دامپزشکی همچنان نگران کمپین «مرغ نخوریم»/ مرغها هورمونی نیستند
خبرگزاری میزان - رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان تاکنون هیچ مجوزی برای واردات و استفاده از هورمون برای پرورش مرغ های گوشتی نداده است و مردم می توانند این محصول را با اطمینان مصرف کنند.
وی گفت: مکمل های غذایی و پروتئینی هیچ اثری در گوشت مرغ به لحاظ باقیمانده های پروتئینی ندارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: حتی اگر فرض کنیم که هورمون تزریقی برای مرغ های گوشتی استفاده می شود این هورمون در عضلات مرغ به ویژه در عضلات سینه مرغ قابل جذب نیست و از طرف دیگر از آنجا که هورمون باید به کرات به هر مرغی تزریق شود از آنجا که در مزارع پرورش انبوه داریم این کار امکان پذیر نیست. بنابر این شایعه استفاده از هورمون در پرورش مرغ گوشتی صحت ندارد.
خلج گفت: از دو سه سال گذشته تاکنون براساس نتایج آزمایشات و مطالعات سازمان دامپزشکی و سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری چیزی به نام هورمون در گوشت مرغ مشاهده نشده است.
وی تاکید کرد: مصرف کنندگان با اطمینان خاطر گوشت مرغ را مصرف کنند.
نیازی به استفاده از هورمون های رشد نیست
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: براساس اسناد موجود در 90 سال پیش مرغ گوشتی با خوردن 4،7 کیلوگرم دان در مدت 100 روز رشد می کرد اما امروز با اجرای اقدامات اصلاح نژادی رعایت اصول بهداشتی و مبارزه با بیماری های دامی مرغ در 5 هفته به رشد مطلوب می رسد. بنابر این نیازی به استفاده از هورمون های رشد نیست.
خلج همچنین در باره آخرین وضع بیماری آنفلوانزای فوق حاد به پرندگان افزود: با آغاز فصل سرما برنامه پایش این بیماری در 320 روستا و هزار و 300 مرکز پرورش صنعتی و سنتی آغاز شده است که در مرحله اول 19 هزار نمونه برداشت کردیم که در نتیجه آن موردی از بیماری مشاهده نشده است.
وی گفت: برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری شبکه های دامپزشکی کشور و همچنین پرورش دهندگان مرغ بومی و صنعتی آمادگی کامل دارند و می دانند در صورت مشاهده چه اقداماتی باید انجام دهند.
خلج تاکید کرد: مردم به هیچ وجه مرغ زنده نخرند و در منازل و معابر ذبح نکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی درباره وضع بیماری تب برفکی در کشور گفت: این بیماری در صدر بیماری های اقتصادی جمعیت دامی قرار دارد و به شدت خسارت زاست اما با تلاش های انجام شده در 6ماهه نخست امسال موفق شدیم میزان شیوع بیماری را در دامداری ها 65،2 دهم درصد کاهش دهیم.
خلج افزود: از آنجا که بیماری تب برفکی بیشتر در واحدهای صنعتی دام شیری شیوه دارد در 6ماه نخست امسال فقط 21 مورد دام شیری در معرض آلودگی بودند که تعداد بسیار کمی و در نتیجه مدیریت صحیح واکسیناسیون و استفاده از واکسن های با کیفیت بالاتر به این نتایج دست پیدا کردیم.
وی به اجرای دقیق ضوابط قرنطینه ای در مرزهای کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیمات گرفته شده واردات دام زنده از کشورهای آسیای میانه ممنوع است و علاوه بر این برای جلوگیری از ورود بیماری تب برفکی مرزهای شرقی کشور تحت کنترل و مدیریت است به طوری که هیچ گونه مجوزی برای واردات دام زنده از استان سیستان و بلوچستان داده نمی شود.
رئیس سازمان دامپزشکی درباره تأمین واکسن مورد نیاز برای کنترل بیماری تب برفکی افزود: برای تأمین واکسن مورد نیاز موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بخش خصوصی قراردادی منعقد کرده است که در نتیجه آن واکسن تب برفکی به میزان مورد نیاز تولید و عرضه خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *