رقابت اسلامآباد با دهلینو "پاکستان" را در عقبماندگی نگه داشته است
وی افزود: پاکستان باید از رقابت با هند برای همیشه دست بکشد و نگاه خود را به رفاه کشورش متمرکز کند.
سفیر سابق پاکستان در آمریکا که برای سه نخستوزیر سابق این کشور نیز بعنوان مشاور ویژه خدماتی را انجام داده است، در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه آیا اضطرابی در مورد عضویت دائمی هند در شورای امنیت نزد پاکستان وجود دارد، گفت: آری در این مورد اضطرابیهایی در جانب پاکستان هست.
حقانی اظهار داشت: بنده با نگرش پاکستان نسبت به هند موافق نیستم.
به گفته سفیر سابق پاکستان در واشنگتن، نگرش اسلامآباد نسبت به دهلینو آن است که هند دشمن دائمی پاکستان است و همچنین راه حل بحران «جامو و کشمیر» نیز کلید دستیابی به هر موفقیت بین این دو کشور است.
حقانی با اشاره به نشست گروه «G4» به ریاست «نارندرا مودی» نخست وزیر هند و با حضور مقامات «برزیل»، «آلمان» و «ژاپن» نیز گفت: هنگامی که نگرش تثبیت شده در حوزههای دولتی و نظامی پاکستان نسبت به هند وجود داشته باشد، پس بدیهی است اضطراب در هر زمان در پاکستان وجود خواهد داشت که باعث حرکت هند رو به جلو برای گرفتن جایگاه خاصی در جامعه بینالمللی شده است.
حقانی اظهار داشت: پاکستان باید نگاه خود را به کودکان بیسواد متمرکز کند زیرا اکثریت کودکان این کشور از مدرسهها محروماند.
وی یادآور شد: نرخ سواد با تفاوت دو درصد در زمان استقلال در پاکستان 16 و در هند 18 در صد بود در حالی که این تفاوت در حال حاضر به 22 درصد رسیده است.
وی اذعان کرد: پاکستان درحالی از لحاظ رفاه کشورش عقب مانده است که همواره در تلاش رقابت با هند بوده است.
سخنان مقامات پاکستانی در حالی در رسانههای بینالمللی منتشر میشود که نخست وزیر این کشور قصد مطرح کردن بحران جامو و کشمیر در هفتادمین نشست سالانه سازمان ملل را دارد.
"قاضی خلیل الله" سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان پیش از این اعلام کرده که هند و پاکستان که رقبای هستهای در منطقه هستند، هیچ برنامهای برای دیدار نخستوزیران دو کشور در حاشیه هفتادمین نشست سالانه سازمان ملل در نیویورک ندارند.
برخی از کارشناسان معتقد بودند نارندرا مودی نخستوزیر هند و «نواز شریف» همتای پاکستانی وی ممکن است این فرصت را برای بهبود روابط تیره اسلامآباد و دهلینو به کار ببرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در این باره به "رویترز" گفت: اسلامآباد هیچ پیشنهادی در مورد دیدار «نواز شریف» با «نارندرا مودی» دریافت نکرده است.
مذاکرات تعیین شده در سطح مشاوران امنیت ملی هند و پاکستان ماه گذشته به تعویق افتاده بود اما مقامهای نظامی هند و پاکستان باوجود تنشهای اخیر، برای بهبود روابط در مذاکرات دهلینو در مورد مسائل مربوط به مدیریت و تنشهای مرزی تبادل نظر و توافق کردند.
مقامهای هند و پاکستان در این دیدارها دستور کار جدیدی برای جلوگیری از نقض آتش بس در مناطق مرزی دو کشور وضع کردند اما پس از بازگشت مقامهای نظامی این کشور از دهلینو، نیروهای امنیتی این دو کشور باردیگر آتش بس را نقض کردند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.