صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران چهارمین صادرکننده سنگ آهن/ پیش بینی تولید 70 میلیون تنی سنگ آهن

۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰:۱۴
کد خبر: ۸۳۵۳۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - میزان صادرات سنگ آهن ایران در سالهای ۹۱- ۱۳۹۰ به ترتیب ۱۷ میلیون و ۳۴۳ هزار تن و ۲۰ میلیون و ۸۱۷ هزار تن ثبت شده است. این در حالی است که پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه میزان تولید کنسانتره سنگ آهن به ۷۰ میلیون تن برسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، سنگ آهن یکی از فراوان ترین عناصر فلزی روی زمین است که به همان نسبت گستردگی، یکی از مواد اولیه ضروری برای تولید فولاد به شمار می رود.

در حال حاضر میزان صادرات سنگ آهن ایران در سال های ۹۱- ۱۳۹۰ به ترتیب ۱۷ میلیون و ۳۴۳ هزار تن و ۲۰ میلیون و ۸۱۷ هزار تن ثبت شده است. این در حالیست که پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه (۱۳۹۴) میزان تولید کنسانتره سنگ آهن به ۷۰ میلیون تن برسد همچنین پیش بینی می شود تولید گندله سنگ آهن نیز به ۶۶ میلیون تن برسد.

هرچند که این کالای پر سروصدا طرفداران زیادی دارد اما به همان اندازه هم حرف و حدیث فراوانی دارد. برای آگاهی از وضعیت فعلی سنگ آهن گفت و گویی با فرزانه معصومی عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

در حال حاضر وضعیت صادرات سنگ آهن چگونه است و در سال گذشته میزان صادرات به چه اندازه بود؟
مجموع صادرات سنگ آهن در سال ۱۳۹۲ به ۲۲٫۵ میلیون تن رسید که پیش بینی می شود در سال گذشته هم دست کم 20 میلیون تن صادرات سنگ آهن داشتیم.

بر اساس سند چشم انداز میزان تولید فولاد باید به 55 میلیون تن برسد. برای تحقق این هدف نیازمند چه میزان سنگ آهن هستیم؟
برای این میزان تولید فولاد نیازمند 135 میلیون تن سنگ آهن هستیم .در حال حاضر تولید فعلی سنگ آهن در بخش های دولتی و خصوصی در مجموع حدود ۴۰ میلیون تن است که باید تا سال ۱۴۰۴ رشد بیش از 3 برابری در این زمینه داشته باشیم.

ضمن آنکه در حال حاضر مصرف داخلی سنگ آهن دانه بندی کشور سالانه حدود ۴٫۵ میلیون تن است که انتظار می رود میزان مصرف در سال جاری چندان تفاوتی با سال های گذشته نداشته باشد.

با این روند آزادسازی قیمت سنگ آهن را چگونه ارزیابی می کنید؟
به طور قطع آزاد سازی قیمت در بخش سنگ آهن نقش موثری در عرضه این ماده معدنی به بازار داخل خواهد داشت.

براساس آمار موجود، میزان ذخیره اکتشافی سنگ آهن کشور ۵٫۱ میلیارد تن است که ۲٫۸ میلیارد تن آن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است به گونه ای که ایران پس از کشورهای استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی چهارمین صادرکننده سنگ آهن محسوب می شود و چین امروز علاوه براینکه بزرگترین فولاد ساز جهان است، عنوان نخستین واردکننده سنگ آهن را به خود اختصاص داده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *