صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شباهت مافوق تصور این سیاره به زمین + تصویر

۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۷:۱۲
کد خبر: ۸۵۶۷۱
خبرگزاری میزان - سطح سرد و یخ‌زده یکی از دورترین اجرام آسمانی در منظومه شمسی شباهتی مافوق تصور با پوشش زمین در عصر یخبندان متعلق به میلیون ها سال پیش دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از  جام نیوز؛ در جدیدترین تصاویر بدست آمده از سیاره کوتوله پلوتون توسط کاوشگر فضایی New Horizons کارشناسان ویژگی‌های غیر عادی و منحصر بفردی را در پوسته سطح این سیاره کشف کرده‌اند. 

گفتنی است، بر اساس این تصاویر نوعی پوسته ترک ترک شده در سطح این سیاره مشاهده می‌شود. 

کارشناسان اعتقاد دارند این صفحات ترک دار حاصل از تاثیرات تکنونیک و یا ناشی از گازهای یخ زده روی سطح سیاره کوتوله است. 

بررسی‌ها نشان می دهند، بر اساس مشاهدات چشم اندازی وسیع از ناهمواری های غیر عادی در سطح سیاره به چشم می خورد که باعث تحیر تیم پژوهشی Horizons New شده است. 

این تصاویر پهنه‌ای در حدود 530 کیلومتری را در سراسر سیاره پلوتو نشان می‌دهد که ترکیبی از رنگها و تصاویر آبی، قرمز و مادون قرمز است.

 به گفته تیم ژئوفیزیک و تصویر برداری GGI از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس ایالات متحده به نظر می رسد که ساختار زمین شناسی سیاره پلوتون شباهت بی‌نظیری با کره زمین دارد و ساختاری شبیه به پوست درختان زمینی و یا صحراهای زمین دراین کره وجود دارد. 

پژوهشگران اعتقاد دارند تغییر درجه ناشی از حرارت نور خورشید و تفاوت بسیار شدید دما در روز و شب سیاره پلوتون باعث یخ زدن گازهای روی این سیاره و ایجاد نقوش منحصر بفرد در چشم انداز آن می‌شود. 

کارشناسان بر اساس تصاویر بدست آمده از New Horizon در 10 ژوئیه سال میلادی جاری و استفاده از فیلترهای خاص طیف وسیعی از رنگ‌ها شامل رنگ زرد، نارنجی،قرمز و سایر رنگ‌های رنگین کمان را بر سطح و اتمسفر سیاره پلوتون شناسایی کرده‌اند.  

براساس فرضیه های فضایی مطرح امکان وجود حیات بیگانه در سطح این سیاره و زیر پوسته آن محتمل است. 

کارشناسان حتی بر این باور هستند که زیر پوسته به ظاهر سخت سیاره پلوتون اقیانوس‌هایی مایع وجود دارد که به دلیل نزدیکی به هسته سیاره دمای بالا برای رشد عناصر شیمیایی آلی جاندار را خواهند داشت. 

اکثر تصاویر مورد استفاده توسط پژوهشگران برای شناسایی نوع پوشش سطحی سیاره پلوتون و قمرهای آن از نزدیکترین فاصله مسافتی بین New Horizon و سیاره پلوتون در 14 جولای سال میلادی 2015 بدست آمده است.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *