متاسفانه در حالی که همواره از حافظ به عنوان شخصیت و عارفی متعلق به تمام بشریت یاد می شود آنچنان که باید درکشور توجه نشده و این در حالی است که بسیاری از شاعران برجسته اروپایی و دیگر کشورهای دنیا در زندگی و آثار خود از این ادیب تاسی جسته اند.

معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران به تغییر سبک نوشتار ادبی و زندگی بسیاری از شاعران دنیا از جمله گوته بزرگترین شاعر تاریخ آلمان پس از مطالعه دیوان حافظ اشاره کرد و گفت: این شاعر بی همتای پارسی گوی در تاجیکستان نیز از اهمیت و جایگاه قابل تأملی برخوردار است و مردم این کشور دیوان حافظ را مقدس می دانند.

راستگو با بیان اینکه شیوایی سخن و مرتبه معنوی این شاعر نه تنها اشعار شعرای تاجیک، بلکه آداب و رسوم مردم این کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده است تصریح کرد: تسلط بر حافظ خوانی به عنوان ملاکی جهت پذیرش مدرک تحصیلی و یا قرارگیری حافظان دیوان حافظ در ردیف حافظان قرآن از جمله دلایل اهمیت شعر حافظ در تاجیکستان و جایگاه فیلسوفانه و از سویی معنوی وی است که متاسفانه در ایران مغفول مانده است.

وی موسیقی منحصر به فردکلمات و نگرش زیبای حافظ بر مفاهيم ازلي-ابدی را از جمله موضوعات درخور توجه شعر حافظ و قابل تدریس در مدارس و دانشگاههای کشور به عنوان یک مرجع غنی ادبیات فارسی ذکر کرد و اظهار داشت: به تعبیری دیگرشعر حافظ مرجعی مملو از مضامین بشردوستانه، انسانی و آموزه‌های اخلاقی است که نه تنها با گذشت زمان ارزش ادبی آن تنزل نیافته بلکه به تناسب هر دوره از موضوعی نغز، جدید و قابل تامل برخوردار است.

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران هر اندازه تاکید در توجه بیشتر به این شاعر پارسی گو و تدریس موشکافانه ابیات آن را در مقابل ارزش بی شمار این اثر و فرزانگی مبدع آن ناچیز خواند و افزود: متاسفانه بار دیگر باید تاکید کرد آنگونه که باید به این اثر ارزشمند ادبی توجه ای نشده است.


راستگو توجه بیشتر آموزش و پروش و آموزش عالی به دیوان حافظ و برنامه ریزی جهت سرفصل قراردادن آن به عنوان یک واحد آموزشی را از جمله راهکارهای ماندگاری و بسط جایگاه شعر حافظ دانست و یادآور شد: با توجه به مردمی بودن شعر حافظ و مخاطب پذیری آن در دنیا سازمانهای مردم نهاد فعال در عرصه فرهنگ و هنر نیز در صورت توجه بیشتر دولت و رفع برخی خلاها قادر خواهند بود اشعار این شاعر فرهیخته را الگویی جهت صدور،ترویج و توسعه فرهنگ ایرانی قرار دهند.

وی با بیان اینکه دیوان حافظ امروز با مخاطب پذیری قابل تامل خود در جهان به نوعی نماینده و بهترین وسیله بسط فرهنگ شرقی و بالاخص ایرانی محسوب می شود گفت: توسعه بیشتر این اثر ادبی برخوردار از فرهنگ غنی فارسی با درایت و برنامه ریزی های اصولی از سوی مسئولین کشور نه تنها دور از ذهن نبوده که امری حتمی و دستیافتنی است که البته بهره گیری از تجارب تخصصی سازمانهای مردم نهاد فعال در این زمینه مسیر تحقق هدف را کوتاه تر خواهد ساخت.

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شهر تهران در پایان از کارگروه فرهنگ، هنر و رسانه به عنوان یکی از کارگروههای 15 گانه ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران جهت بررسی معضلات و مشکلات فرهنگی و در نهایت رفع موانع این حوزه نام برد و خاطرنشان کرد: این کارگروه از وظایفی همچون آموزش سمن ها درسه حوزه هنر، فرهنگ و رسانه برخوردار بوده که با توجه به تشکیل کمیته های امور هنری، فرهنگ، رسانه، روابط عمومی و نیز آموزش و پژوهش شناسایی سمن های پویا در موضوعات ذکر شده و بررسی طرح های سمن های فعال در این حوزه ها و تخصیص اعتبارات حمایتی ستاد به آنان را نباید فراموش کرد.


تقدیر بازیگرسینما و نماینده مجلس از الهه راستگو

اهداء لوح تقدیر و تندیس از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بازیگران سینما و به الهه راستگو  عضو و معاون اداری و اجرایی  شورای اسلامی شهر تهران بخشی از همایش بزرگداشت حافظ بود.

اهداء تندیس، لوح و تقدیر غیر منتظره لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی و  فاطمه گودرزی بازیگر مطرح سینما - تلویزیون و نیز سمن ها و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد مناطق 22 گانه  از دکتر الهه راستگو به جهت زحمات ستودنی ایشان درحوزه سازمانهای مردم نهاد یکی از بخشهای همایش بزرگداشت حافظ بود  به گونه ای که  علاوه بر سازمانهای مردم نهاد لاله افتخاری و فاطمه گودرزی نیزبا اهداء لوح و تندیس  به صورت جداگانه از ایشان تقدیر کردند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *