صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه‌ریزی دستگاه قضا برای 10 جرم اول کشور‌

۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۸۶۱۱۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان - الفت با استناد به برنامه‌ریزی قوه قضائیه برای کاهش جرائم در کشور، گفت: بر اساس این برنامه 10 جرم اول کشور، شناسایی و متناسب با آن برای کشور، استان و هر شهرستان برنامه‌ریزی شده است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت پیشگیری از وقوع جرم محمدباقر الفت که در راس هیاتی به استان سمنان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران  ضمن تبیین قانون پیشگیری از وقوع جرم و همچنین مهمترین اقدامات پیشگیرانه دستگاه قضایی در خصوص پیشگیری از جرایم انتخاباتی، جلوگیری از جرائم عمومی، سایبری و... اظهار کرد:70درصد جرائم کشور محدود به 50 عنوان جرم هستند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران برای کاهش جرائم در کشور، افزود: بر اساس این برنامه 10 جرم اول کشور، 10 جرم با فراوانی بیشتر هر کدام از استان‌ها‌ و شهرستان‌ها شناسایی و متناسب با آن برای کشور، استان و هر شهرستان برنامه‌ریزی شده است. ضمن اینکه متناسب با نوع و کیفیت 10 جرم اول هر استان و شهرستان، اقدامات پیشگیرانه، امنیتی، فرهنگی و ... برنامه‌ریزی می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به بلندبالا بودن لیست جرائم در ایران،خاطرنشان کرد: برخی از این جرائم در طول سال کمتر از تعداد انگشتان یک دست صورت می‌گیرد و یا حتی برخی از آنها یک‌بار نیز رخ نمی‌دهند اما فراوانی برخی جرائم در برخی استان‌ها ممکن است بیشتر و در استانی دیگر کمتر باشد.

محمدباقر الفت با بیان اینکه قتل در بین 10 جرم اول کشور نیست، ادامه داد: خوشبختانه قتل در کشورمان گستردگی و فراوانی زیادی ندارد.

عزم دستگاه قضا برای بالا بردن هزینه ارتکاب جرم

وی، با اشاره به کاهش سرقت‌ها در سمنان از عزم دستگاه قضا برای بالا بردن هزینه ارتکاب جرم خبر داد و گفت: برای کاهش جرم سرقت بیش از هرچیز به فعالیت‌های فرهنگی نیاز داریم. باید قبح تصرف در مال دیگران شکسته نشده و تصرف در مال دیگری امری بسیار مذموم معرفی شود. همچنین باید با فعالیت فرهنگی نشان دهیم که سارقان با این تصرف در مال غیر، دچار عقوبت اخروی زیادی می‌شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر این باید پیشگیری وضعی نیز صورت گیرد و به عبارتی به مردم آموزش دهیم که چطور و چگونه از اموال خود مراقبت کنند.

معاون دستگاه قضا، از ضرورت برنامه‌ریزی برای گروه‌های سنی پایین‌تر و بویژه یک تا هفت ساله‌ها سخن گفت و افزود: باید برای این گروه سنی یک برنامه جدی و کارآمد داشته باشیم. و با همکاری آموزش و پرورش و دیگر دستگاه‌های مسئول،چه در مهدهای کودک و چه در مدارس و دانشگاه‌ها برنامه‌های پیشگیرانه آموزشی داشته باشیم.

الفت،از انجام یک کار کاشناسی در این خصوص خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا یک پروتکل ملی تهیه شده که ظرف یک هفته آینده تفاهمنامه آن بین دستگاه قضایی و دستگاه‌های مختلف منعقد و عملیاتی می‌شود.

کاهش طلاق توافقی در استان سمنان

وی از کاهش طلاق توافقی در استان سمنان خبر داد و افزود: در دیدار مسئولان قوه با مقام معظم رهبری، معظم‌له تاکید ویژه کردند که همه مسئولان در جهت کاهش طلاق توافقی برنامه‌ریزی جدی داشته باشند و خوشبختانه استان سمنان در این خصوص پیش‌قدم شده و اقدامات خوبی انجام داده که نتیجه آن کاهش طلاق توافقی در این استان بوده است که جای خوشحالی و تقدیر دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه استان سمنان باید فراتر از پیشگیری در این خصوص باید به اقدامات پیش‌بینینانه بپردازد، تصریح کرد: از آنجا که استان سمنان وضعیت بسیار مطلوبی در پیشگیری دارد باید یک قدم فراتر از پیشگیری به اقدامات و برنامه‌ها و تدابیر پیش‌بینینانه بپردازد. ضمن اینکه در صددیم استان سمنان به عنوان یک پایلوت در تدابیر پیشگیرانه و پیش‌بینینانه مطرح شود.

تشکیل ستادهای استانی پیشگیری از جرائم انتخاباتی در استان‌ها

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ،از تشکیل ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی در دستگاه قضایی کشور خبر داد و گفت: با توجه به فعال‌سازی این ستاد در سطح ملی بزودی ستادهای استانی پیشگیری از جرائم انتخاباتی نیز در استان‌ها  کلید می‌خورد.

وی،با اشاره به تشکیل نخستین جلسه این ستاد در دستگاه قضا، افزود: مصوبات اولین نشست این ستاد تا پایان هفته‌جاری به منظور مقدمه‌چینی برای تشکیل ستادهای استانی به مراکز استان‌ها ارسال می‌شود.

معاون قوه قضاییه، با اشاره به اینکه اقدامات این ستاد در تخالف و تناقض با عملکرد و فعالیت‌های ستاد انتخابات کشور نیست، یادآوری کرد: ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی یک ستاد هماهنگ کننده است. ضمن اینکه تجربه چند انتخابات اخیر نشان داد که حضور دستگاه قضا در کنار عوامل برگزاری انتخابات به افزایش امنیت انتخابات کمک زیادی می‌کند.

الفت، اضافه کرد: دو انتخابات گذشته که از قضا دستگاه قضایی در آن حضور ملموس‌تری داشته ، کم‌هزینه‌ترین انتخابات در کشور بوده است و همین نشان می دهد حضور پررنگ تر دستگاه قضاییه به امنیت بیشتر انتخابات و افزایش مشارکت مردم در این رویداد مهم سیاسی کمک می کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *