ارائه مستندات از سوی درخواست کنندگان اعاده دادرسی به دبیرخانه دیوان عالی
خبرگزاری میزان - درخواست کنندگان اعاده دادرسی از دیوان عالی کشور باید درخواست و مستندات خود را به دبیرخانه دیوان عالی کشور تقدیم کنند.
وی افزود: درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور باید همراه مستندات موارد موضوع مادّه 474 قانون آئین دادرسی کیفری باشد تا شعب دیوان عالی کشور بتوانند پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد مادّه 474 قانون تصمیم مقتضی اتّخاذ نمایند.
وی اظهارکرد: بنابراین ارسال درخواست اعاده دادرسی توسط افراد حقوقی یا حقیقی به وسیله پست به علّت عدم احراز هویت درخواست کننده و نقص مستندات موجب انباشته شدن این گونه درخواست ها در دبیرخانه دیوان میشود.
معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی اضافه کرد: «غالب درخواستها که به وسیله پست به دبیرخانه دیوان ارسال شده ناقص بوده که دبیرخانه به علّت نقص درخواست از ارسال این گونه درخواست ها جهت ارجاع به شعبه معذور است. بنابراین متقاضیان اعاده دادرسی در اجرای مادّه 474 قانون آئین دادرسی کیفری باید درخواست خود را شخصاً یا توسط نماینده قانونی یا وکیل خود به دبیرخانه دیوان عالی کشور تسلیم نموده تا پس از تأیید کامل بودن مدارک توسط کارشناسان دبیرخانه مراتب جهت ارجاع به نظر معاون محترم قضائی برسد.»
ضمناً به استناد ماده 475 قانون آئین دادرسی کیفری به جز دادستان کل کشور و دادستان مجری حکم شخص محکوم علیه پرونده یا وکیل یا نماینده قانونی او و درصورت فوت یا غیبت محکوم علیه، همسر و وراث قانونی (وصی) او میتواند درخواست اعاده دادرسی نمایند. اغلب مشاهده می گردد که شاکی پرونده نیز به علّت رأی برائت برای متهم درخواست اعاده دادرسی از دیوان را دارد که این گونه درخواستها به علّت اینکه فاقد وجاهت قانونی است در دبیرخانه پذیرفته نمیشود و استدعای ما از درخواست کنندگان اعاده دادرسی این است که شخصاً یا وکیل و یا نماینده قانونی شخص محکوم علیه با مراجعه به دبیرخانه درخواست خود را تقدیم کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *