صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسابقه دانش‌آموزی «نور ابن‌هیثم» در سطح مدارس کشور برگزار می‌شود

۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۵:۰۱
کد خبر: ۸۴۷۰۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- مسابقه دانش آموزی «نورابن هیثم» در سطح مدارس کشور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همزمان با برگزاری نخستین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزار می‌شود.

به گزارش ، پرویز کرمی؛ دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی درباره برگزاری مسابقه دانش آموزی نور ابن هیثم اظهار داد: دبیرخانه جایزه مصطفی (ص) درنظر دارد به منظور ایجاد زمینه رشد استعدادهای درخشان و ترسیم افق‌های جدید در اذهان جامعه دانش آموزی و مشارکت مراکز آموزشی، رویدادی را تحت عنوان «مسابقه دانش آموزی نور ابن هیثم» برگزار کند.

وی افزود: موضوع این مسابقه دانش آموزی که در سطح مدارس کشور برگزار می‌شود بر اساس نام گذاری سال ۲۰۱۵ میلادی توسط یونسکو به نام سال جهانی نور و به مناسبت هزارمین سال تالیف کتاب المناظر توسط ابن هیثم دانشمند بزرگ ایرانی، در حوزه اپتیک و فوتونیک انتخاب شده است.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه بیان کرد: جایزه مصطفی (ص) درجهت تقویت بنیه علمی جهان اسلام در سطوح مختلف علمی، رویدادهای گوناگون را درسطوح دانش آموزی، دانشجویی تا سطوح بالای علمی پی ریزی کرده که این مسابقه در جهت تقویت علمی سطح دانش آموزی بنیان گذاری شده است و اهداف مهمی را دنبال می‌کند.

وی درباره اهم اهداف برگزاری این مسابقه دانش آموزی خاطر نشان کرد: توسعه آگاهی عمومی نسبت به رویداد جایزه مصطفی (ص)، گامی در راستای ترویج علم، ایجاد یک نهضت علمی و اثرگذار در بین مدارس و دانش آموزان کشور و تحکیم خودباوری، فرهنگسازی و گفتمان علم و ترویج فرهنگ و تمدن اسلامی بین نوجوانان کشور از جمله اهداف مهم برگزاری «مسابقه دانش آموزی نورابن هیثم» است.

دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی همچنین گفت: افتخار جهانی برای جمهوری اسلامی ایران و بازتاب قابل توجه این مسابقه، اقدامی در راستای اجرای طرح شهاب و ارائه ایده‌ها و الگوهایی برای تغذیه محتوایی تهیه کنندگان برنامه‌های علمی صدا و سیما از دیگر اهداف برگزاری این مسابقه دانش آموزی است.

کرمی درباره جایزه ابن هیثم بیان کرد: جایزه مسابقه دانش آموزی نور ابن هیثم پس از داوری دقیق توسط اساتید مجرب و متعهد به برندگان این مسابقه اهدا می‌شود که ۱۰۰ سکه تمام بهارآزادی به ۱۰۰ دانش آموز بر‌تر، نمایش دایمی ۲۰۱۵ فیلم بر‌تر با زیر نویس انگلیسی و به نام تولید کنندگان آثار بر روی سایت مسابقه و شبکه‌های صدا و سیما و اهدای تجهیزات آزمایشگاهی به ارزش ۱۰ میلیون تومان به ۱۰ مرکز آموزشی یا پژوهش سرای بر‌تر برای ایجاد فضای مناسب جهت تولید فیلم‌های علمی توسط دانش آموزان آن مرکز آموزشی یا پژوهش سرا اهدا می‌شود.

مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان درباره مفاهیم علمی گوناگون قابل‌استفاده در این مسابقه نیز گفت: بازتاب نور از آینه‌های گوناگون، آینه‌های مرکب شامل زیبابین و پریسکوپ، شکست نور و رفتار عدسی‌ها و منشور، اتاق تاریک، مباحث مربوط به سایه و سایه‌‌های شگفت، ترکیب و تجزیه رنگ‌ها، قطبش نور و تداخل و پراش نور از جمله مفاهیم قابل ارایه در این مسابقه دانش آموزی است.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: اندازه‌گیری طول‌ موج، خطاهای بینایی، رفتار چشم و موارد زیستی، پدیده فوتوالکتریک و فوتونیک مانند مخابرات نوری و صداهای لیزری، فیبرنوری، دانش و فناوری تصویربرداری و هر موضوعی که به دانش و فناوری و کاربردهای نور مرتبط باشداز دیگر مباحثی است که می‌توان در مسابقه دانش آموزی نورابن هیثم ارایه کرد.

گفتنی است، دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در سراسر کشور می‌توانند با تشکیل یک گروه دو یا سه نفره ایمیلی را به آدرس noor@mustafaprize. org ارسال کنند که دراین ایمیل باید به نام گروه، نام مدرسه، پایه تحصیلی و شهر و استان محل تحصیل خود اشاره کنند.

اطلاعات تکمیلی مسابقه شامل ضوابط دقیق ساخت فیلم‌ها (مدت حجم، امکانات مجاز و محدودیت‌ها)، ضوابط داوری، راهنمایی‌های فنی و هنری، منابع ایده، مهلت و نحوه ارسال آثار، زمان بندی مراحل بعدی، انجام ثبت نام نهایی داوطلبان و دریافت بسته فیلم‌های راهنما به ایمیل داوطلبان ارسال می‌شود.

بنا بر این گزارش، جایزه مصطفی (ص) با هدف تقدیر از دانشمندان جهان اسلام و توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و براساس سند اجرایی اینجایزه، دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رئیس شورای سیاست‌گذاری آن است.

جایزه علمی فناوری مصطفی (ص)، تلاش دارد تا برترین‌ دانشمندان جهان اسلام را بر اساس ارزیابی منصفانه و دقیق به عنوان طلایه‌داران عرصه علم و فناوری به جهانیان معرفی کند تا از این طریق، جایگاه دانشمندان اسلامی تقویت و زمینه برای ایجاد تمدن نوین اسلامی مهیا شود. از سوی دیگر رسیدن به مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران که از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری است، یکی دیگر از اهداف جایزه مصطفی (ص) به شمار می‌آید.

براساس اسناد مصوب جایزه، آثار برگزیده در ۳ حوزه تخصصی علوم و فناوری زیستی و پزشکی، علوم و فناوری نانو، علوم و فناوری ارتباطات و اطلاعات و همچنین یک اثر در حوزه عمومی، توسط چهره‌های برجسته علمی جهان اسلام داوری و معرفی می‌شوند و هر یک به مبلغ ۵۰۰هزار دلار دریافت خواهند کرد.

نخستین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دی ماه سال جاری همزمان با هفته وحدت مصادف با سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص) در ماه ربیع الاول برگزار خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *