صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

24ساعت تا برگزاری اولین جلسه دادگاه متهم نفتی/ فردا،زنجانی پای چه کسانی را به دادگاه باز می‌کند؟

۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰:۳۶
کد خبر: ۸۲۷۶۵
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- متهم پرونده نفتی این روزها در حالی در بازداشت به سر می‌برد که همانطور که سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده بود، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش فردا ساعت 10صبح برگزار می‌شود.

به گزارش بالاخره زمان رسیدگی به پرونده بزرگ 209جلدی متهم نفتی فرا رسید. حالا بابک زنجانی به خاطر پرونده بسیار سنگینی که  دارد، به پای میز محکمه ای که ریاست آن را قاضی صلواتی بر عهده دارد،کشانده می شود.

دی ماه سال 92بود که خبر بازداشت بابک زنجانی با نام کامل«بابک مرتضی زنجانی» در صدر اخبار رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت. غلامحسین محسنی اژیه،سخنگوی قوه قضاییه در همان روز و در خصوص بازداشت زنجانی،گفت: «بابک زنجانی با توجه به مسائل و اتهامات وارده در هفته‌های اخیر از سوی مراجع قضایی بازداشت شد


بسیاری از وکلا به پرونده زنجانی لقب یزرگترین و پیچیده ترین پرونده سالیان گذشته فساد مالی در کشور لقب داده اند حالا 641روز از بازداشت این متهم می گذرد 641 روزی که برای رسیدگی به این پرونده پیچیده دهها تیم تحقیقاتی فقط به خارج از کشور سفر کرده اند و صدها جلسه تحقیقاتی نیز برای رسیدن به نتیجه در داخل کشور در مورد این پرونده تشکیل شده است و او حالا با اولین جلسه رسیدگی به اتهاماتش تنها 24ساعت فاصله دارد.زنجانی قرار است صبح فردا با خودروی ویژه حمل زندانی برای حضور به دادگاه عمومی و انقلاب تهران پس از 641روز از اوین خارج شود.

این 641روز بازداشت برای زنجانی، پر از نقل قولها و نامه نگاری ها بود. پرونده ای که هر جلد آن 200صفحه دارد،اظهار نظر های زیادی را به همراه داشت.از خود متهم گرفته تا رئیس جمهور. این پرونده همچنین فرا دولتی بود، چرا که به قول سلطانی عضو کمیته رسیدگی به پرونده زنجانی،ردپای او در همه جا دیده می شود.بسیاری از نمایندگان معتقدند که زنجانی به تنهایی نمی توانسته یک شبه راه صد ساله را طی کند،به همین خاطر قطعا کسانی وی را در طی کردن این مسیر همراهی می کردند.


محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90  در همین زمینه می گوید: زنجانی وزرای دولت احمدی‌نژاد را فریفته بود و آنها صرفا به‌خاطر پیشبرد مسایل کشور به او اعتماد کرده بودند اما زنجانی از اعتماد آنها سوءاستفاده کرد.


پیش از این، مسعود میرکاظمی، عضو کمیسیون انرژی نیز به نقش بانک مسکن در این پرونده اشاره کرده بود و  گفته بود: این بانک طی نامه‌ای به کمیسیون انرژی اعلام کرد که 5/4میلیاردیورو پول بابک زنجانی در حساب است. اما پس از یک هفته و بررسی‌های لازم اعلام کردند که نه، نمی‌توانیم و 5/4 میلیاردیورو وجود ندارد.

 او همچنین به روابط زنجانی و سازمان تامین‌اجتماعی اشاره دارد و اینکه کمیسیون انرژی با مسوولان سازمان تامین اجتماعی وقت تماس گرفته و اعلام کرده که شما اجازه ندارید 120 شرکت را به‌نام آقای زنجانی ثبت کنید. زیرا پولی در کار نیست.پای سعید مرتضوی نیز در این پرونده گیر است و به نظر می رسد با بابک زنجانی همکاری هایی داشته است.

اگر چه بنا به گفته مسئولان قضایی پرونده زنجانی در طول رسیدگی قضایی صداقت لازم را نداشته است اما با توجه به ابعاد مختلف و پیچیده پرونده زنجانی،احتمال اینکه وی از نام های مختلف در دادگاه افشاگری کند زیاد است و باید منتظر دید زنجانی در برابر سوالات قاضی صلواتی چه پاسخ هایی می دهد.


نگرانی های بی مورد  مشاور عالی رئیس جمهور  از ترور زنجانی


هرچند در دو هفته گذشته اکبر ترکان، مشاورعالی رئیس جمهور در مورد زنجانی ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده بود:
شاید دستگاههای اطلاعاتی – امنیتی ما بیشترین کوشش خود را می‌کنند تا مبادا آن زنجیره‌ای که بابک زنجانی به آن وصل است، او را در زندان نزند.

همزمان با به دادگاه نزدیک شدن بزرگترین پرونده فساد مالی این سخنان از سوی ناظران در راستای تلاش جناح های سیاسی برای انحراف و تحت الشعاع قرار گرفتن دادگاه بابک زنجانی ارزیابی شد.


برخلاف اظهارات عجیب ترکان و تلاش های بسیار برای به ثمر نرسیدن دادگاه متهم سه هزار میلیاردی ششصد و چهل و یکمین روز بازداشت زنجانی هم بی آنکه خبری از سوءقصد یا ترور باشد،می گذرد و او فردا مسافر خط اوین-انقلاب خواهد بود. 11مهر اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات میلیاردر نفتی است و با توجه به ابعاد پرونده، احتمالا رسیدگی به تمامی این اتهامات در چند جلسه به سرانجام خواهد رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *