اعلام دلیل ساخت و سازهای غیر مجاز در محدوده حرم امام رضا (ع)
سابقه طرح جامع حرم مطهر امام رضا به چه زمانی بر می گردد؟
20سال پیش طرح جامعی برای حرم مطهر تهیه شد. اکنون نیز همان طرح در حال اجرا است.
ساخت و سازهای محدوده حرم در این طرح به چه صورت تعریف شده است؟
در این طرح سه رینگ تعریف شد که بر اساس آن نزدیک ترین محدوده به حرم تنها اجازه ساخت چهار طبقه روی پیلوت را دارند.
شکل این طرح به چه صورت است؟
شکل این طرح به صورت پلکانی است که در صورت تحقق به تصویری زیبا از ساخت و سازها در محدوده حرم دست می یایم.
آیا وجود این طرح برای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز موثر بوده است؟
این تعریف صورت گرفته است اما همواره تخلف هایی در ساخت و سازها وجود داشته است.
دلیل این امر با وجود اهمیت کنترل ساخت و سازها در محدوده حرم مطهر چیست؟
طرح جامع مشهد 17 سال پیش تدوین شده بود و بنا بر طرح قدیم در سه دسته کم، زیاد و متوسط مجوز ساخت داده شده بود. شورای اول شهر مشهد این نکته را مطرح کرده بود که از ظرفیت ساخت و سازها در محدوده اطراف حرم استفاده شود. در نتیجه دو طبقه بیشتر اجازه ساخت داده شد. اما وزارت مسکن و شهرسازی به این نکته اعتراض کرد و این رویه متوقف شد. در این میان برخی تا نیمه ساخت و ساز را پیش برده بودند. شورای دوم تصمیم گرفت در مورد ساختمان های نیمه کاره تصمیم گیری کند. شورای دوم نیز مجوز دو طبقه را که ملغی شده بود را دوباره تایید کرد اما استانداری نسبت به این موضوع اعتراض کرد و بحث و جدل هایی شکل گرفت. اما در فاصله تصمیم گیری، ساخت و سازهایی انجام شد.
جز ساخت و سازهایی که در این فاصله انجام شد، آیا ساخت و سازهای دیگرانجام شده است؟
خیر. شهرداری مشهد نسبت به تخلفات ساختمانی بسیار سخت گیر است به گونه ای که حتی 20 سانتی متر ساخت و ساز غیر مجاز نیز تخریب می شود.
در پایان لطفا بگویید چرا برخی از احکام کمیسیون ماده 100 که به تخلفات ساختمانی اشاره دارد اجرا نمی شود؟ زیرا در صورت وجود سختگیری از سوی شورای شهر و شهرداری مشهد با اجرا نشدن احکام این کمیسیون همچنان شاهد وجود تخلف در ساخت و ساز هستیم.
زیرا افراد با شکایت به دیوان عدالت از ظرفیت های قانونی سوء استفاده می کنند این درحالی است که بیش از 30 هزار حکم کمیسیون ماده 100 در مشهد داریم. همچنین بر این نکته تاکید می کنم حداقل می توان گفت در مشهد زمانی که حکم می خواهد اجرا شود شورای تأمین شهرستان برای مقابله با بحران تشکیل می شود.