آیا "افغانستان" به سرنوشت عراق دچار میشود؟
بسیاری معتقدند تصرف این شهر به دست طالبان درواقع مهمترین دستاورد این گروه پس از سال 2001 محسوب میشود.
وضعیت در قندوز نگرانکننده گزارش شده است؛ بنابه گزارش خبرگزاری شینهوا، ساکنان قندوز از کمبود موادغذایی رنج میبرند، مردم گرسنه هستند و بهای یک تکه نان از 10 افغانی به 50 افغانی افزایش یافته است.
ساکنان قندوز نیز میگویند دیگر به هیچ یک از 2 طرف درگیری، نه طالبان و نه نیروهای امنیتی دولت افغانستان اعتماد ندارند و تنها خدا میتواند جان آنها را نجات دهد.
روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی با اشاره به اینکه یک سال پیش سؤالاتی از این قبیل که آیا افغانستان مانند عراق شده، رد شده بود، نوشت: در افغانستان، با وجود افزایش بیثباتی، اعتماد به حکومت وحدت ملی نسبتاً بالا است.
بنابر این گزارش، در حال حاضر یک نیروی مناسب بینالمللی که تعداد آن به 13 هزار و دویست تن میرسد در افغانستان حضور دارند و بر خلاف عراق، نیرو های امنیتی افغانستان در مبارزه علیه طالبان مسلح رویکرد نسبتاً بهتری دارند و قربانی قومگرایی نشدهاند.
فایننشالتایمز نوشت: اگر ایالات متحده و ناتو برنامه خروج تقریباً تمامی نیروهای خود را اجرا کنند،عواقب فاجعهباری در انتظار دولت افغانستان خواهد بود.
این گزارش میافزاید: تنشهای قومی و قبیلهای در افغانستان و نیز عقب نشینی ائتلاف ناتو، زمینه تجدید حیات طالبان را فراهم ساخته است.
این نشریه با اشاره به اینکه تجدید حیات طالبان تا حدودی در آمارهای رسمی منعکس شده، نوشت: آمار تلفات غیرنظامیان در سال گذشته به بالاترین سطح خود رسید؛ در ماه نخست سال 2014، حدود یک هزار و 386 غیرنظامی و در نیمه نخست سال 2015 میلادی هزار و 592 تن کشته شدند.
فایننشال تایمز نوشت: میزان مرگ و میر در میان نیروهای امنیتی به مراتب بیشتر است؛ بیش از 5 هزار تن در سال جاری توسط طالبان کشته شدند، افزایش قتلهای هدفمند نشان دهنده سطح بالای خشونت است.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.