صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسانه "پاکستانی": فاجعه منا علامت سوال بزرگ مقابل صلاحیت سعودی ها

۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷:۲۴
کد خبر: ۸۱۸۱۲
"فاجعه منا" یک علامت سوال بزرگ در برابر صلاحیت سعودی ها برای مدیریت حج قرار داده است آنها باید از اشتباهات خود درس بگیرند، این مطلب بخشی از مقاله ای با عنوان "فاجعه در مکه" است که در روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان منتشر شده است.
به گزارش، در این مقاله به قلم کمال صدیقی آمده است: بعد از فاجعه منا، چند سوال کلیدی مطرح است: آیا دولت عربستان درآمدهای خود را در راه های صحیح خرج می کند؟ در شرایطی که دولت عربستان اجازه می دهد هر روز به تعداد برج های بلند و مجلل و پل های بزرگ در اطراف مسجدالحرام افزوده شود، آیا این دولت چه تمهیداتی برای کنترل و مدیریت بحران در شرایط اضطراری که ممکن است هر لحظه به دلیل ازدحام جمعیت در موسم حج اتفاق بیفتد، انجام داده است؟
یکی از وزیران سعودی گفته است که بیش از یکصد هزار نیروی انتظامی در هنگام رخداد فاجعه منا، در آن منطقه مستقر بوده اند و حالا این انتقاد علیه سعودی های مطرح است که چرا نیروهایی را که آموزش های لازم را ندیده اند و فاقد توانایی لازم برای کنترل بحران و انجام عملیات نجات افراد هستند، در آنجا مستقر کرده است.
نویسنده این مقاله همچنین به نابسامانی ها و بی برنامگی های بعد از وقوع فاجعه اشاره کرده و نوشته است: تصاویری که در شبکه های اجتماعی از فاجعه منا منتشر شده، صحنه های بسیار فجیعی از تلنبار شدن اجساد قربانیان را نشان می دهد و درحالی که صدها جسد روی زمین و روی هم افتاده اند، کسی نیست که به این بحران رسیدگی کند و سعودی ها از بلدوزر برای جمع آوری اجساد استفاده می کنند. اگر تصاویر منشتر شده در شبکه های اجتماعی واقعی باشد، سوال های بیشتری درباره عملکرد عربستان مطرح خواهد بود.
در این مقاله آمده است: با وجود اینکه هر روز ساختمان های بیشتری با هدف درآمدزایی در اطراف مسجدالحرام ساخته می شود، اما تدابیر لازم برای احداث بیمارستان و مراکز درمانی کافی برای زمان وقوع بحران اتخاذ نشده است.
در پایان این مقاله آمده است: فاجعه منا می تواند دلایل متعدد و مختلف داشته باشد و لازم است که تحقیقات دقیق در این زمینه صورت بگیرد. این فاجعه یک علامت سوال بزرگ در برابر توانمندی سعودی ها برای مدیریت حج قرار داده است. آنها باید از این اشتباهات خود درس بگیرند.
طبق امار رسمی دولت پاکستان، تاکنون 42 پاکستان در فاجعه منا جان باخته اند و دهها نفر دیگر مفقود هستند.
فاجعه منا پنجشنبه هفته گذشته همزمان با روز عید قربان و هنگام حرکت حجاج برای انجام مراسم رمی جمرات بر اثر بی تدبیری مسوولان سعودی رخ داد.
در این حادثه دلخراش حدود دو هزار نفر از حجاج از کشورهای مختلف جان خود را از دست دادند و به گفته سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت ایران، بیش از این تعداد نیز مجروح شده اند. رسانه های عربستان تعداد قربانیان را یک هزار و 100 نفر اعلام می کنند.
بسیاری از کشورهای مسلمان و حتی کشورهای غیرمسلمان از رژیم عربستان به دلیل عملکرد ضعیف در برنامه ریزی و اجرای مراسم حج انتقاد کرده اند و بسیاری از کارشناسان معتقدند که برگزاری مراسم حج باید از انحصار عربستان خارج شود و اجرای این مراسم بزرگ اسلامی باید بطور مشترک از سوی کشورهای مسلمان و یا از طریق سازمان همکاری اسلامی مدیریت شود.
بسیاری شخصیت های مذهبی و سیاسی جهان نیز از جمله شخصیت های مذهبی و سیاسی پاکستان گفته اند که عربستان به دلیل اینکه امسال تمام توجه خود را معطوف حمله به یمن کرده و بخش عمده نیروهای نظامی و حتی انتظامی خود را در شهرها و استان های مرزی با یمن مستقر کرده است، به همین دلیل توجه کافی به امنیت جانی حجاج ندارد.
روز بیستم شهریور ماه نیز براثر سقوط یکی از جرثقیل های غول پیکر کنار مسجد الحرام، دست کم 118 نفر از حجاج کشورهای مختلف از جمله 11 نفر از حجاج پاکستانی جان باختند و نزدیک به 400 نفر دیگر مجروح شدند.
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *