صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تصویب الحاق تالاب هامون به شبکه جهانی انسان و «کره مسکون»/ تامین اعتبار این پروژه در برنامه ششم

۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶:۲۶
کد خبر: ۸۲۲۳۱
خبرگزاری میزان- رئیس انستیتو علوم و فناوری محیط زیستی اکو با اعلام این خبر که در جلسه کمیته ملی انسان و «کره مسکون» موضوع الحاق تالاب هامون به شبکه جهانی انسان و کره مسکون تصویب شد، گفت: استاندار سیستان و بلوچستان درباره تامین اعتبارات لازم برای اجرای این پروژه در طول برنامه ششم توسعه آمادگی خود را اعلام کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی ، اصغر محمدی فاضل موضوع الحاق تالاب هامون به شبکه جهانی انسان و کره مسکون از سال 92 و با سفر رییس سازمان حفاظت محیط زیست به استان سیستان و بلوچستان مطرح شد.

وی اظهار کرد: بعد از بررسی های انجام شده برای انجام این کار، دانشگاه محیط زیست به عنوان مشاور انتخاب و مطالعات پایه انجام شد، بعد از آن طرح اولیه برای یونسکو ارسال شد که مورد استقبال قرار گرفت.

وی گفت:امروز در جلسه ای با حضور علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان موضوع مورد بررسی بیشتر قرار گرفت و استاندار ضمن استقبال از اقدامات انجام شده آمادگی استان برای اجرای این پروژه را اعلام کرد.

سرپرست دانشگاه محیط زیست افزود: استاندار سیستان و بلوچستان درباره تامین اعتبارات لازم برای اجرای این پروژه در طول برنامه ششم توسعه اعلام آمادگی کرد.

فاضل ادامه داد: پیش بینی می شود موضوع الحاق هامون به شبکه جهانی ذخیره گاه های زیست کره در اجلاس جهانی انسان و کره مسکون که در مارس 2016 ( اسفند 94) در پرو برگزار می شود، مورد بررسی قرار گیرد.

رییس انستیتو علوم و فناوری محیط زیستی اکو گفت: الحاق به شبکه یونسکو سبب افزایش توجه جامعه جهانی به ارزش های طبیعی و فرهنگی منطقه و هماهنگی بیشتر نهادهای دولتی و نیز مشارکت مردمی در راستای حفاظت از تالاب هامون می شود.

فاضل ادامه داد: بعد از بررسی ها، منطقه ای با وسعت حدود یک میلیون هکتار شامل پناهگاه حیات وحش هامون و تالاب بین المللی هامون برای الحاق به شبکه جهانی انسان و کره مسکون تعیین شد.

نایب رییس کمیته ملی انسان و کره مسکون گفت: ذخیره گاههای زیست کره با نظارت یونسکو در کشورهای عضو سازمان ملل ایجاد می شوند تا ضمن حفظ ارزش های طبیعی و تنوع زیستی، توسعه پایدار و بهره مندی جوامع محلی از خدمات زیست بوم نیز مورد تاکید قرار گیرد.

وی افزود:تالاب بین المللی هامون سالها است در کنوانسیون رامسر ( معاهده ای در مورد حفاظت از تالاب های دنیا ) به ثبت رسیده که با توجه به اهمیت حفاظت از این تالاب و نقش آن در معیشت اهالی منطقه، مقرر شد به شبکه یونسکو ملحق شود.

فاضل گفت:در آخرین جلسه کمیته ملی انسان و کره مسکون که پنجم مهرماه با حضور اعضا برگزار شد، موضوع الحاق تالاب هامون به شبکه جهانی کره انسان و کره مسکون به تصویب رسید.

کمیسیون ملی یونسکو، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بنادر و دریانوردی و چند دانشگاه، موسسه و سازمان های مردم نهاد از اعضای این کمیته هستند.

تالاب بین المللی هامون یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود که با مساحتی حدود 5700 کیلومتر مربع و دامنه عمقی 1 تا 5 متر در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در منطقه سیستان واقع شده است.

مشکلات کم آبی چند سالی است حیات این حوضه آبی را تهدید می کند و از آنجا که معیشت تعداد زیادی از اهالی منطقه به وجود این تالاب وابسته است از این رو سازمان حفاظت محیط زیست رایزنی های زیادی را با افغانستان و مجامع بین المللی برای تامین حقابه آن انجام داده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *